Felsökning Utility Wiring Trailer Ljus

Utility vagnar erbjuder ett mångsidigt sätt att dra ett sortiment av laster. Deras öppna designen ger massor av olika storlekar och former. Verktyget Vagnen är utrustad med ett belysningssystem som ger bakljus och markör belysning, blinkers och broms indikering belysning och registreringsskylt belysning. En nackdel med den öppna designen är exponeringen av ledningar till ökade risker jämfört med andra vagnar. Om ett fel misstänks i ledningar förbinder dessa lampor till varandra och fordonet måste du felsöka ledningar att identifiera den defekta kabeln. Saker du behöver
Kilar
Wrench in
stjärnskruvmejsel
ohmmeter
2-fots längd reservdelar tråd
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla släpvagnen från dragfordonet. Parkera på en plan yta, engagera bromsen och chock däcken.
2

bort varje ljus från trailern genom att ta bort muttrarna som håller dem på plats och koppla sina ledningar. De två positionsljus och registreringsskylten ljus vardera har en brun makt och en vit jordledning, vänster bakljus har en brun makt, gul broms /sväng och en vit jordledning, rätt bakljus har en brun makt, grön broms /sväng och en vit jordledning.
3

Inspektera varje jordpunkt där de vita trådarna fästa släpets ram. De måste omålade och fria från korrosion.
4

Kontrollera kontinuiteten mellan varje jordledning och dess motsvarande ljus med en ohmmeter. Varje bör visa en sluten krets med lite motstånd, vilket innebär att det bör finnas ett ohm värde, men det borde vara mycket liten.
5

Kontrollera förbindelsen mellan den exponerade gula ledningen vid vänster bakljus och dess stift på det elektriska kontaktdonet. Kontrollera även bruna kabelns kontinuitet från vänster bakljus till vänster markör ljus, då markören ljus till kontakten. Återigen bör varje visa en sluten krets med lite motstånd.
6

Inspektera för tråd till tråd brister genom att fästa en meter leder till den exponerade bakljus brun tråd och den andra ledningen till den gula ledningen. Mätaren ska läsa en öppen krets. Upprepa för markören ljusbrun tråd till den gula ledningen.
7

Kontrollera för brist till marken, vilket är släpvagnens ram, genom att fästa en meter leder till markören ljusbrun tråd och den andra ledningen till en ren, ren metall jordpunkt. Kontrollera även de bruna och gula kablar vid vänster bakljus till marken självständigt. Varje ska visa en öppen krets.
8

Utför kontinuitet och korta inspektioner på höger sida ledningar, ersätta den gula tråden i stegen med den gröna kabeln.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111952.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.