Tvåtaktsmotor Compression Specifikationer

En tvåtaktsmotor kan betraktas som den enklaste motorn används i dagens moderna maskiner. De används ofta på små hem och kommersiell utrustning som behöver små motorer som en gräsklippare eller en motorsåg. De är också utrustade på några små fordon som skotrar och motorcyklar som endast kräver låga effektuttag. Även om en förbränningsmotor, är dess komprimeringsprocess olika jämfört med de mer vanliga fyra-taktsmotor. Förbränningsprocessen

Hela förbränningssystem med en tvåtaktsmotor spelar en viktig roll i att förstå sin komprimeringen. En tvåtaktsmotor är märkt som sådan eftersom den kan slutföra ett varv med endast två slag, så ett mycket enklare motorkonstruktion utan användning av något intag eller avgasventilerna. Själva kolven fungerar som insug och avgas "ventil" i en tvåtaktsmotor, eftersom den är ansvarig för att öppna och stänga rör som tar in gas och utsläpp avfallsprodukter.
Kompressionsprocessen

När bränslet kommer in i motorns förbränningskammare eller cylinder, är den gas som kommer i redan lite komprimerad eftersom den passerar genom ett litet rör. Under denna tid kolven sänks, vilket gör att bränslet att förflytta sig från den nedre delen av cylindern för att dess övre del där den kommer att komprimeras. När bränslet kommer in i övre cylinderkammaren kommer kolven att röra sig uppåt, komprimera bränslet och bränna det genom att antända tändstiftet när kolven når sin högsta punkt. Då bränslet brinner kolven sänks genom den kraft som den skapar, öppnar avgasröret och insugningsröret samtidigt. Komprimeringen i cylindern sker samtidigt som den nedre cylinderkammaren tar in nytt bränsle för att brinna.
Fördelar

Eftersom en tvåtakts motorn inte kräver någon ventilsystem, de är mycket enklare motorer som kan tillverkas lättare än fyrtaktsmotorer. De komprimera också bränsle varje gång de avslutar ett enda varv, till skillnad från en fyra-troke motor som komprimera och förbränna bränsle vartannat varv. På grund av denna komprimering process tvåtaktsmotorer kan potentiellt ge mer makt jämfört med fyrtaktsmotorer i samma storlek.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111944.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.