Specifikationer för en Mazda R26B

Den R26B var en motor skapad av Mazda. Fordonstillverkaren vann kategorin 2 race i 1991 års Le Mans uthållighet konkurrens, drivs av denna fyra-rotor motor. Men eftersom kategorin 2-reglerna ändrades följande år, var detta det enda året R26B var en framträdande del av en Mazda racerbil. Effekt

fyra-rotor R26B motor har en cylindervolym på 39,9 cubic inches. Det genererar ett maximalt 690 hästkrafter vid en hastighet av 9000 varv per minut. Det producerar också 448,3 mul-pounds av vridmoment vid 6.500 varv per minut. Addera Tändning

Motorn använder kapacitiv urladdning antändning, vilket skapar en ström som avfyrar tändstift . Det finns tre pluggar, med en placerad ovanför de andra två. Denna plug snabbar upp flamspridning, vilket förbättrar motorns bränsleförbrukning. Tändsystemet bidrar också till att öka vridmomentet. Ignition avståndet är 90 grader.
Fueling, smörjande och kylande

Motorn har en elektroniskt styrd perifer port injektion (PPI) placerad i trochoid kammaren, vilket innebär mindre fördröjning i bränslematning och bättre respons av gasreglaget. En reservoar för olja byggs externt på motorn för smörjning, känd som en torr sump. Smörjolja rinner genom centrum huset och rotorhus, vilket innebär att det fördelas jämnt. Ett vattenkylningssystem bibehåller motorns temperatur, se till att det inte överhettas och utför till sin högsta nivå. Motorns kylvätska flödar också genom centrum huset och omdirigeras till både rotorkåpor.
Övriga funktioner

Motorn har perifera portar med en glidande gasspjäll. Den använder också en teleskopisk systemet insugningsrör (TIMS). En motvikt är placerad på framsidan och baksidan av den excentriska axeln för att hjälpa till med roterande balansering. De TIMS består av cylindrisk rör i vilken luft trattar flytta. De fyra luft trattar är uppdelade i två par, varvid varje par fäst med ett kullager. Två motorer som driver de trattar är utrustade med en potentiometer. Den fyra rotor motorn har ett kompressionsförhållande på 10.1:1. Den använder också en två keramisk tätning bit spets. Den R26B väger in på 396.8 pounds.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111901.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.