Neon ITA Motorspecifikationer

The Neon 2,0 litersmotorn skapades ursprungligen av Dodge uppdelning av Chrysler för användning i Dodge Neon och Neon ITA bilar. Den användes också i Plymouth Breeze, Dodge Straus och PT Cruiser. Motorn infördes 1995 och löper ut 2005. Effekt

Neon Motorn har en cylindervolym på 121,8 cubic inches. Det kan uppnå maximalt 132 hästkrafter vid 6.000 rpm. Det kan också producera 129 foot-pounds av vridmoment vid 5.000 rpm.
Cylindrar, ventiler och kolvar

aluminium topplock i Neon är cross-flow och har uppdämda tak förbränningsrum. Tändstiftet rör är tätade mot undersidan av ventilkåpan. Var och en av de fyra cylindrarna har ett centrum som mäter 3,8 inches och borrningen är 3,44 inches. Den kolvslag är 3.27 inches, för en borrning och slaglängd förhållandet 1,05:1. Kolvarna är gjuten aluminium och har ett grunt krona. Vevstakarna är tillverkade av metallpulver. En enda överliggande kamaxel utlöser 16 ventiler. Inloppsventilen diametern är 1,3 inches och utloppsventilen diametern är 1,1 inches. Kamaxeln är gjord av järn och har tre lober per cylinder, en för avgaser och de andra två för intag.
Övriga funktioner

motorblocket är tillverkad av gjutjärn och mäter 8,35 inches i höjd. Det övre däcket är öppen att göra motorn lättare. En gjutjärn fundamentet, som består av tvärgående liv och en omkrets vägg, fäster till basen av blocket för att erbjuda stöd till vevaxeln. Insugningsröret är plast och väger 4.1 pounds, har 16,50-tums primära löpare och en av dessa matar flaskventiler. Den innehåller också komprimering anordningar.

Avgasgrenrör i denna motor är tillverkad av järn. Den 33-pound vevhus är också tillverkad av järn och har motvikter på motsatta sidor om varje vevtapp att bidra till att balansera de bärande stavarna. Vevaxeln näsa är utrustad med en tröghet-ring vibrationsdämpare. Bränsle fördelas lika mellan de fyra cylindrarna genom en sekventiell, multi-point insprutning. Spjällhusen har en 2,05-tums hålstorlek. Motorns kompressionsförhållande är 9,8-till-1.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111869.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.