Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur ska strålkastarna ställas in på en husbil

Inställning av strålkastare på en husbil bör ingå i din installation av fordonet för resor. Korrekt inställning ger maximal mörkerseende för föraren och minsta olägenhet för förare av mötande fordon. Husbilar har justerskruvar som ger horisontella och vertikala justeringar, så att du kan maximera synfältet på vägbanor. Inställning av strålkastare är inte svårt. I de flesta fall kan jobbet göras på en relativt kort tid under den tidiga kvällen efter solnedgången. Saker du behöver
Skruvmejsel
Måttband tejp
Maskering eller silvertejp
Nylon sträng linje
Visa fler instruktioner
1

Park motorn hem på ett plant underlag, t.ex. en lång uppfart eller ledig parkeringsplats. Lossa och ta bort skruvarna på strålkastaren trim på båda lamporna med en skruvmejsel. Ta bort trim och identifiera justerskruvarna på slitsade metallflikarna intill varje strålkastare.
2

Mark en punkt på ytan 25 meter framför bilen med en bit maskeringstejp eller tejp som är parallellt med den främre stötfångaren.
3

Be en assistent för att hålla ena änden av en nylonlina linje mot den bakre däcket på ena sidan av fordonet. String linjen längs framdäcket på samma sida av fordonet till en punkt som möter linjen för 25 fot märket. Placera en bit maskeringstejp vid denna punkt som en referens. Upprepa detta steg och markera en referenspunkt för den motsatta sidan av fordonet som möter linjen för 25 fot märket.
4

Mät avståndet mellan centra för höger och vänster strålkastare och notera denna dimension. Mät avståndet mellan referenspunkterna. Justera placeringen av referenspunkterna lika steg, som är nödvändigt, tills avståndet mellan varje är lika med avståndet mellan centrum på strålkastarna.
5

Slå på strålkastarna och ställa dem till halvljus. Be assistenten stå vid en av referenspunkterna. Vrid motsvarande skruven bredd justering vid den strålkastare Hursomhelst, efter behov, tills strålen av strålkastare lyser på assistenten. Upprepa detta steg och justera den horisontella positionen för det motsatta strålkastare.
6

Be assistenten stå vid en av referenspunkterna och håll måttbandet vertikalt med spetsen på den plana ytan. Vrid den lodräta justerskruven vid motsvarande strålkastare Hursomhelst, efter behov, tills strålen av strålkastare lyser på 4-fots märke på bandet. Upprepa detta steg och justera den vertikala inställningen på motsatt strålkastare.
7

Stäng av strålkastarna. Sätt tillbaka strålkastaren trim vid varje ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorhomes/111859.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.