Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Vad är fördelen med en släpaxel för en husbil?

En stödaxel är en tredje axel placerad bakom den bakre drivaxeln av en husbil. Det är en icke-drivande axel med en eller två däck på varje sida. Det huvudsakliga syftet med en stödaxel är att öka stödet av chassit vid den bakre delen av fordonet, vilket möjliggör större bärighet och stöthållfasthet. Ytterligare bärkraft

En husbil med en stödaxel ger större lastkapacitet än en enda axel, vanligtvis resulterar i en 10.000 till £ 20.000 ökning. En tagg-axel husbil kommer att ha en större lastkapacitet än en enaxlig husbil av liknande storlek och makt. Dessutom möjliggör tillägg av en stödaxel för byggande av större husbilar än enaxlade design, ger mer utrymme för de åkande.
Ökad Rear Chassis Support

Taggen axel ger större stöd för den bakre chassi, lägga till en extra uppsättning av stötdämpare och sprider belastningen över en större del av chassit. Dessutom är stödaxeln allmänhet belägen längre på baksidan av chassit än en enda axel, minska hävstångseffekten av chassit sträcker förbi bakaxeln. Detta minskar sannolikheten för den bakre chassi kommer i kontakt med marken när du navigerar branta stigningar eller ojämn terräng.
Minskad U-Joint Wear

tillägg av en släpaxel skjuter drivaxeln längre fram på chassit. Motorn i de flesta husbilar ligger bakom och ovanför bakaxeln. Ju större avstånd mellan motor och frekvensomriktare resulterar axel i en flackare vinkel för drivaxeln, gör det möjligt att skapa en mer närmare nivå koppling mellan drivaxeln och drivaxeln. Detta minskar belastningen på U-leden, vilket minskar slitaget.
Extra bromseffekt

Medan stödaxel inte är ansluten till motorn, moderna stödaxlar är ofta utrustade med bromsar. En ytterligare inbromsning axel kraftigt ökar dragkraften och stoppsträckan för en husbil med samma vikt. Förmågan att göra plötsliga inbromsningar och stopp snabbare är både en bekvämlighet för föraren och en viktig säkerhets övervägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorhomes/111842.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.