Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur ta isär en varmluftsugn i en husbil

Många husbilar är utrustade med konvektion ugnar, som är mer kompakt och kräver mindre gas än traditionella ugnar. Eftersom de använder en motordriven fläkt för att cirkulera uppvärmd luft, konvektionsugnar laga också snabbt och jämnt. Ugnen måste avlägsnas från husbil innan den kan repareras eller kasseras, och detta kräver en steg-för-steg-process. Saker du behöver
Crowbar
Wrench
skruvmejsel
Ficklampa
Brukskniv
Hammer
Visa fler instruktioner
Ta bort varmluftsugn från husfacket
1

Koppla ur varmluftsugn från eluttaget. Ta bort delar som lätt kan dras ut ur ugnen, inklusive interna hyllor och knoppar temperatur.
2

att förhindra skador, stäng av och koppla bort alla propan och elektricitet. Koppla slangen till gasolflaskan. Öppna fönster och dörrar. Vrid varmluftsugn på i fem minuter för att tömma eventuella kvarvarande gas i enheten. Addera 3

Ta bort alla trim och fogar runt varmluftsugn facket. Trimma oftast kan bändas gratis med fingrarna. I mer envisa fall kan en kofot användas, även om detta kan orsaka skador på trim. Överskott täta kan skrapas bort med en mattkniv.
4

Öppna ugnsluckan och lokalisera anslutning bultarna på baksidan av enheten. De flesta konvektionsugnar är bultade på plats vid de fyra hörnen på enheten. Använd en skruvmejsel för att ta bort alla skruvar som fäster ugnen på väggen.
5

Dra ugnen ur huset långsamt tills gasslang och den elektriska sladden på baksidan av enheten är avslöjade. Koppla gas slang med en skiftnyckel. Var säker på att du har dragit ur kontakten på nätsladden innan du tar bort enheten från huset.
Demontera den yttre delen av varmluftsugn
6

Ta ugnen dörren genom att lossa fästskruvarna hittades vid sin bas.
7

hjälp av en skruvmejsel eller skiftnyckel för att lossa skruvar eller bultar, ta bort ytterligare inslag i kontrollpanelen, inklusive extra timer och temperatur bitar kontroll. När skruvar lossas, kan rattens fixturer dras enkelt från kontrollpanelen.
8

bort bultar eller skruvar, som vanligtvis finns på baksidan eller undersidan av enheten, som ansluter ugnens Ytterhöljet till dess inre mekanism.
9

Skjut ugnens hölje framåt, bort från basen, för att ta bort det och exponera interna mekanismer. Den inre delen av en konvektionsugn har ett värmeelement (spole), ett skovelhjul eller fläkt, och ett luftfilter
Disassemblie den inre delen av varmluftsugn
10.

bort värmeelementet /spole genom att lossa skruvarna eller bultarna som håller den på plats. Spiralen kan sedan tappas ut ur huset med en hammare. Skruvarna som håller pumphjulet system på plats
11

Skruva. Ta det från varmluftsugn enheten. Fläktsystemet kan demonteras separat genom att dra isär det yttre hölje för att exponera fläktbladen.
12

Ta bort luftfiltret genom att bända loss det från under ugnen, där skovelhjulsystemet var belägen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorhomes/111830.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.