Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man reparerar en Atwood varmvattenberedare

Atwood varmvattenberedare används i många släp, husbilar och campare att värma det inre och ge vatten för tvätt, matlagning och städning, men problem kan uppstå, vilket leder till minskad funktion eller fullständig misslyckande. En fullständig eller partiell ersättning av varmvattenberedaren krävs i händelse av totalt misslyckande, men många problem kan lösas med enkla tekniska diagnos och felsökning. En stadig, effektiv gasförsörjning är viktigt, så överväga detta tidigt innan kostsamma reparationer. Saker du behöver
Strömförsörjning
Kretskort
Liten borste
Combustion kompatibel Cleaner Review Skruvmejsel
Tänger
kablage
Elektroder Review, Digital multimeter
Magnetventil
Original manuell
termostat
2-tums folie backas stenull
Gasförsörjning
Termosäkring offs
Visa fler instruktioner
1

Läs gastrycket från ratten på framsidan av vattentanken. Ställ inloppstryck vid minst 11 inches med två eller flera apparater igång. Öka en låg spänning tillförs till enheten genom att lägga till en korrigerad, minimal strömförsörjning av 10,5-V likström. Byt ut defekta kretskort med nya kretskort. Häv en blockerad brännarrör med en liten borste. Rengör huvudbrännaren mynning och kant med förbränning-kompatibel renare. Säkra alla anslutningar med en skruvmejsel och små tänger. Byt ut kablaget.
2

kontrollera frånvaron av en gnista genom det lilla fönstret på framsidan av vattentanken. Flytta gnistgapet till 1/8 tum. Rengör elektroderna för att förbättra gnistbildning. Byt ut trasiga eller skadade elektroder med nya delar. Säkert kretsar, nya och gamla elektroder och viktigaste kretskortet. Försök reigniting gnista. Ersätt alla elektroderna om gnistan är fortfarande frånvarande. Dra ledningarna vidare, utan att den går sönder.
3

Kontrollera närvaron av både en gnista och en gas till vattentanken. Kontrollera det elektriska fältet som använder en digital multimeter. Ställ in multimetern till VDC (likspänning). Engagera min /max funktion med främre ratten på multimetern. Läs strömmen. Ground bör inte överstiga 100-mV. Justera spänningen till systemet till 10,5-V minimum (detta kan förändras av sig själv så du måste omtolka det regelbundet). Dra slipade skruvar och lokala ledningar.
4

Justera huvudavstängningsanordning brännaren luft till 1/4 öppet för att öka luftflödet till den brinnande området, ger något bredare än 1/4 för mycket luft och slår ut gnista vattentanken. Gå tillbaka till rätta gnistan om det händer, och fortsätta felsökningen. Justera flamspridningsenheten att göra det fyrkantiga till slutet av brännarröret. Passa in magnetventil med huvudbrännaren. Byt ut trasiga eller felaktiga magnetventiler.
5

Återställ bypass kit ventiler för att undvika låga vattentemperaturer. Hitta den ursprungliga manualen för varmvattenberedaren, som kommer att berätta den exakta positioner ventilerna måste vara i. Lägg dem i de rekommenderade positioner. Sätt tillbaka termostaten mot vattentanken, för att säkerställa den övervakar den exakta temperaturen i tanken och inte hindras eller göra felaktiga avläsningar på grund av ett luftgap mellan termostaten och tankväggen. Ersätt trasiga termostater med nya delar. Montera ett isolerande skikt kring vattentanken för att bevara värmen i vattnet. Två-tums folie backas stenull är perfekt, som beskrivs av Water Tank Renovering.
6

Ersätt hela gastillförseln till vattentanken om mängden gas som kommer in i brännaren är oregelbunden, långsam, otillräcklig eller intermittent. Du kommer inte att lösa det här problemet genom att ersätta tank komponenter, enbart genom att förbättra själva gastillförseln. Sträva efter en lugn, stadig blå låga. Stäng av eventuella luckor i vattentanken hölje som kan påverka eller blåser gasen kommer in i brännaren, eftersom detta kommer att resultera i en ostadig låga eller ett problem med gnistan. Byt termisk cut-off om du inte kan upptäcka gas eller en gnista.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorhomes/111828.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.