Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man målar ett Glasfiber Husbil

Många husbilar eller fritidsfordon, är tillverkade av glasfiber - ett lätt, slitstarkt material som tål väder och vind och kräver lite underhåll. För att effektivt kunna måla en glasfiber husbil, området först måste vara korrekt förberedd, det handlar om slipning området, vilket gör att sista lagret för att effektivt hålla sig till ytan. Ytan täcks sedan med en specialiserad gelcoat färg. Denna gelcoat färg kommer i en mängd olika färger och köps i en tvådelad kit från en hårdvara eller hem förbättring butik. Saker du behöver
Tvålvatten
Automotive svamp
Fine grit våtslippapper Flighter Palm Sander
Ladder
Rags
denaturerad alkohol
Maskeringstejp
Tungt papper
måla pistol
mjuk trasa
Aceton
Primer munstycke
Gelcoat måla kit
Plasthink
Fine sandpapper
RV vax
Visa fler instruktioner
en

Rengör hela yttre ytan av husbil med tvålvatten och en bil svamp. Detta kommer att ta bort all smuts, sot eller djurs spillning från utsidan av enheten. Använd en stege för att nå några svåra, högre ytor.
2

Slipa hela ytan av glasfiber husbil med fint grus våt sandpapper. Använd en palm slipmaskin för att göra jobbet snabbare. Undvik att koncentrera sig på ett område under en längre tid. Tanken är att "rugga" upp ytan, så att den kommer att acceptera - eller absorbera -. Grundfärgen och måla
3

Torka av nyligen slipade ytan med en trasa och denaturerad alkohol, som kan köpas på hårdvara eller järnaffärer. Detta kommer att undanröja eventuella återstående fett som inte var rengöras bort med tvålvatten. Ut något område
4

Tape, såsom dörrhandtag, vindrutan, och fönster med målartejp och tjockt papper.

5

Rengör insidan av en färg pistol med en mjuk trasa och aceton. Detta kommer att säkerställa att varje färg från ett tidigare jobb inte kommer att blandas med gelcoat. Färgen pistolen måste också förses med en primer munstycke.
6

Blanda gelcoat i rätt förhållande enligt förpackningens anvisningar. Gelcoaten kommer i en tvådelad process som involverar blandning av färgämne med en härdare som blandas inuti en plasthink. Den blandning bör ske längre än 10 minuter innan målningen kommer inträffa att gelcoaten inte börjar tidigt härda.
7

Fyll behållaren måla pistol med blandade gelcoat och börja täcka yta husbil med långa, jämna slag för att undvika körningar eller dropp. Börja på framsidan av husbil och arbeta dig till baksidan för att ge ett jämnare utseende.
8

Låt första lagret av gelcoat torka i 24 timmar innan ett andra skikt. Återigen, använd lång även stroke att undvika körningar och kontrollera ditt arbete att se till att alla områden täcks med ett jämnt lager av gelcoat.
9

Låt sista pälsen att torka i 24 timmar. Eventuella ojämnheter kan saneras noga med bit fint sandpapper.
10

Applicera ett enda skikt av husbil eller RV vax med en mjuk trasa. Arbete vaxet på ytan av husbil i överlappande cirklar. Låt vaxet härda under en minut, eller enligt förpackningens anvisningar, innan polering bort i överlappande cirklar med en mjuk trasa. Detta kommer att ge en skyddande glans till den nybyggda gelcoat.
11

bort målartejp och tungt papper noggrant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorhomes/111825.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.