Hur justera ventilerna på en 2006 TRX450R

Honda utlöste TRX450R till högpresterande, sport ATV-marknaden 2003 med en avsikt: att dominera alla konkurrenter. Eftersom dem 450R har varit i otaliga tävlingar, allt från lokala klubb händelser till den prestigefyllda Baja 1000. Honda reviderade 450R 2005, göra små förbättringar av ATV motor och fjädring. Honda rekommenderar att du kontrollera och justera 450R s ventilerna var 600 miles. Öppna ventilerna kräver dock det totala uttaget av ATV fendrar, bränsletank och sits. Saker du behöver
Platt-head Ratchet skruvmejsel Mössor och uttag
stjärnskruvmejsel
insexnyckel ställa
Skjutmått
Ventil shims
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera TRX450R på en plan yta och låt motorn svalna i minst fyra timmar om den har ridit nyligen. Ta bort sadeln, med spaken längst ned på bakskärmen, direkt nedanför baksidan av sätet.
2

tag i sidorna av den övre luckan mellan framskärmarna och strax ovanför strålkastare. Dra locket uppåt för att separera dess montering chefer från kragarna installerade på fendrar. Bänd upp trimma klipp som håller framskärmarna till ATV, med spetsen på en platt skruvmejsel. Ta bort skruvarna från undersidan av framskärmarna, med en spärr.
3

Avlägsna skruvarna från insidan av stolens montering punkt längs bakskärmen samt bultarna sitter under sidorna av fender. Kroka gummistroppen säkra värmevakten på framsidan av stänkskärmen till ATV ram. Lyft bakskärmen bort av ATV.
4

Ställ spaken bränsleventilen under vänstra sidan av bränsletanken till Off. Avlägsna skruven från bränslekranen spaken, med en stjärnskruvmejsel. Dra bort spaken och bränsle ventilkåpan. Haka av remmarna bränsletanken och ta bort tanken bultar. Lyft tanken bort av ATV ram, dra bränsleslangen bort av ventilutloppet.
5

Ta det runda locket vevhuset hålet från vänster sida av motorn, som identifieras av sexkantig fördjupningen i mitten av locket, med hjälp av en insexnyckel. Titta igenom vevaxeln hålet på den primära enheten redskap. Vrid vevaxeln medurs, med en spärr, tills den trekantiga körnslag på den primära enheten redskap är synlig och i linje med den matchande indexmärket på höger sida av vevaxeln hålet.
6

Demontera skruvarna från toppen av ventilkåpan. Dra luckan och packningen bort från motorn för att avslöja insugs-och avgasventilerna. Titta på armarna ventil rocker. Om ventilerna vidrör runda ventil shims, rotera vevaxeln medurs i hela varv för att föra kolven i övre dödpunkt med ventilerna stängda.
7

Mät spelet mellan insugningsventilerna, belägen mot den bakre delen av cylinderhuvudet, och deras motsvarande lober cam med ett bladmått. Det bör finnas 0,006 tum av spel mellan båda komponenterna. Mät spelet mellan avgasventilerna, som ligger mot framsidan av topplocket, och deras motsvarande lober cam. Dessa ventiler ska ha 0,011 tum av clearance.
8

bort kamaxeln bultarna hållaraggregatet, ta sedan bort enheten och ventillyftare från motorn, om spelet mellan antingen ventil uppsättning är utanför specifikationen. Dra ventil shims bort av lämpliga ventiler uppsättningar. Mät tjockleken hos de avlägsnade mellanläggen, med användning av ett skjutmått. Hoppa över detta steg, om ventilerna är i specifikationen.
9

Bestäm den erforderliga tjockleken av det nya mellanlägget genom att subtrahera det uppmätta ventilspelet från den angivna ventilspel, tillsätt sedan tjockleken för det borttagna underläggsplatta. Hoppa över detta steg, om ventilerna är i specifikationen.
10

Installera de nya shims och installera kamaxelns hållaraggregatet. Dra åt Fastsättningsbultar till 10 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Sätt tillbaka ventilkåpan och packningen, dra sedan åt bultarna till 7,6 foot-pounds. Sätt tillbaka vevaxeln hålet täcka och dra den till 11 foot-pounds.
11

tillbaka bränsletanken och dra åt tanken bultar till 10 foot-pounds. Sätt tillbaka locket bränslekranen och spak, sedan tätt åt spaken skruven. Installera framskärmarna, front, bakskärm och sits.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111819.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.