Hur man tar bort den Framdrev på en 98 Yamaha Warrior 350

The Warrior har varit medlem i Yamahas sport ATV-lineup sedan den infördes 1987. Medan Warrior avbröts 2004, det stora antalet av dessa maskiner gör dem en vanlig syn på off-road stigar och spår. Till skillnad från verktyget-typ ATV, som är axel-enhet, använder Warrior en kedja och drev slutväxel som gör sin ryttare för att snabbt ändra utväxlingen genom att byta ut antingen eller båda dreven. Även den främre drevet hålls bakom ett skydd på vänster sida av motorn, kan du byta ut det ganska snabbt med endast ett litet urval av verktyg. Saker du behöver
12 mm nyckel
10 mm hylsa
Ratchet
platt skruvmejsel
Punch
Mallet
20 mm hylsa
Sprocket låsbricka Momentnyckel
flaskdomkraft
Visa fler instruktioner
1

Park Warrior och dra åt parkeringsbromsen. Shift överföring till första växeln.
2

Lossa kedjan muttrarna spännare lås under bakaxelbalken i slutet av baksvingen, med en 12 mm nyckel. Vrid båda Kedjespännare bultar moturs fyra eller fem varv för att lossa kedjan. Vrid varje bult lika många, och hålla räkningen på varven.
3

Avlägsna Framdrev luckan från vänster sida av motorn för att avslöja Framdrev, med hjälp av en 10 mm hylsa och en spärr. Lyft den övre delen av kedjan utanför den främre kedjehjulet. Kedjan ska lyfta lätt bort av drevet. Om du inte kan lyfta kedjan, lossa båda kedjespännare ytterligare två eller tre varv och försök igen. Återigen, hålla räkningen.
4

Platta de böjda kanterna på drevet låsbrickan, med hjälp av en platt skruvmejsel eller en stans och klubba. Ta drevet mutter och låsbricka, med hjälp av en 20 mm hylsa. Dra drevet bort transmissionskåpan mellanaxel.
5

Skjut nya drevet på mellanaxeln, sedan glida kedjan över hjultänderna. Placera en ny låsbricka över drevet och skruva sedan drev muttern på plats. Dra åt muttern till 50 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Böj låsbrickan flikarna mot sidorna av muttern, med hjälp av en platt skruvmejsel.
6

tillbaka Framdrev täcka och dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds. Vrid båda kedjespännare medurs samma antal varv som du använde för att lossa kedjan.
7

Shift transmissionen ur första växeln och i friläge. Höj de bakre hjulen från marken, med hjälp av en hydraulisk domkraften placeras under bakaxelbalken. Placera dig själv till vänster om ATV och rotera bakhjulen samtidigt lyfta uppåt på den nedre delen av kedjan, ungefär halvvägs mellan de båda dreven. Stanna när du hittar den hårdaste plats på kedjan, där kedjan har minst antal rörelser.
8

Mät avståndet som du kan driva kedjan uppåt. Helst ska kedjan ha 1,18-1,77 inches av rörelse. Om kedjan har för mycket Freeplay, vrid båda kedjespännare medurs ett halvt varv i taget tills kedjan slack är inom det angivna intervallet. Alternativt, om kedjan har för lite rörelse, vrid kedjespännare moturs tills kedjan ligger inom det angivna intervallet. På marken
9

Lägre bakhjulen. Spänn kedjan muttrarna spännare lås till 20 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111818.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.