Var är piloten Jet på en Yamaha TT-R110?

Yamahas TT-R110E var en nybörjar off-road motorcykel som direkt syftar till unga, blivande ryttare, fylla luckan mellan den lilla PW-50 och Yamaha är decidely mer race -fokuserade YZ-klass motocrosscyklar. Medan TT-R110 gjorde sporten en mer kraftfull motor, bistod motorcykelns lägre sitthöjd och automatisk koppling en yngre ryttare övergång till en större, snabbare maskin. TT-R110 matades genom en Mikuni VM16 förgasare som använde en # 12,5 pilot jet och en # 95 main jet. I de flesta fall finns det lite behov att komma motorcykelns pilot jet. Däremot kan den låga hållbarhetstiden dagens etanol-baserade bensin skapar träskor i strålen, hindrar TT-R100 från start eller bibehålla en ledig. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
stjärnskruvmejsel
Tänger
Container
platt skruvmejsel
Förgasare rengöringsmedel
Water
Tryckluftskompressor med luftblåspistol fastsättning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Hitta, ta bort, rengöring och installera Pilot Jet
1

Park TT-R110 på cykelställ och Låt motorn sval vid beröring. Vrid bränslekranen - petcock -. Spaken, placerad under vänster sida av bränsletanken, till läget av
2

Skruva ur skruvarna som fäster sidokåporna till ramen direkt under TT -R110 säte, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Dra sidoskydden bort för att frigöra monteringsnav på den nedre kanten av omslagen från gummibussningarna installerad på ramen. Lyft den bakre delen av sitsen upp och dra den mot baksidan av motorcykeln tills det är gratis.
3

Ta bort de två skruvarna som håller den vänstra kåpan till bränsletanken, med en spärr . Ta bort de två plast nitar som fäster höljet, med en stjärnskruvmejsel. Vrid mitten av niten motsols tills den dyker upp, dra sedan niten för hand. Ta bort höger svepning, med samma metod.
4

Följ avluftningsslangen på toppen av tanklocket till sitt monteringsfäste längs den högra sidan av tanken. Dra slangen ur hållaren. Haka av gummi nedhållande remmen vid basen av tanken. Ta bort skruvarna på båda sidor av tanken, med en spärr. Pressa klämman bränsleslangen nära petcock med tång, dra sedan slangen bort av petcock utlopp. Torka upp utspilld bensin omedelbart med en butik handduk. Lyft tanken bort av motorcykeln. Förgasaren visas nu mellan motorn och luften rutan.
5

Dra av förgasaren varmare leads, samt luftventil slang, uppifrån, vänster sida av förgasaren . Lossa klamman som håller luften rutan kanalen till förgasaren inloppet, med en stjärnskruvmejsel. Skruva loss de två skruvarna som håller förgasaren till motorn, med en spärr. Dra förgasaren från motorn och vrid den något för att befria det från luftkanalen. Undvik att luta förgasaren för långt åt ena sidan för att förhindra att bränsle läcker ut från förgasaren.
6

Dra förgasaren så långt ut från den vänstra sidan av TT-R110 som möjligt. Placera en liten behållare direkt under botten av förgasaren - flottören skål. Lossa skruven på undersidan av float skål, med hjälp av en platt skruvmejsel, och låt resterande bränslet rinna från flottör skålen. Dra åt avtappningsskruven tätt. Skruva loss de fyra skruvarna som håller fast flottören skål till förgasaren, med en stjärnskruvmejsel, ta sedan bort float skål och packning
7

Titta längst ner i förgasaren, det kommer att finnas två strålar:. En längre mässing jet och ett andra, mindre jet ansluten till en annan mässing torn. Ju längre jet är piloten strålen, medan den mindre jet är huvudmunstycket. Skruva av pilot jet, med hjälp av en platt skruvmejsel.
8

Blötlägg pilot jet i en förgasare rengöringsmedel, skölj sedan noga med vatten. Rensa ut eventuella kvarvarande hinder eller vatten, med hjälp av tryckluft genom ett slag pistol. Håll pilot jet upp till ett starkt ljus, en mycket liten, men ändå tydlig, ljuspunkt ska vara synliga genom strålen. Upprepa detta steg som behövs om strålen är fortfarande igensatt. Skruva pilot jet i förgasaren tills det är för hand.
9

tillbaka float skål med en ny packning, dra åt skruvarna float skål tätt. Tryck på framsidan av förgasaren i luften rutan kanalen, sedan åt montageklammer. Montera tillbaka förgasaren på motorn och dra åt förgasaren montering bultar till 7,2 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Återanslut slangen luftventilen och förgasaren leder värmare.
10

Sänk bränsletanken på TT-R100: s ram. Skjut bränsleslangen på petcock uttaget, skjut slangklämman på plats. Skruva den främre bultarna på plats på båda sidor av bränsletanken, dra sedan åt bultarna till 5,1 foot-pounds. Haka nedhållande remmen på basen av bränsletanken. Sätt tillbaka kåporna på båda sidor av bränsletanken, dra sedan åt höljet bultarna till 5,1 foot-pounds.
11

Skjut fliken under framför sitsen i fångsten under bränsletanken, då sänka stolen på ramen. Håll sidoskydden mot ramen, skjut det nedre fästet bossarna i ramen monterade genomföringar. Skruva bultarna sidotäckdelarna på plats, sedan dra åt skruvarna till 5,1 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111813.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.