Katana 750 1999 Information

En gång i tiden, var Suzukis Katana kronjuvelen i det japanska motorcykeln bolagets sport cykel lineup. Motorcykeln var ursprungligen tänkt att vara en seriös racing maskin, men blev så småningom avsatt av ökningen av Suzukis alldeles egna GSX-R sportmotorcyklar. År 1999, den GSX750F - mer känd som Katana 750 - hade förpassats till sport-touring arbetsuppgifter, så att ryttare att färdas längre sträckor i relativ komfort, samtidigt som man tillhandahåller tillräckligt av en adrenalinkick att tillfredsställa alla men de mest krävande ryttare . Historien om Katana

Suzuki introducerade djärvt GSX1100 Katana 1981 helt enkelt som GSX1100, klä den i skarpt vinklade, nästan haj-liknande kaross som trotsade den vanliga utseendet på sina moderna motsvarigheter. Flera Katana modeller i varierande slagvolymer producerades genom åren, allt måttligt framgångsrik på både vägen och banan. År 1985 presenterade Suzuki sin specialbyggda GSX-R750 sport cykel, flytta Katana off av banan och tillbaka till den verkliga världen. Som en sport-touring maskin, förlorade Katana aggressiva karossen sina vassa kanter i favör av en kurvigare, rundare utseende. Genom 1998, trädde i Katana slutfasen av produktionen, som varade fram till 2006, och erbjöds i både 600 cc och 750 cc-varianter.
Motor, frö förgasare och elektrisk
< p> 1999 GSX750F Katana drevs av en luft-och oljekylda 16 ventiler, dubbla överliggande kamaxlar, 748 cc rak fyrcylindrig motor parat sig till en sex-växlad växellåda. Varje cylinder matades genom ett enskilt Mikuni BS36SS förgasare som drog luft genom en delad luftfilterhuset inrymt under bränsletanken. Förbrukade gaser utvisades från motorn genom en fyra-till-ett avgasröret och en enda ljuddämpare. Motorn har en effekt på 81,6 hästkrafter vid 10.500 rpm och 45,1 fot-pounds av vridmoment vid 7.700 rpm. Även om dessa siffror var inte imponerande jämfört med en 1999 GSX-R750: s 134 hästkrafter och 60 fot-pund utgång, det var mer än tillräckligt för att ge en spännande åktur när gasreglaget applicerades med entusiasm. Liksom de flesta motorcyklar byggda efter 1982, stödde sig Katana på en 12-volts likström elsystem, matas av ett Yuasa-märke YTX9-BS batteri. Märkligt, använde Katana en separat generator - monterad på toppen av vevhuset, bakom topplocken - att ladda batteriet Addera ditt chassi och fjädring
.

motsats till den glesa, men kantiga kaross som används av den ursprungliga Katana 1100, var 750F karossen mycket rundare och helt omfattade motorcykelns chassi och motor. Den Katana s stål omkrets ram virad runt motorn för att skapa en rigid struktur, förbättra motorcykelns smidighet när ridit aggressivt. Den Katana s styrgeometrin ingår en relativt aggressiv 25-graders styrvinkel och 3,9-inches av spår, nästan identisk med en 1999 GSX-R750. Men mjuknade Katana s 57,7-tums hjulbas, jämfört med GSX-R: s 55,1-tums hjulbas, sin förmåga som en racerbana-ready maskin. I sitt svaromål har den Katana utrustad med anständiga-för-den-tiden fjädring, användning av konventionella, 41 mm teleskopgaffel och en enda bakre chock som presenterade justerbar fjäderförspänning, samt retur och kompressionsdämpning. Dessutom var Katana utrustad med 17-tums hjul fram och bak, som anses standard storlek för en sport motorcykel och möjliggör en rad däck tillverkade fram till 2013.
Uppgraderingar och Eftermarknad Tillbehör

Katana 750 kan synas föråldrade och pittoreska jämfört med de nyare, mer aggressivt stil och konstruerade maskiner på vägarna i dag. Eftermarknaden är fortfarande vid liv och väl, men så Katana ägare att ta med sina cyklar upp farten, så att säga. Uppskov uppgraderingar, ofta i form av drop-in-typ gaffel emulatorer, ger nästan identisk prestanda som de nyare, ständigt föränderliga gafflar på marknaden idag. Likaså kan bättre motorprestanda hittas genom att installera en prestation slip-on avgassystem, vilket ersätter den mer restriktiv lager ljuddämparen och förgasaren kit omkalibrering. Som av 2013, flera kända tillverkare, däribland Two Brothers Racing, Yoshimura FoU och Vance & Hines, fortsätta att erbjuda prestanda delar för 1998 till 2006 Katana 750.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111812.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.