Hur justera ventilerna på en Suzuki 800 Volusia

Trots sitt ovanliga namn, fyllde Volusia rollen som en 800 cc post i Suzukis Intruder V-twin kryssare serien mellan 2001 och 2004. Medan Volusia delade mycket av sin styling med sina amerikanska inbyggda motsvarigheter gjorde Volusia s mindre kroppsstorlek och vätskekylda motor det tilltalande för ryttare som ville ägna mer tid ridning, och mindre tid att arbeta på sin cykel. Trots detta kräver motorns ventil tåg en inspektion och justering var 7500 miles. Låt inte den skenbara komplexiteten av jobbet skrämma dig, utrustad med ett litet sortiment av verktyg, bör du kunna inte bara kolla, men också justera, ventilerna. Saker du behöver
Allen-head hylssats
Ratchet
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
skruvnyckel set
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sidostödet och låt den svalna helt. Demontera bulten på baksidan av passagerarsätet, med hjälp av en spärrhake och en Allen-head uttaget. Lyft den bakre delen av passagerarsätet upp och dra bort det från ryttaren sätet. Ta bort de två skruvarna som håller bandet passagerare grab på bakskärmen, detta kommer att befria förarsadeln från stänkskärmen. Lyft den bakre delen av sadeln upp och bort från motorcykeln
2

Lås vänster ramkåpa -. Plastkåpan ligger direkt nedanför förarsadeln skenor - med tändningsnyckeln. Ta bort skruvarna som håller rätt ramkåpa, med en insexnyckel-head socket. Ta bort de två skruvarna från framsidan av hastighetsmätaren bostäder, och den enda bult vid husets botten, med en insexnyckel-head socket. Lyft hastighetsmätaren bort av bränsletanken och uplug selen hastighetsmätaren ledningar. Ställ hastighetsmätaren åt sidan. Demontera bulten från basen av bränsletanken, med hjälp av ett uttag. Lyft den bakre delen av tanken uppåt och dra ur bränslet sele spårvidd tråd och bränsleslangen från botten av tanken. Dra bränsletanken bakåt av motorcykeln och ställ den åt sidan.
3

bort den rektangulära ventilinspektion täcker från topparna av både motorns cylindrar, med en insexnyckel-head socket. Vrid tändkabeln lock ett kvarts varv, dra sedan locken bort av tändstiften. Ta bort tändstiften med ett tändstift socket.
4

Skruva den runda timing inspektionspluggen framifrån vänster vevhuslock, liksom generatorn kontakten på sidan av kåpan, med en Allen- kåpa. Placera en hylsa och spärrskaft över svänghjulsmuttern, synligt genom generatorn port, och observera ventilinställningar inspektionen. Vrid svänghjulet medurs tills det tar emot och FT märket är i linje i mitten av tidpunkten inspektionslucka. Detta kommer att stimulera främre cylindern vid övre dödpunkten i sitt kompressionsslag
5

Mät spelet mellan den främre cylindern inloppsventilen -. Ventilen närmast förgasaren mellan cylindrarna - och vipparmen arm justerskruv, med hjälp av en tjockleksmätare. Det bör finnas mellan 0,003 till 0,005 tum utrymmet mellan ventilen och skruven. Mät spelet mellan avgasventilen, som ligger på den motsatta sidan av motorns cylinder. Avgasventilen clearance bör mäta mellan 0,007-0,009 tum. Gå till steg 7 om de båda ventilerna är inom specifikationen.
6

Håll ventilen stadigt med en platt skruvmejsel, lossa låsmuttern med en skiftnyckel, om någon ventil är av specifikationen. Vrid justerskruven medurs för att minska clearance, eller moturs för att öka clearance. När korrekt inställd, bör du kunna glida tjockleksmätaren mellan ventilen och justerskruven med en lätt motstånd. Håll justerskruven stadigt och tätt åt låsmuttern.
7

Vrid svänghjulet medurs en full-och-en-fjärdedels varv för att föra den bakre cylindern till TDC i sitt kompressionsslag. En RT märke kommer att anpassas i centrum av tidpunkten inspektionslucka. Kontrollera och justera den bakre cylindern insug och avgas frigång ventil, som beskrivs steg 5 och 6.
8

tillbaka locken ventilinspektion och dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skruva fast tändstiften på plats och dra dem till 18 foot-pounds. Skjut in täckkåpan tändstift på plats. Skruva tidpunkten inspektion och generator ansluts tätt på plats.
9

Skjut den främre delen av bränsletanken på gummibussningarna bakom framgaffeln, koppla in bränslemätaren kontakten. Skjut bränsleslangen på bränsle ventilen i botten av tanken, sedan sänka tanken på motorcykelns ram. Skruva tanken bult tätt på plats. Koppla in hastighetsmätaren sele, sedan tätt åt bultarna hastighetsmätare bostäder. Sätt tillbaka ramen omslag och säten. Dra sitsen bultarna till 7,6 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111809.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.