Hur du återställer en förgasare på en 2008 Honda 750C2 Shadow

Det är ingen hemlighet att Mikuni gjort sitt namn byggnad licensierade kopior av den franska Solex förgasare, eller att bolaget har behållit samma grundläggande sida-utkast design för mer än 50 år. Men den moderna Mikuni förgasare, som används på Hondas Shadow-serien motorcykel, är en betydligt mer avancerad erbjudande än sina föregångare. Men, som alla multipel-carb cyklar innan det, som arbetar på en enda carb innebär åter Synkronisera kolhydrater efteråt. Lyckligtvis är förfarandet ganska enkelt, och snabbt när du vet vad du gör. Saker du behöver
Fyra längder av metalltråd
Wrench in
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Ta cykeln säte för att komma åt förgasaren airbox nedanför. Ta airboxen att komma fram i förgasarna. Var mycket noga med att inte skada airboxen tätningar, cykeln kommer inte att köra rätt efteråt utan en väl tillsluten airbox
2

Vrid den primära gasreglage-koppling spak som förbinder alla förgasarna tillsammans.. Du måste öppna alla carb fjärilsventilerna innan du försöker återställa dem. Om du har haft en förgasare frånkopplad och kan inte öppna ventilen med den primära gasreglage koppling, sedan vidare till steg fyra.
3

Lossa låsmuttrarna på förgasaren organ. Den låsmuttern tjänar till att hålla synkroniseringsdonens justerskruvarna på plats. Lossa låsmuttern på skruvarna kan du förvandla dem att öppna eller stänga, för de enskilda plattorna carb gaspådrag. Om du har en carb hittills ur synk att det inte kommer att öppna med den huvudsakliga kopplingen, fortsätt till nästa steg.
4

Infoga en längd på sex tum lång tråd i carb borrningar, så att tråden håller gasspjället bladen glänt genom att kila mellan gasspjällets bladet och carb borrningen. Några bitar av metall kläder-hanger tråd kommer att fungera, det spelar ingen roll hur tjock tråden är, så länge alla trådlängder är samma tjocklek
5

Känn tråd längder. se vilken som ligger inklämd den tätaste i carb hålet. Håll låsmuttern på den carb med din nyckel, och vrid justerskruven moturs för att öppna spjäll. Eftersom denna ventil öppnar, kommer nästa-tätaste slå ner på sin tråd och kila den mot carb bar.
6

Fortsätt på detta sätt med de kommande två förgasarna, lossa eller dra åt ställskruvarna som behöver vara tills alla gasinmatningsskivorna utöva samma mängd tryck på kalibrering trådarna. När du har plattorna justeras och återställs, dra åt låsmuttern medan du håller den justerskruven fortfarande med din skruvmejsel. Dra åt låsmuttrarna för att låsa in din justering.
7

Dra ut kablarna, och vrid den primära kopplingen för att säkerställa att alla kolhydrater arbetar tillsammans och stänga mot hålen. Sätt tillbaka airbox, och, återigen, se till att den sluter tätt. Sätt ryggstödet på och njut av din nya nollställd kolhydrater och fin-running rida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111806.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.