Hur Lace en 80 Spoke motorcykelfälgar

Hjul snörning är inte riktigt en förlorad konst på det sätt som, säg, isbjörn boxning kan vara - men det är ganska nära. Ekerhjul härskade en gång i början av bil motorcykel och bil, då mänsklig arbetskraft var billigare än verktygsmaskiner och aluminium hade inte blivit så stark och pålitlig som den är idag. Mer än 100 år efter de första motorcyklar, förblir den traditionella ekerhjulet en utmanare till sin styrka, låg vikt och låga materialkostnader. Men ekerhjul inte spets inte själva - och det är där gamla goda mänskligt arbete kommer tillbaka i spel. Instruktioner
1

Identifiera de delar av dina hjul. Du har en centrumnavet med två uppsättningar av borrade hål i flänsen på vardera sidan och en yttre kant med en andra 80 hål. Den 80-ekrad fälg använder ekrarna i två olika längder, långa inre ekrar och kortare yttre ekrar. De ekrarna på en 16-tums Harley Davidson 80-talade exempelvis åtgärd 5,19-tum för de yttre och 5,59 inches för de inre ekrar. Innan någonting, separera ekrarna efter längd, och hålla muttrarna närheten.
2

Placera din hjulnavet på ett bord med bromsen uppåt och skjut den yttre (kortare) ekrar ner genom varje de yttre nav hål på den övre flänsen. Ekrarna inte fast vid navet, ett stopp på änden av den vinklade spetsen håller dem från att gå hela vägen igenom. När du trycker på ekrarna igenom, vänd dem så att de alla vinkel medurs. När du är klar, bör aggregatet ser ut som det "snurrar" motsols.
3

Center fälgen över navaggregatet, och sänk den till bordet. Plocka upp eker som faller precis till vänster (moturs) på ventilspindeln hålet och skjut den genom hålet precis till vänster om ventilskaftet. Hand tråden eker bröstvårtan på slutet av den talade från utsidan av fälgen. Fortsätt runt hjulet på detta sätt, installera alla de yttre ekrarna och löst installerar eker bröstvårtor. Stäng inte av fälgen eller navet innan du installerar alla ekrarna. De yttre ekrar bör landa i var fjärde hålet i fälgen.
4

Montera första inre (lång) talade, mete det motsols och passerar den under fyra yttre ekrar (kör i motsatt riktning) . Installera all av de inre ekrarna på detta sätt, återigen, sätta in dem i var fjärde hål ovanför kanten mittlinje. Löst installera eker bröstvårtor. Vänd försiktigt fälgen och upprepa steg två och tre på den andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111805.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.