Triumph Tiger 900 Exhaust Läckage

The Tiger 900 var en 865 cc inline-trippel-cylindrig äventyr-sport motorcykel som produceras av Triumph 1993-1998. Precis som alla andra fordon, använde Tiger ett avgassystem för att bära den förbrukade blandningen av bränsle och luft ut ur motorn och bort från föraren. Ett avgassystem läckage uppstår när det finns en komprometterad tätning i avgassystemet, vilket kan minska motorcykelns tillförlitlighet, samt utsätter föraren för potentiellt farliga avgaser. En översikt av Tiger 900 s avgassystem

Tiger förlitat sig på en 5-bit avgassystem, bestående av en 3-in-2 huvudledningen, en 2-bit crossover rör och två separata dämpare. Huvudledningen direkt kopplad till motorns avgasportar genom tre flänsar rören som var förseglade med packningar och skruvas på plats. Rören rann ner på framsidan av motorn och samlats i två separata sekundära ledningar. Den mellersta röret delas upp i en V som är ansluten till både sekundära rören. A 2-piece H-format crossover rör ansluten till ändarna av de sekundära header rör och klämdes fast på plats. De crossover rörhalvorna spändes fast på det centrala benet av rörets H-formation. De halsdukar klämdes till båda ändarna av crossover röret och sprang längs båda sidor av motorcykelns svansen huven. De ljuddämparna är inte funktionsdugliga och, som sådan, beseglades vid Triumphs Hinkley-baserade fabrik.
Orsakerna till ett avgassystem Leak
Avgassystem

läckor är helt enkelt att en gasformigt läckage som härrör från var som helst längs avgassystemet utom vid ljuddämparens utlopp. Skadad eller tungt korroderade avgasrör och ljuddämpare är extremt benägna att läcka som försvagade eller punkterade metall låter avgaserna för att avsluta längs den lättaste vägen finns. Mindre uppenbara läckor skapas normalt genom en otät mellan avgas komponenterna, vanligen genom förskjutning av rören, en lös klämma eller felaktiga och slitna packningar avgaser. Även om inte lika vanligt, halsdukar är också benägna att läckor som tätningen mellan ljuddämparens stål organ och gavlar försämras, så att gaser att sippra ut på antingen - eller båda - ändar av ljuddämparen
<. br>
Potentiella problem

Avgassystem läckor kan variera från milt irriterande för potentiellt skadlig, särskilt eftersom en läcka kan minska effektiviteten av avgassystemet, och i viss mån, motorn. Ett läckage mellan avgasporten och motorn kan tillåta att luft dras in i förbränningskammaren, där den vandrande luftflödet kommer kasta av luft-till-bränsle blandningen och skapa en mager blandning. En mager blandning gör att motorn överhettas - inte bra, med tanke på att motorn är luftkyld - samt orsaka Tiger till sticket eller stamma under acceleration. Ett läckage längre ner avgassystemet kommer sannolikt inte dra in luft i motorn, utan införa förbrukade gaser i luften som omger läckan. Detta märks mest som ett knäppande ljud som orsakas av återantändning av avgaserna när de lämnar läckan, som liknar en småskalig slå tillbaka. De utströmmande gaser utgör också ett hot mot Tigers ryttare, eftersom gaserna är fria att stiga från någon punkt längs avgassystemet istället på baksidan av motorcykeln. Står stilla för länge kan omge ryttare med skadliga kolmonoxid.
Av problem


ganska utsatta natur Tiger avgassystem möjliggör en nära inspektion med väldigt liten visuell obstruktion. Motorns hasplåt - eller bash guard - bör tas bort innan en inspektion, som skall ljuddämparen värmesköldar. Börja med en visuell inspektion av avgassystemet utan motorn igång, titta specifikt för uppenbara tecken på skador, såsom sprickor, hål och korroderade områden. Håll också utkik efter kontrollampa avgas läckor, som ser ut som brunaktiga ränder eller brännmärken, speciellt nära röret och ljuddämparen lederna. Applicera en liten mängd av hög temperatur silikon runt misstänkta otäta skarvar och dra avgas klämmor. Strukturellt-skadade delar måste bytas ut. Nästa, starta motorn och köra din hand några inches ovanför ytan av rören. Du kommer att känna för någon typ av luftrörelser längs lederna och rörets yta, i vissa fall, kan läckan faktiskt vara synlig. Återigen, tillämpa silikon och dra åt klämmorna eller byt ut skadade delar. Dock bör avgas packningar bytas som ett set, om läckan kommer från mellan motorn och huvudledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111803.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.