Hur du justerar förgasaren på en Honda 500FM

TRX-500FM FourTrax Foreman 4x4 infördes 2005 för att fylla rollen som en stor nytta av typen all-terrain fordon i Hondas lineup och fortsätter att produceras från 2012. Medan TRX-500FM var utformad för att hantera nästan alla situationer man kan stöta på en ranch eller stig, betyder kräver regelbundet underhåll och justeringar för att hålla den i toppskick. För detta ändamål kan ATV förgasaren ställas in via två skruvar, en skruv sätter motorns tomgång, medan den andra skruven reglerar luft och bränsle blandningen används till motorn från tomgång till en kvarts-gas. Förgasar justeringar bör göras omedelbart efter det att förgasaren har demonterats eller om motorn inte kommer att hålla en stadig tomgång. Saker du behöver
Induktiv varvräknare
D-Type skiftnyckel pilot skruv (Honda del nej. 07KMA-MN9A100)
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en plan, jämn arbetsyta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Reach under höger framskärm och ta tag i tändkabeln sticker ut från framsidan av motorn ventilkåpan. Kläm en induktiv varvräknare på tändkabeln.
3

Lås sätet, med hjälp av spaken under den vänstra sidan av stolen, ta sedan bort stolen från ATV. Dra rekylstartapparat locket, skivan som ligger direkt under den högra sidan av sätet mellan de främre och bakre stänkskärmar, off av ATV för hand.
4

Slå på den induktiva varvräknare. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre till fem minuter för att låta motorn värmas upp till sin driftstemperatur. Gör inga justeringar eller mätningar tills motorn har värmts grundligt.
5

Ta del av motorns tomgång visas på varvräknaren. Helst ska motorn på tomgång stadigt inom ett 100 rpm intervallet 1.400 rpm gång varmt.
6

vrida svarta tomgång vredet, som ligger på höger sida av förgasaren moturs för hand för att minska tomgång, eller medurs för att öka tomgångsvarvtalet. Stopp när motorn går på tomgång vid 1400 rpm.
7

Vrid pilot skruven, ligger direkt på botten av förgasaren direkt under motorns insugningsflänsen, medsols ett kvarts varv åt gången med en D-Type pilot skruv skiftnyckel (Honda del nej. 07KMA-MN9A100). Stanna när tomgångsvarvtalet börjar stiga något. Alternativt, om tomgångsvarvtalet inte stiger efter ett helt varv, vrid pilot skruven moturs ett helt varv, sedan fortsätta att vrida skruven moturs ett kvarts varv åt gången. Stanna när tomgångsvarvtalet börjar stiga något.
8

Återställ tomgångsknappen till 1400 rpm, sedan stänga av motorn.
9

Koppla varvräknare från gnistan tändkabeln. Skjut rekylstartapparaten locket på ramen tills monterings bossarna gjutna i den bakre delen av kåpan sitter ordentligt i gummigenomföringarna längs ATV ram. Ominstallera sätet på ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111802.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.