Hur vill kolla tändstiften för en alltför magert skick i en ZX-14

Som av 2012, är Ninja ZX-14 är den största modellen i Kawasakis sport motorcykel lineup. ZX-14 var försedd med en sluten slinga elektroniska insprutningssystemet direkt från Kawasakis tillverkningsanläggningar, vars enda ansvar var att ge en stadig blandning av luft och bränsle till motorn under ett förinställt antal villkor. Ändringar som görs i ZX-14: s intag eller avgassystem kan skapa en obalans i luft /bränsle-förhållandet att EFI-systemet inte kan kompensera för på egen hand. Tillsatsen av mer luft genom ett luftläckage eller genom ersättning av beståndet luftfilter med ett högt flöde eftermarknaden filter kan skapa en mager körförhållanden som ökar motortemperaturer. I värsta fall-scenario, kan den ökade värmen orsaka allvarliga motorfel. Däremot kan ZX-14: s tändstift ger en inblick i tillståndet av luft och bränsle blandningen. Saker du behöver Kundservice stand
stjärnskruvmejsel
Metric insexnyckel ställa
Shop handduk
Kawasaki tändstiftsnyckel eller en 16 mm box-end skiftnyckel
NGK CR9EIA-9 gnista pluggar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Montera ZX-14 på en tjänst står och låt den svalna i en timme.
2 < p> Lås sätet, med nyckelharpa spärren sätet frisättning under vänster bakre kåpa panel. Avlägsna sitsen från ZX-14. Koppla den svarta kabeln från batteriets minuspol, med en stjärnskruvmejsel.
3

Avlägsna plastic push nitar fästa vänster innerpanelerna mitten spackling till botten av den övre kåpan. Tryck push nit centrala stiftet med toppen av en stjärnskruvmejsel, dra nitarna ur spackling panelen. Ta bort skruvarna som håller mitt kåpan panelen till ZX-14, med hjälp av en insexnyckel. Dra panelen bort från ZX-14 och dra det främre kontaktdonet blinkers. Ta den högra mitten spackling, med samma metod.
4

Skruva loss bulten från den främre spetsen av mittpanelen under den övre kåpan, med hjälp av en insexnyckel. Skjut kåpan panelen bakåt tills den kan tas bort helt och hållet.
5

Skruva skruven på framsidan av bränsletanken, nära styret, med hjälp av en insexnyckel. Fatta tag i sidorna av tanken locket på framsidan av tanken, och drar tills bajonettyp monteringsflikar på insidan av locket finns fria från genomföringarna inbyggda i bränsletanken. Ta bort locket bränsletanken mot framsidan av ZX-14.
6

Skruva ur skruvarna på framsidan och botten av bränsletanken, med hjälp av en insexnyckel. Koppla ur avloppsslangen, samt bränslepumpen och bränslenivå kontaktdon avsändare, från botten av tanken.
7

Lås upp tanklocket och flytta den till ett helt öppet läge för att minimera något tryck byggts upp inuti tanken. Lyft tanken något för att lokalisera bränsleslangen och bränslepump vid botten av tanken. Skjut bränsleslangen ledens låsflikens uppåt, sedan vira slangen med en butik handduk. Dra slangen bort från bränslepumpen utlopp. Ta bort bränsletanken från ZX-14, men håll det på en nivå läge för att förhindra spill bensin från påfyllningsröret
8

Lossa kontaktstycket från Number One cylinder -. Den första cylindern på längst till vänster sida av motorn - tändspolen. Vrid spolen ett halvt varv, dra spolen rakt ut av tändstiftet för hand.
9

Skruva ur tändstiften för nr 1 cylinder, med tändstiftsnyckel ingår i ZX-14: s verktygslåda eller en 16 mm box-nyckel.
10

Titta noga på marken bandet och mittelektroden i slutet av tändstiftet. Helst ska tändstiftet ha en jämn, ljusbrun färg runt jordningsband, elektrod och slutet av porslin isoleringen. Dessutom bör elektroden och jordningsband vara jämnt kvadratiska och inte avrundas. En mager luft /bränsleblandning kommer att producera en vitaktig färg runt jordningsband, elektrod och isolering som orsakas av för hög värme. Denna värme kommer även smälta jordningsband och elektroden, vilket resulterar i en rundad eller ojämn form, isoleringen kan också blister under ökad värme. Alternativt kommer en bränsle-rik blandning ger en mörkbrun till svart färg och kan lämna sotiga avlagringar på tändstiftet, detta kallas nedsmutsning
11

Ersätt tändstiftet med en. ny NGK CR9EIA-9 tändstift, om den är antingen svedd vit från en mager bränsleblandning eller om det är nedsmutsat. Skruva fast tändstiftet i nr 1 cylinder för hand, dra sedan åt pluggen till 113 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
12

Push tändspolen rakt över toppen på tändstiftet tills den dyker på plats. Klicka inte tändspolen som helst tills det sitter, detta kan skada spolen. Anslut elektriska kontakten till tändspolen.
13

bort och inspektera de återstående tre tändstift, med hjälp av de metoder som beskrivs i steg 8 till 12. Byt ut alla svedda eller sotigt tändstift vid behov.
14

Håll bränsletanken över ZX-14. Skjut bränsleslangen på bränslepumpens utlopp, tryck sedan låsfliken i bränsleslangen leden för att fästa slangen. Återanslut bränslepumpen och bränslenivå kontakter avsändare. Skjut avloppet slangen på tappen vid basen av bränsletanken. Lay tanken på ZX-14: s ram och stäng tanklocket. Dra bränsletanken montering bultar tills de ligger tätt.
15

Skjut bränsletanken locket över framsidan av bränsletanken. Skjut lockets monteringsflikar i kragarna på sidan av bränsletanken. Skruva bränsle bolt tanklocket på plats under styret och dra åt till 12 foot-pounds.
16

Lyft mittpanelen unto plats under den främre kåpan. Skjut hakarna på kanterna av panelen i motsvarande skåror i den främre kåpan och skjut sedan panelen mot baksidan av ZX-14 tills den låses på plats. Skruva in bulten i det främre spetsen av panelen tills det är ordentligt.
17

Håll vänster mellersta spackling panelen mot ZX-14. Anslut den främre kontakten blinkers i ZX-14: s kabelnät. Montera kåpan och dra åt de spackling bultarna fram ordentligt. Lägg den inre kåpan panelen mot vänster mellersta spackling, under den övre kåpan. Skjut plast push-nitar på plats för att säkra den inre kåpan. Ominstallera rätt mellersta och inre spackling paneler, med samma metod.
18

Anslut den svarta kabeln till batteriets negativa pol. Ominstallera sätet på ZX-14. Avlägsna ZX-14 från tjänsten står och sänk ner den på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111799.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.