Hur man byta olja i framgaffeln på en Victory motorcykel

Som de flesta moderna motorcyklar, Victory linje av cruiser och turnera motorcyklar förlita sig på en teleskopisk hydraulisk gaffel för att ge den första försvarslinjen mot potthål, dips och andra oegentligheter som konstaterats på den öppna vägen. Gaffeln är fylld med en tjock olja som bromsar rörelsen hos den nedre gaffel reglaget som den trycks uppåt. Med tiden kommer denna olja brytas ned och börjar förlora sin förmåga att motstå denna åtgärd, vilket skapar en grov och instabil ride. En Victory gaffeln är funktionsdugliga och kan tas isär för att tömma och fylla på oljeförsörjningen. Om du gör det, dock kräver demontering av motorcykelns främre ände, inklusive avskaffandet av gafflarna från styrhytten oket eller styrkronor. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
insexnyckel ställa
Hydraulisk lyft
bungee rep
Maskeringstejp
platt skruvmejsel
obestämd nyckel set
Gummi-Jawed skruvstäd
Cartridge axel verktyg (Victory art.nr.. PV-47060) katalog dräneringskärlet
Victory gaffel olja
Gaffel oljenivån mätverktyg (Victory art.nr.. PV-59000- A) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sidostödet.
2

Lossa främre bromsok montering bultar, med hjälp av en spärrhake och en sockel. Lossa nypa bultar på undersidan av det vänstra nedre gaffelben och framaxeln bulten på vänster sida av axeln, med hjälp av en insexnyckel. Addera 3

Ställ motorcykeln på en hydraulisk Lyft för att höja framhjulet från marken. Skruva loss bromsok bultar, lyft sedan bromsok bort sitt fäste på vänster gaffelben och frambromsen rotorn. Häng bromsoket från vänster handtag, med ett bungee rep.
4

Skruva framaxeln bulten helt. Lossa nypa bultar på undersidan av det högra gaffelbenet, med hjälp av en insexnyckel. Dra framaxeln ut från höger gaffelben, sedan sänka det främre hjulet till marken och rulla iväg.
5

Unbolt framskärm från de nedre gaffel reglagen, med hjälp av en insexnyckel. Lossa främre blinkers bultar krage nypa, liksom de övre och nedre gaffelkronan bultar nypa, med hjälp av en insexnyckel.
6

Sätt en maskeringstejp-lindade platt skruvmejsel i skåran på baksidan av kromade gaffel lock på övre gaffelkronan. Bänd gaffeln caps bort av den övre gaffelkronan och ställ dem åt sidan.
7

Lossa locken på toppen av båda gaffelbenen, med hjälp av en fast nyckel in under styret. Skruva inte locken helt vid denna tidpunkt.
8

tag vänster gaffelben och dra nedåt med en sida-till-sida vridrörelse tills gaffelben kan tas bort helt och hållet från den övre och undre styrkronor, liksom den främre blinkers monteringskrage.
9

Ställ in vänster gaffelben vertikalt i en gummi-Jawed skruvstäd. Skruva av locket helt och dra locket med den bifogade dämpning stången och gaffel våren så långt ur gaffeln benet som möjligt. Placera en skiftnyckel över gaffeln våren låsmuttern och skruva av locket från den dämpande staven.
10

Vrid gaffeln mutter fjäderlås medurs tills 04:56 trådar sticker ut från slutet av den dämpande staven. Skruva en patron axel verktyg (Victory art.nr.. PV-47060) på änden av den dämpande staven. Håll gaffeln våren nere samtidigt som du drar den dämpning stången uppåt och har en assistent bort fjädern låsringen underifrån låsmuttern. Skruva loss verktyget och gaffel våren låsmutter från dämpning stången. Dra gaffeln våren och våren styra ut ur gaffelben.
11

Ta vänster gaffelben från skruvstäd och slå på sin sida under en åderlåtning pan att tömma den gamla gaffeln olja. Sakta pumpa gaffeln reglaget att utvisa någon olja instängd i inre gaffel patronen.
12

Placera vänster gaffelben tillbaka in i skruvstäd med en liten vinkel. Häll 15.89 ounce - eller 470 cc - Victory gaffel olja i toppen av gaffelben. Flytta gaffeln benet tills det är helt vertikalt i skruvstäd.
13

Dra den övre gaffeln reglaget uppåt tills den är helt ute. Täta toppen av gaffeln rör med handen, tryck ned den övre gaffeln reglaget och hålla den på plats 15 till 20 sekunder. Detta kommer att komprimera luften i gaffeln röret och kraft ut luftbubblor fastnar i gaffeln olja.
14

Skjut fjäderstyrningen ner den dämpande stav, som vetter den avsmalnande änden av styrningen nedåt. Tryck den övre gaffeln reglaget nedåt tills det tar stopp.
15

Ställ en nivå gaffel olja mätverktyg (Victory art.nr.. PV-59000-A) till en höjd av 2,756-inches. Slip mätverktyget in i toppen av gaffeln röret. Helst ska gaffel oljenivån vara exakt 2,756-inches från toppen av gaffeln röret. Sifon ut överflödigt gaffel olja, efter behov, med hjälp av en handpump. Ta mätverktyget.
16

Skjut gaffeln fjädern i gaffeln benet, sedan skruva muttern fjäderlås och patron axel verktyget på slutet av den dämpande staven. Dra dämpning stången uppåt, samtidigt som du trycker fjädern nedåt. Sätt fjädern låsringen mellan låsmuttern och gaffeln våren, släpp sedan våren. Skruva loss verktyget.
17

Vrid gaffeln mutter fjäderlås medurs tills den bottnar mot gängorna skuren i slutet av den dämpande staven, med hjälp av en skiftnyckel. Skruva tillslutningshuven på gängorna spjällreglage stången tills det lätt är beläget mot gaffeln fjäder låsmuttern. Dra åt muttern mot tillslutningshuven till 20 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skjut dämpning stången i övre gaffeln skjutreglaget och skruva fast locket på plats. Dra åt locket till 20 foot-pounds.
18

Tryck vänster gaffelben upp genom den nedre gaffelkronan, den främre blinkers monteringskragen och den övre gaffelkronan. Dra den övre gaffelkronan nypa till 18 foot-pounds. Dra åt den nedre bulten, följt av den övre bulten, nedre gaffelkronan till 18 fot-pounds. Dra blinkers monteringskragen nypa bult 18 foot-pounds.
19

Ta bort höger gaffelben och byt gaffel oljan som beskrivs i steg 8 till 17. Sätt tillbaka höger gaffelben som beskrivs i steg 18.
20

Re-installera framskärm mellan båda gaffelbenen. Dra åt fender montering bultar till mul-pounds.
21

Roll framhjulet mellan gaffelbenen, inför framsidan bromsrotorn mot vänster gaffelben. Skjut den främre axeln genom det högra gaffelbenet, framhjulet och i den vänstra gaffelben. Skruva axeln bulten på vänster sida av framaxeln och dra den till 35 foot-pounds. Dra åt vänster gaffel bultarna ben nypa till 18 foot-pounds.
22

Sänk ner motorcykeln från hydraulisk lyft och stödja den i upprätt läge. Tryck ned styret för att komprimera framgaffeln fyra till fem gånger. Dra rätt gaffel bultarna ben nypa omedelbart till 18 foot-pounds. Sänk motorcykeln på sidostödet.
23

du åt vänster gaffelben nypa bultar, följt av rätt gaffelbenen nypa bultar till 18 foot-pounds.
24 < p> Skjut den främre bromsok över bromsen rotor och på dess fäste. Dra bromsok montering bultar till 31 foot-pounds. Pumpa frambromsen spaken tills den känns fast, vilket innebär att bromsbeläggen har stängt runt bromsskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111798.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.