Hur du ändrar oljepump i en 1983 KZ550 Kawasaki

Kawasakis KZ550 gjorde sitt första framträdande i USA för 1980 års modell. Genom 1983, den 550 förvandlats från en vanlig motorcykel till en mer cruiser-liknande LTD utseende medan dess 553 cc luftkyld fyrtakts inline-fyra-cylindrig motor var i stort sett oförändrad. En intern växeldrivna pump cirkuleras olja i hela motorn, som används för att smörja och kyla motorns inre delar. En felaktig oljepump kan leda till omfattande motorskador, om pumpens tillståndet lämnas att förvärras. Men att identifiera den exakta orsaken till problemet och göra nödvändiga reparationer kräver partiell demontering av motorcykeln och bör inte försöka om du inte är bekant med din KZ550 motor, avgas-och koppling. Saker du behöver
dräneringskärlet
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
oljefilterlocket O-ring
stjärnskruvmejsel
verktyget Koppling hållare (Kawasaki del nej. 57001-305)
oljepassage O-ringar
oljesilen
Delar rengöringsmedel
Extern låsring tång
Punch
oljepumphuset
Bakre lock
Oljepump axel
Inre och yttre olje pumprotorerna
två låspinnarna
Oljepump packning
Låsring
SAE 10W-40 SE-motorolja
Visa fler instruktioner
Oljepump Borttagning
1

Välj ett mellanslag nivå arbete och lyfta KZ550 på dess centralstödet.
2

Placera ett uppsamlingskärl direkt under motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från mitten av oljetråget i botten av vevhuset, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Låt oljan rinna ur motorn tills den minskar för ljus dropp, skruva sedan avtappningspluggen på plats för hand. Dra åt avtappningspluggen till 27 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
3

Skruva oljefilterlocket bult från baksidan av oljetråget, med en spärr. Dra oljefilterlocket och oljefiltret bort från motorn. Ta bort O-ringen från oljefilterlocket och ersätta den med en ny O-ring.
4

Lossa klamman halsdukar till cross-over röret, som sträcker sig mellan de halsdukar på både sidor av KZ550, med hjälp av en spärrhake. Lossa muttrarna som håller avgasröret flänsar till motorns cylindrar, med en spärr. Skruva loss muttern som håller passageraren Fotpinnar till KZ550 s ram, med hjälp av en spärr. Dra Fotpinnar ur ramen för att frigöra halsdukar från KZ550. Skjut halsdukar framåt som en enhet för att frigöra avgasrören från motorns cylindrar. Sänk halsdukar till golvet, och sedan dra isär dem. Ställ de separerade ljuddämparna undan.
5

Ta bort skruvarna som håller rätt vevhuset över till motorn, med en stjärnskruvmejsel. Dra locket och packningen bort från motorn. Ta bort de fem bultarna kopplingsfjädern, brickor och fjädrar koppling från centrum av kopplingsenheten, med hjälp av en spärrhake. Dra plattan kopplingstrycket ur kopplingsaggregatet. Avlägsna kopplingsplattan tryckstången och stålkula från centrum av kopplingsaggregatet för hand.
6

Dra stapeln av fiber och stål kopplingsskivorna ur kopplingsaggregatet för hand. Ställ plattorna åt sidan i samma ordning som de togs bort. Håll innerkopplingen navet på plats, med hjälp av ett verktyg koppling hållare (Kawasaki del nej. 57.001 till 305) och skruva loss navmuttern med en spärr. Skjut inre kopplingsnavet, yttre kopplingshuset, nållager, drivaxel hylsan och spacer bort av motorns drivaxel för hand.
7

unbolt oljetråget från motorns vevhus, med hjälp av en spärrhake. Sänk oljetråget och packningen på golvet och skjut den bort från KZ550. Avlägsna och kassera O-ringarna från de tre oljepassagerna i botten av vevhuset för hand.
8

Skruva ur de två skruvarna och enda skruvsäkringssystem oljepumpen till höger sida av motorn vevhuset, med en stjärnskruvmejsel och en spärrfunktion. Tryck den övre änden av oljepumpen, det parti som innehåller växeln oljepump, i vevhuset och bort från knock stiften skjuter ut från vevhuset. Sänk oljepumpen och dra bort det från botten av motorn.
Oljepump Demonterings-, inspektions-och Re-montering
9

Dra oljan skärmen från stora rund sektion längst ner på oljepumpen. Inspektera skärmen för punkteringar eller revor i skärmen mesh. Byt ut skärmen, om den är skadad på något sätt. Alternativt, blöt skärmen i delar rengöring lösningsmedel, om skärmen verkar oskadad.
10

Ta bort låsringen från kanalen skuren i slutet av oljepumpaxeln på baksidan av oljepump, med extern snäppring tång. Dra den platta brickan och bakstycke bort av oljepumpen kroppen och oljepumpaxeln. Skjut låset stift ut från oljepumpaxeln, med hjälp av en stans och dra axeln oljepumpen och det bifogade växel ut från framsidan av oljepumphuset.
11

Skjut oljepump växel bakåt och bort från den bakre änden av oljan pumpaxeln. Skjut andra låsstiftet ut från framsidan av oljan pumpaxeln, användning av en stans. Dra packningen, yttre oljepump rotor och inre rotor oljepumpen ur oljepumphuset hand.
12

Inspektera huset oljepumpen och bak täckning för sprickor, poängsättning eller skadade passytorna som kunde tillåta oljan att läcka. Byt huset oljepump och bakre luckan, om den är skadad på något sätt.
13

Inspektera axeln oljepumpen för grop eller djupt poäng som kunde förhindra oljepumpen roterar fritt. Byt axeln oljepumpen, är den skadad.
14

Inspektera packningen oljepumpen för tårar eller punkteringar som kan tillåta oljan att läcka förbi. Kassera packningen oljepumpen och ersätta den med en ny packning, även om packningen verkar oskadad.
15

Inspektera de inre och yttre rotorer oljepump för Knicks, scoring eller skrovlig som kan orsaka rotorerna till binder mot varandra. Byt rotorerna som en uppsättning, om endera eller båda rotorerna är skadade.
16

Skjut en ny låssprint i framsidan av oljepumpaxeln, skjut sedan växeln oljepumpen på plats bakifrån av skaftet. Vrid växeln tills skårorna i mitten av växeln är i linje med ändarna på låspinnen och skjut in växeln på plats.
17

Skjut axeln oljepumpen i den yttre ytan av oljepumphuset. Skjut de inre och yttre rotorer över den bakre änden av axeln. Skjut den bakre luckan och packningen på oljepumphuset och axel. Skjut en annan ny låssprint i hålet på den bakre änden av oljan pumpaxeln. Skjut en platt bricka över axeln, sedan installera en ny låsring i kanalen vid slutet av skaftet.
Oljepump Installation
18

Tryck oljepumpen upp genom den högra sidan av motorns vevhus. Tryck den övre änden av oljepumphuset på knock stift i vevhuset, sedan skruva skruvarna oljepump och skruva tätt på plats för hand. Insats oljepumpen skruvarna på plats, med hjälp av en stans och en hammare, för att hindra skruvarna från att vibrera loss.
19

Push nya O-ringarna in i de tre oljepassagerna på undersidan av motorns vevhus . Sätt tillbaka oljetråget och dra åt bultarna till 87 tum-pounds.
20

Coat O-ringarna på båda sidor av ett nytt oljefilter med SAE 10W-40 SE-motorolja, tryck sedan oljefiltret i motorn. Ominstallera oljefilterlocket och dra åt locket bulten till 14,5 foot-pounds.
21

Skjut spacer och drivaxeln hylsan på drivaxeln. Skjut yttre kopplingshuset på drivaxeln och Rikta huset tänder med oljepump redskap. Skjut det inre kopplingsnavet på drivaxeln och skruva navet muttern på plats för hand. Håll kopplingscentrumet stadigt och dra navet muttern till 98 foot-pounds.
22

Skjut kopplingen plattorna i kopplingsenheten i samma ordning som de togs bort. Skjut stålkula och kopplings tryckstång plattan in i centrum av drivaxeln. Tryck plattan kopplingstrycket över kopplingsplattorna och anpassa plattans våren brunnar med den inre kopplingen hubbens gängade hål. Ominstallera kopplingsfjädrar, brickor och koppling bultar våren. Dra åt bultarna kopplingsfjäder till 78 tum-pounds, alternerande mellan bultar i ett korsvis mönster.
23

Re-installera rätt vevhuslock och packningen på motorn. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds.
24

Fastställa halsdukar på golvet längs båda sidorna av sidorna av KZ550. Skjut halsdukar tillsammans vid cross-over röret, dra åt klämman tills det är ordentligt. Lyft ljuddämparna upp och mot botten av KZ550 med hjälp av en assistent. Skjut avgasrören in i motorns cylindrar och löst skruva flänsmuttrarna på plats. Skjut tapparna passagerare fots genom KZ550 s ram och ljuddämparen konsoler hängare. Skruva fotpinnen muttrarna på plats och dra åt till 22 foot-pounds. Dra åt muttrarna sugflänsen till 18 foot-pounds.
25

Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den högra vevhuslock. Fyll motorn med 3 liter motorolja, sedan skruva fast tanklocket på plats för hand.
26

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället. Titta efter läckor runt oljetråget, oljefilterlocket och höger vevhuslock. Om en läcka visas på någon av dessa platser, dra den tillhörande delens fästbultar ytterligare kvartal till ett halvt varv. Stoppa motorn efter tre minuter, om läckage inte förekommer på någon av dessa platser.
27

Kontrollera oljenivån med hjälp av mätaren oljesynglaset inbyggd i den högra sidan av vevhuset. Lägg till en till två uns av motorolja, om oljenivån är under mätaren nedre märket.
28

Sänk KZ550 från dess centrum står och parkera den på sidostödet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111797.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.