Varför en motorcykel Drip frostskyddsmedel från vattenpumpen?

Inte så länge sedan, producerade nästan varje motorcykel förlitat sig på antingen den omgivande luften runt motorn eller intern jacka av olja för att kyla sin motor. Vattenkylda motorer var mycket ovanligt på produktionskostnaderna motorcyklar fram till början av 1980-talet, men var snabbt vidtas för att minska motorns temperaturer som alltmer kraftfulla maskiner som producerades vid den tidpunkten. Dessa motorer är beroende av en mekanisk pump för att cirkulera frostskyddsmedel under motorns kylkrets, men kan en läckande vattenpump leda till mekaniska fel, samt vara en potentiell miljöfara. Grundläggande Vattenpump Construction

typiska vattenpumpen bygger på en impeller att cirkulera frostskyddsmedel hela motorn, kylare och de otaliga slangar kylvätska. Pumphjulet är axelliknande drivs av motorn och förseglas först med en mekanisk tätning för att innehålla frostskyddsmedel och en andra tätning som förhindrar motorolja från att fly vevhuset. Ett litet dräneringshål, ofta kallad kontrollampa hålet, ligger längs sidan vattnet pumphuset för att underlätta en tekniker vid felsökning i kylsystemet.
Möjliga orsaker

Antifräsar läcker som kommer från vattenpumpen är nästan alltid orsakas av skador, antingen till vattnet pumphuset och slangar eller från överdrivet slitage längs vattnet pumpens mekaniska tätningen. Små sprickor längs vattnet pumphuset kan tillåta små mängder av frostskyddsmedel läcka ut, likaså kan härdade kylvätskeslangarna eller en komprometterad tätning mellan kylvätskeslangen och vattenmunstycken pump också tillåta frostskyddsmedel läcka. Läckor kommer från vattenpumpen avslöjande hål, dock är en tydlig indikation på en sliten mekanisk tätning.
Potentiella faror

En ljus eller tillfällig dropp kan inte verkar vara ett stort problem, men effekterna av en frostskyddsvätska läcka kan orsaka permanenta skador på motorn i det långa loppet. En motorcykel kylsystem kan endast innehålla en begränsad mängd frostskyddsmedel, en liten mängd som avdunstar under normala användningsförhållanden. En läcka kommer att ytterligare utarma systemet med frostskyddsmedel och låt motortemperaturer att stiga. Om de lämnas därhän för länge, kommer den överskottsvärme gripa motorn och orsaka allvarliga inre skador. Däremot kan frostskyddsmedel läckor påverkar också den omgivande miljön. De flesta motorcykel antifrysmedel innehåller propylenglykol, en mindre-toxisk variant av den äldre etylenglykol frostskyddsmedel. Propylenglykol-baserade antifreezes kan orsaka sjukdom och förgiftning, om de intas i stora mängder. Ju större problemet ligger i de föroreningar och spårmetaller som frostskyddsmedel plockar upp när den färdas genom kylsystemet, som alla kommer att förvärra frostskyddsmedel förgiftning. Addera Felsökning och reparation
< p> För att lokalisera den exakta problemet, måste du tydligt kunna inspektera vattenpumpen. Ta bort eventuella kåpor eller karosspaneler från motorcykeln tills du har fullständig åtkomst. Leta efter synliga, tydliga tecken på läckage, som streck eller märken droppa, för att lokalisera läckan synpunkt uppkomst. Alternativt, torka av höljet vattenpump med en butik handduk, om hela huset ser våt. Om läckan börjar vid pumpens avslöjande hål, måste vattenpumpen tas bort och ersättas. Detsamma gäller, om vattnet pumphuset är sprucken eller skadad på något sätt. Alternativt, om läckorna kommer från kylvätskeslangarna, måste kylsystemet tömmas innan du tar bort och ersätter kylvätskeslangar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111794.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.