Hur Lufta kopplingen av en Husqvarna TE250

Husqvarna utrustad med TE-250 motorcykel med en hydrauliskt manövrerad koppling systemet. Den kopplingsmanöverdon fungerar liknar ett bromssystem. En hand-manövrerad huvudcylinder på vänster handtag Tätningsmedel vätska i systemet. En hydraulledning bär trycket till slavcylindern på växellådan, vilket bringar kopplingen att koppla ur. Omrörning av vätskan i huvudcylindern kan orsaka luftbubblor att bli upphängd i kopplingsvätska, vilket leder till en svampig känsla vid kopplingshandtaget, ofullständig urkoppling och eventuell förlust av kontroll. Lufta kopplingssystemet närhelst detta inträffar eller om kopplingssystemet börjar ta slut på vätska, för att återställa kopplingen till sin fulla funktion. Saker du behöver
Clear vinyl slang olja
Fork, som Castrol 10W
Rengör behållare
Shop trasor
Phillips skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner

1

Ta bort locket från bleeder bröstvårtan sitter på vänster sida av transmissionen nära kopplingen hydraulisk linjen. Installera en längd av klar, vinyl slang på bleeder bröstvårtan. Leda den lösa änden av slangen i en ren behållare innehållande en liten mängd 10W gaffel olja. Se till slutet av röret är nedsänkt i oljan.
2

Torka locket kopplingen reservoaren med en ren trasa för att avlägsna smuts. Ta bort de två skruvarna tanklocket, med en stjärnskruvmejsel. Ta av locket och membranet från behållaren. Fyll behållaren med färskt Castrol 10W gaffel olja.
3

Öppna bleeder bröstvårtan, med hjälp av en skiftnyckel. Dra i kopplingshandtaget hela vägen in och observera vätskan när den släpps genom vinyl röret. Dra åt nippeln när fluiden slutar att flöda. Släpp kopplingshandtaget. Upprepa vid behov tills vätskan flyr bröstvårtan är fri från luftbubblor. Övervaka vätskenivån i behållaren och tillsätt vätska som behövs för att hindra den från att köra torrt.
4

Toppa vätskan i reservoaren. Montera membranet och tanklocket. Dra åt skruvarna tanklocket ordentligt, med en stjärnskruvmejsel.
5

Avlägsna vinyl röret från bleeder bröstvårtan. Sätt tillbaka locket bröstvårtan. Torka spilld vätska från cykeln med en ren trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111793.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.