Hur man byter neutrallägeskontakten på en Yamaha Wolverine

Yamaha YFM350 Wolverine producerades mellan 1995 och 2005 för att passa in i rollen av en medelstor utility-typ terränggående fordon. Den Wolverine drevs av en 348 cc encylindrig, fyra-stoke, motor med en integrerad manuellt styrd fem-växlad växellåda. En liten switch, som ligger mot den inre vänstra väggen i motorns vevhus, användes för att informera Wolverine ryttaren när sändningen flyttas ut ur växeln och i friläge, förhindra ATV från racing av när den ska stå stilla. Den neutrala switch kräver oftast lite uppmärksamhet men kan misslyckas så småningom. Medan omkopplaren är ganska enkel och är fäst till motorn med ett par bultar, utvinna omkopplaren kräver avlägsnande av motorns primära och sekundära kopplingsaggregat. Saker du behöver
ratchet
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckelsats
Blocknyckelsats
Koppling hållare (Yamaha del nej. 90.980-01.235) katalog Skjutmått
Clutch spring set
Kopplingslamell uppsättning
platt skruvmejsel
Momentnyckel
SAE 20W-40 mc-motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en nivå arbetsyta och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna i minst 30 minuter.
2

Ta bort sadeln från ATV, med hjälp av spaken på baksidan av sittdynan. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, belägen under stolens infästningspunkt, med en stjärnskruvmejsel.
3

Ta bort skruvarna som fäster ovanpå högra fotstödet till botten av bakskärm med en stjärnskruvmejsel. Demontera bulten från den nedre halvan av foten vila med hjälp av en spärrhake och en sockel. Dra fotstödet bort från ATV att ge tydlig tillgång till rätt motor vevhuslock.
4

Dra gummistövel som täcker den omvända ändkugghjul kabel, som ligger på baksidan av höger motor vevhuslock , för att avslöja kabeln justerare. Skruva loss kabeln justeraren använder en kombination skiftnyckel, dra sedan i slutet av den omvända kabeln ur spärren inbyggd i den omvända hävarmsmekanism. Avlägsna skruven fäster spaken till den omvända växlingsställdonet axeln med en spärr. Ta bort den vänstra kåpan vevhuset och packning, med en spärr och ett uttag, för att avslöja de primära och sekundära kopplingsenhetema
5

Håll primära kopplingskåpan stadigt med en koppling hållare -. Yamaha del nej . 90.890-01.235 - och skruva loss muttern från mitten av det primära med en öppen nyckel. Ta tag i primära kopplingskåpan och dra halvvägs bort av den primära axeln. Rotera den primära kopplingen tills märkena i den primära kugghjulet är i linje med inbuktningen i den sekundära kopplingshuset. Dra den primära montering kopplingen bärare, kopplingshuset och på den flata brickan bort av den primära axeln
6

Skruva alla fem bultar från den sekundära kopplingstryckplattan -. Den yttersta plattan vid centrum av den sekundära kopplingsaggregat - i ett korsvis med en spärr. Dra kopplingsfjädrar av fjädertrycket brunnarna, dra tryckplattan ur den sekundära kopplingsaggregatet.
7

Mät okomprimerad längd kopplingsfjädrar med ett skjutmått. Byt ut alla fem fjädrar som en uppsättning om någon av fjädrarna är mindre än 1,54 inches lång.
8

Skjut alla 13 fiber och stål kopplingsskivorna ur den sekundära kopplingen församling. Separera fiber plattor från stålplattorna. Mät kopplingsplattorna "tjocklek med ett skjutmått. Byt kopplingsplattorna som en uppsättning om någon av fiber plattorna är mindre än 0,11 tum tjock eller om någon av stålplåtar är mindre än 0,008 tum tjock.
9

Räta ut böjda låsbricka flikarna längst centrum av den sekundära kopplingen montering med en platt skruvmejsel. Håll kloanordningen stadigt med kopplingen innehavaren verktyget, skruva av muttern från centrum av den sekundära kopplingen med en breaker bar och en socket. Skjut innerkopplingen chef, tryckbricka och yttre sekundära kopplingshuset bort av splinesförsedda sekundära kopplingen axeln. Den neutrala switch kommer nu att vara tillgänglig i det övre vänstra hörnet av vevaxeln.
10

Ta neutrallägeskontakten från vevhuset med en spärr. Dra den neutrala genomföringen brytarens ledningar ut ur spåret skuren i vevhuset. Lossa bandet säkra ledningar till ATV ram, dra ut brytaren kontakten.
11

Montera nya neutrala omkopplaren på vevhuset och dra åt omkopplaren bultarna till 4,3 foot-pounds med en momentnyckel. Coat brytarens ledningar genomföringen med SAE 20W-40 mc-motorolja, tryck sedan på plats mot vevhuset. Dra omkopplaren ledningar kontakten genom bandet och anslut den till ATV ledningsnät. Dra åt bandet för att fästa kablarna till ATV ram.
12

Skjut sekundära kopplingshuset, tryckbricka och innerkopplingen boss på den sekundära kopplingen axeln. Slip en ny låsbricka över axeln och skruva fast kopplingsmuttern på plats. Håll den sekundära kopplingen stillastående och dra åt muttern till 65 foot-pounds.
13

Blötlägg kopplingsplattorna i motorolja i en timme. Skjut plattorna in i den sekundära kopplingsenheten, som börjar med en fiber platta, följt av en stålplatta. Växla mellan fiber och stålplattor tills alla 13 kopplingsplattorna har installerats.
14

Tryck tryckplattan över kopplingsplattorna. Sätt i kopplingsfjädrar in fjädertrycket brunnarna och skruva åt skruvarna kopplingsfjäder på plats. Dra bultarna 5.8 foot-pounds.
15

Skjut en vanlig bricka över den primära kopplingen axeln. Rikta den primära växelns indrag med fördjupning i den sekundära kopplingshuset, skjut den primära kopplingskåpan och kopplingen bärare på den primära kopplingen axeln. Håll den primära kopplingen stadigt och skruva den primära kopplingen muttern på plats. Dra åt muttern till 100 foot-pounds.
16

tillbaka rätt lock vevhuset och packningen på motorn. Dra åt bultarna vevhuslock till 7,2 foot-pounds. Sätt tillbaka backreglage växlingsställdonet på vevhuset lock och dra åt dess bultar till 7,2 foot-pounds. Sätt tillbaka den omvända kabeln till spaken och skruva justerskruven på plats. Dra gummistövel över änden av kabeln.
17

Sätt höger fot vilar på ATV. Dra fotstödet bulten till 46 foot-pounds. Dra åt skruvarna på den övre kanten av foten vila tätt.
18

Sätt tillbaka minuskabeln till batteriets minuspol och dra terminalen bulten. Sätt tillbaka sätet på ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111791.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.