Hur Wire en Yamaha Raptor 660R Coil

The Raptor 660 var den största sporten all-terrain fordon i Yamahas lineup 2001-2005. Den Raptor drevs av en 660 cc, fyrtakt, encylindrig motor som var i stånd att erövra de flesta off-road miljöer med lite problem. Men för att hålla Raptor 660 arbetar på topp kapacitet gångjärn tungt på tändsystemet förmåga att generera den viktiga gnista som utgör grunden för förbränningsmotorer. Denna gnista sänds till tändstiftet genom Rovfågel tändspolen, vilket förstärker ATV 12-volts elektrisk ström till högspänd ström som behövs för att tända luft-och bränsleblandning som finns i motorns förbränningsrum. Demontering och montering tändspolen är ett ganska enkelt jobb, men kräver avlägsnande av ATV framskärmen och strålkastare. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
insexnyckel ställa
Ratchet
metriska hylsor
Momentnyckel
plastic push nitar
Visa fler instruktioner
Tändspole Borttagning
1

Park ATV på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Släpp sätet, med hjälp av spaken på baksidan av sittdynan och sedan lyfta stolen från ATV.
2

Skruva terminalen skruvsäkringssystem den negativa batterikabeln till batteriets negativa pol, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Flytta änden av kabeln så långt som möjligt från terminalen.
3

Avlägsna skruvarna från toppen av frontluckan, med hjälp av en insexnyckel. Lyft gallret panelen bort framskärmen. Unbolt strålkastarna från båda sidor av den främre stänkskärm, med hjälp av en spärrhake och en sockel. Koppla ledningarna strålkastare ledningar, dra sedan strålkastarna bort från ATV.
4

Skruva ur skruvarna från framsidan av framskärm, då basen av bränsletanken i slutet av stänkskärmen och längs insidan av båda främre hjulhusen, med hjälp av en spärr. Ta bort plast push-nitar från bränsletanken trim panel, med spetsen på en stjärnskruvmejsel. Skruva av tanklocket för hand, lyft sedan trim panel utanför framskärmen. Skruva fast tanklocket på plats för att förhindra att smuts och skräp kommer in i tanken.
5

tag i kabeln tändstiftet, placerad på framsidan av motorn topplock, genom sin gummistövel, vrid sedan starta ett halvt varv och dra bort tändstiftet. Följ tändkabeln till tändspolen på vänster ramlisten nära styrningen pivot. Dra den elektriska kontakten från uttaget på baksidan av tändspolen.
6

Ta bort skruvarna som håller fast tändspolen till ATV ram, med hjälp av en spärr. Dra spolen bort från ramen.
Tändspole Installation
7

Håll tändspolen mot den vänstra ramen järnväg och justera spolens monteringshålen med de gängade hålen infällda i ramen. Skruva fast bultarna på plats för hand, dra sedan åt bultarna till 5,1 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

Tryck tändspolens kontakt på terminalen på baksidan av tändspolen. Dra den nya spolens kabel tändstiftet mot topplocket och skjut boot över tändstiftet tills den snäpper på plats. Bogserbåt lätt på stöveln för att se till att kabeln är ordentligt fäst i änden av tändstiftet.
9

Skruva av tanklocket, lägg sedan framskärmen och bränsletanken kåpa över ATV. Skruva tanklocket på plats, följt av den främre stänkskärmen monteringsbultar. Dra åt alla bultar till 5,1 foot-pounds. Passa bränsletanken trim luckan i urtaget skuren i framskärmen. Skjut nya plastic push nitar i trim panel hål.
10

Slip fliken längst ner frontluckan i kortplatsen skuren i framskärmen. Skruva frontluckan bultar tätt på plats, med hjälp av en insexnyckel. Montera strålkastare på båda sidor av framskärmen och skruva strålkastaren montering bultar på plats för hand. Dra åt bultarna till 5,1 foot-pounds. Anslut strålkastaren ledningar leder till ATV ledningsnät.
11

Placera den negativa batterikabeln mot batteriets minuspol. Skruva terminalen bulten på plats, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Skjut den främre delen av sitsen på plats, tryck ner på baksidan av sittdynan tills stolen tillhållarlås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111790.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.