Hur man bygger en koppling på en 1993 Honda Shadow

Alla 1993 Honda Shadow modeller förlitat sig på en koppling som innehöll en stapel av fiber och stålplattor. Dessa plattor förblev pressas tätt ihop när engagerade och överförs kraft från motorns vevaxel till transmissionen. En tryckstång fäst vid en lyftare platta på utsidan av kopplingen församling skulle frigöras, eller avlasta trycket på plattorna, när kopplingshandtaget drogs in, vilket gör att motorn att snurra oberoende av transmissionen. Kopplingsskivorna dock kommer att bära med tiden och förlorar sin förmåga att behålla greppet mot varandra, vilket gör kopplingen att slira som om det var delvis ur funktion. Byte kopplingsskivorna, samt flera komponenter, kräver partiell demontering av motorn. Saker du behöver Kundservice stå
dräneringskärlet
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Metric insexnyckel ställa
Externa låsringstången
Assistant
Breaker bar
SAE 10W-40 mc-motorolja
kopplingskolven
Koppling tryckplatta
kopplingskolven O-ring
1000-grit sandpapper
Flat arbetsbord
Tjocklek mäta in
Clutch membranfjäder
6 Fiber kopplingsplattorna
5 Steel kopplingsplattorna
Bricka
Tryckstång låsringen
Shop handdukar
Visa fler instruktioner

1

Montera Shadow på en tjänst står att stödja den i upprätt läge.
2

Avlägsna oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under vevhuset avloppet bulten, som ligger på den nedre vänstra sidan av motorn. Avlägsna bulten vevhuset avloppet, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Låt oljan rinna till en ljus dropp, sedan skruva avloppet bulten på plats för hand. Dra åt bulten till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
3

Ta det runda kopplingskåpan och packningen från höger vevhuslock, med hjälp av en insexnyckel, att exponera kopplingsarrangemanget .
4

Ta bort låsringen från änden av den yttre kopplingen lyftaren stav i mitten av kopplingsenheten, med hjälp av externa låsringstång. Skjut hissplattan, lager och koppling skarvstycke ut stav för hand.
5

Shift transmissionen i första växeln och har en assistent ordentligt trycka ner bromspedalen. Lossa låsmuttern vid centrum av kopplingsenheten, med hjälp av en hylsa och en brytare bar. Ta bort låsmuttern, bricka, koppling mellangärde våren och kopplingsplattorna våren från kopplingsaggregatet.
6

Dra kopplingskolven, tryckplatta och alla 11 kopplingsskivorna ur kopplingsaggregatet. Separera kopplingsplattorna i två staplar av sex fiber plattor och fem stålplattor. Dra kopplingskolven ut tryckplattan.
7

Ta bort O-ringen från kopplingskolven. Inspektera kopplingskolven och tryckplatta för djup scoring - repor - längs deras ytor. Byt kolv eller plattan om repor är djupa nog för att fånga din fingernagel. Ta bort lättare repor med 1000-grit sandpapper och rengör delarna med en del-rengöringsmedel spray. Coat en ny O-ring med SAE10W-40 mc-motorolja, sedan glida O-ringen över kopplingskolven.
8

Lay kopplingen membranfjädern på ett plant arbetsbord, med vårens upphöjda flikarna uppåt. Mät höjden av flikarna från bordsytan, med användning av en tjockleksmätare. Byt kopplingen membranfjädern om någon av flikarna är mindre än 0,18 tum ovanför ytan av bordet.
9

Lay plattorna stål koppling på ett plant arbetsbord. Mät stålplattorna för skevhet, med användning av en tjockleksmätare. Mät tjockleken av fiber kopplingslamellerna. Ersätt alla 11 plattor om någon av fiber plattorna är mindre än 0,12-tums tjock eller om någon av stålplåtar är skev mer än 0,012 tum.
10

Blötlägg kopplingsplattorna i motorolja för en timme. Skjut en fiber plattan i kopplingsenheten, följt av en stålplatta. Växla mellan fiber och stålplattor tills alla 11 kopplingsplattorna har installerats. Skjut kopplingskolven i kopplingstryckplattan, tryck sedan tryckplattan över kopplingsskivorna.
11

Montera plattorna kopplingsfjäder och koppling membranfjädern över kopplingstryckplattan. Skjut en ny bricka över den gängade axeln och skjut stång i mitten av kopplingen församling, sedan skruva fast muttern på plats för hand. Har en assistent trampa på bromspedalen, dra åt låsmuttern till 72 foot-pounds.
12

Skjut kopplingen skarvstycke på tryckstången. Skjut skarvstycket i fördjupningen i mitten av kopplingen kolven. Skjut lagret och hissplattan över änden av kopplingen skarvstycket. Montera en ny låsring i spåret skuren i slutet av tryckstången, precis framför hissplattan.
13

tillbaka kopplingskåpan och packningen på rätt vevhuslock. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds.
14

Sänk Shadow på sidostödet. Fyll motorn med 3 liter motorolja i påfyllningsröret på den övre högra sidan av motorn, precis ovanför den högra vevhuslock. Skruva fast tanklocket på plats.
15

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre till fem minuter för att värma upp oljan till driftstemperatur. Stanna motorn och låt oljan sedimentera i fem minuter.
16

Kontrollera oljenivån, med mätstickan bifogas oljepåfyllningslocket. Lägg till mer olja om oljenivån är under den undre markeringen i slutet av stickan. Rengör mätstickan med en handduk, och sedan skruva fast tanklocket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111789.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.