Hur du ändrar Fork Oil på en 1994 XR250R

Den 1994 Honda XR250R kom från en lång rad av trail cyklar som startade produktionen 1986. Till skillnad från sina mer motocross-fokuserade CR-serien motsvarigheter, var XR250R en mångsidig terränggående motorcykel som kan användas för mer än bara konkurrens. Den XR250R åberopade en hydraulisk framgaffel att absorbera stöten av dips och stötar stött på tuff terräng. En tjock oljetillförsel och en inre kolv som finns i varje gaffelben dämpa chocken av varje jättegryta och Rut. Oljan, har emellertid en begränsad livslängd och måste bytas ut regelbundet för att säkerställa framgaffeln prestanda vid alla tidpunkter. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Breaker bar
Tänger
Center står
Mekanik tråd eller bungee rep Handskar
platt skruvmejsel
Metrisk insexnyckel ställa
Gummi-Jawed skruvstäd
Skiftnyckel
skiftnyckel satt
dräneringskärlet
Honda SS8 Gaffel Plug
Wire
Märkpenna
Vridmoment skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera XR250R på sidostödet. Lossa framaxeln-hållare muttrarna på höger nedre gaffeln reglaget och de främre bromsok montering bultar på vänster nedre gaffeln reglaget, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Lossa framaxeln, med hjälp av en hylsa och en brytare bar. Skruva loss hastighetsmätaren kabel från hastighetsmätaren kör på höger sida av framhjulet, med en tång.
2

Montera XR250R på ett center stativ eller ett liknande lyft för att höja upp framhjulet från marken. Skruva hastighetsmätaren kabeln och broms innehavare slang från de högra och vänstra gaffelbenen, respektive, med hjälp av en spärrhake. Unbolt främre bromsok från vänster gaffelben och skjuta den från styret, med mekanik tråd eller ett bungee rep. Skruva den främre axeln från höger gaffelben, sedan sänka det främre hjulet till marken och bort från XR250R. Skruva loss alla fyra skruvarna från botten av framskärmen, med en spärr, dra sedan fender bort från framgaffeln.
3

Ta bort bultarna på båda sidor av strålkastaren, med hjälp av en spärr. Dra strålkastaren från framgaffeln. Vrid lamphållaren, som ligger på baksidan av strålkastaren, moturs tills det kan tas bort. Tryck in glödlampan i fattningen, använder handskar, sedan vrida lampan moturs och ta bort den från sockeln. Ställ in strålkastaren och glödlampa åt sidan.
4

Lossa nypa bultarna på den högra sidan av den övre styrningen klämma, följt av nypa bultar på den högra sidan av den undre styrningen klämma, med hjälp av en spärrhake . Drag i höger gaffelben ner och ut ur styrningen klämma, med en vridande rörelse.
5

Placera höger nedre gaffeln reglaget i en gummi-Jawed skruvstäd, vänd uppåt. Lossa skruven fästa gummistövel till toppen av den nedre gaffelförbindningen skjutreglaget, med användning av en Phillips skruvmejsel. Skjut startar upp den övre gaffel röret.
6

Bänd ut dammskyddet av gummi från kompressionen skaderegleraren på botten av den nedre gaffeln reglaget, med hjälp av en platt skruvmejsel. Vrid justeringsskruven couterclockwise med en insexnyckel tills justeraren är lätt sittande. Räkna och notera antal varv som krävs för att ge plats justeraren på ett anteckningsblock för senare ominstallation.
7

Tryck ordentligt på locket på toppen av den övre gaffeln röret och skruva av locket, med en skiftnyckel. Behåll trycket som locket lossnar att hindra gaffeln våren från att mata ur gaffelben. Dra fjädergaffel locket ur gaffeln benet så långt som möjligt. Placera en öppen fast nyckel runt låsmuttern mellan botten av gaffeln locket och den övre delen av fjädern. Gänga sedan ut gaffeln locket från kolvstången, som sträcker sig nedåt från locket till botten av den nedre gaffelförbindningen reglaget. Dra våren och fjädersätet ur gaffelben.
8

Ta bort höger gaffelben från skruvstäd och håll den över en tråget. Häll den gamla gaffeln olja ut från toppen av den övre gaffel röret, när man pumpar det övre gaffel röret för att säkerställa att all olja runnit. Placera höger gaffelben tillbaka in i skruvstäd.
9

Häll åtta uns av Honda SS8 gaffel olja i gaffeln röret, sedan sakta pumpa gaffel röret för att frigöra några luftbubblor. Låt oljan bosätta sig i gaffelben i 10 minuter.
10

Skär en fem tum lång bit rak tråd, med avbitare. Lägg kabeln mot en linjal och göra en markering 3,2 inches från botten av tråden, med hjälp av en permanent markör.
11

Komprimera den övre gaffeln röret så långt som möjligt in i den nedre gaffeln reglaget. Sätt ditt märkta ledningen i toppen av gaffeln rör, placera trådens nedre änden mot ytan av gaffeln olja. Helst bör markeringen på tråden vara i nivå med den övre kanten av gaffeln röret, vilket tyder på att oljenivån är 3,2 inches under gaffel röret. Lägg till mer olja vid behov.
12

Fortsätt att komprimera gaffeln röret, skjut sedan gaffeln våren och säte i röret och över kolvstången. Håll låsmuttern på toppen av kolvstången stadigt med en fast nyckel och skruva gaffeln locket på plats för hand. Dra åt gaffeln locket mot låsmuttern till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skjut gaffeln röret upp och skruva gaffeln locket på plats tills den är tätt åtdragna.
13

Skjut gummihöljet över gaffeln röret och på plats på toppen av den nedre gaffelförbindningen reglaget. Skruva boot skruven ordentligt på plats. Vrid kompression justeraren i botten av den nedre gaffeln reglaget medurs till sitt ursprungliga läge, tryck sedan dammskyddet på plats.
14

Ta bort höger gaffelben från skruvstäd. Tryck in den upp genom de nedre och övre styrning klämmor tills den övre locket är i nivå med toppen av den övre gaffeln klämman. Dra åt de nedre gaffel bultarna klämma nypa till 20 foot-pounds, följt av de övre nypa styrning klämbultarna till 24 foot-pounds. Dra åt gaffel cap till 24 foot-pounds när gaffeln benet är fäst i styr klämmor.
15

Ta bort vänster gaffelben. Töm och fyll på gaffeln olja, sedan tillbaka vänster gaffelben, med hjälp av de förfaranden som beskrivs i steg 5 till 14.
16

Tryck glödlampan i strålkastaren uttaget, sedan vrida lampan medurs tills det låses på plats. Skjut strålkastare uttaget i strålkastaren, sedan vrida hylsan medurs tills den låses på plats. Sätt tillbaka strålkastaren och framskärm på framgaffeln. Dra strålkastaren och fender bultar till 10 foot-pounds.
17

Roll framhjulet mellan framgaffeln. Skjut framaxeln genom hållaren i botten av den högra nedre gaffel skjutreglaget, framhjulet och in i det gängade navet på den nedre vänstra gaffeln reglaget. Skruva axeln på plats och dra den till 54 foot-pounds. Dra axelhållaren muttrarna till 9 foot-pounds.
18

Skjut den främre bromsok över bromsskivan och på plats mot sitt fäste på vänster nedre gaffeln reglaget. Skruva bromsok bultar på plats och dra åt till 22 foot-pounds.
19

Återkoppla hastighetsmätaren kabeln och broms innehavare slang. Dra innehavaren bultar till 22 foot-pounds. Skruva hastighetsmätaren kabeln på hastighetsmätaren kör på höger sida av framhjulet med handen.
20

Sänk XR250R på sidostödet. Pumpa den främre bromshandtaget flera gånger tills spaken känns fast och ger starkt motstånd, vilket indikerar att bromsbeläggen har stängt runt bromsskivan.
21

Överför gamla gaffel olja från tråget i en återförslutningsbar behållare. Ta oljan till en bil vätska återvinningsstation för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111788.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.