Ta bort baffeln Från en '08 Honda CRF 150F

2008 års Honda CRF150F är en mindre förskjutning off-road motorcykel som har utformats för att hjälpa nya ryttare finslipa sina färdigheter. Att tillåta CRF150F att användas på statsägda ridvägar, har Honda utrustat ljuddämparen med en brand-förhindrande gnistfångaren och en baffel för att minska volymen på sin avgasljud. Den gnistfångaren och baffel bör avlägsnas regelbundet för att rensa bort sot som släpps ut av avgaserna för att förhindra att ljuddämparen från igensättning. Demontering, rengöring och installera om baffeln och gnistfångaren är grundläggande uppgifter som kan utföras av de flesta CRF150F ägare på kort tid. Saker du behöver
10 mm hylsa
Ratchet
5 mm insexnyckel
Parts-rengöringsmedel spraya
Air kompressor
Avgaspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Baffel Borttagning
1

Parkera CRF150F på sidostödet och låt den svalna i minst en timme.
2

bort alla tre bultar fästa locket ljuddämparens utlopp till ljuddämparen kroppen, med hjälp av en spärr och en 10 mm hylsa. Ta tag i utloppet och dra hela locket och den bifogade gnistfångaren ur ljuddämparen kroppen.
3

Vrid kåpan utloppsänden tills du kan se det runda hålet borras i botten av utloppet, är noga med att inte böja skärmen avledare mesh gnista. Avlägsna skruvsäkringssystem baffelplattan till utloppet, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra baffelplattan ut ur utloppet.
4

Rengör plattan metallstomme att avskärmningsplåten vilade mot i ändkåpan utlopp, med användning av en delar-rengöringsmedel spray. Torka sedan omedelbart torrt med en butik handduk.
5

Spraya gnistfångarnät med en del-rengöringsmedel spray för att ta bort alla ljus kol uppbyggd. Få bort eventuella kvarvarande skräp med tryckluft.
Baffle Installation
6

Rotera baffeln till dess monteringshålet är i linje med hålet borras i botten av utloppsändens huv . Tryck plattan på plats tills den sitter mot fästplattan i utloppet. Skruva fast plattan monteringsbulten ordentligt på plats.
7

Dra packningen koppar avgaser ut från utloppet slutet av ljuddämparen kroppen och ersätta den med en ny packning.
8

Vrid kåpan utloppsände tills baffeln monteras bulthålet är vänd nedåt. Skjut gnistfångaren in i ljuddämparen kropp tills ändlocket ligger an mot packningen.
9

Skruv alla tre monteringsbultar i hålen borrats i utloppsändens huv för hand. Dra åt bultarna till 10 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111787.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.