Hur man installerar en vattenpump på en ZX636 Ninja

Kawasaki ZX363 Ninja såldes i USA mellan 2003 och 2006 och som var utformad som en efterföljare till Kawasakis tidigare ZX-6R modeller. Den 636 moniker härrörde från inline FFOUR-cylindrig motor ovanliga 636 cc cylindervolym, när de flesta jämförbara sportmotorcyklar bara hade en 600 cc cylindervolym. Den 636 kan separeras i två generationer, från 2003 och 2004 ZX636B serien, som har kantiga kropp linjer och den typiska sidomonterade ljuddämpare och 2005 och 2006 ZX636C som ståtar med en kurvigare kropp och en undertail-monterade ljuddämparen. Båda generationerna åberopat en kombination vatten och oljepump, med behållare för vätskor staplas ovanpå varandra, på vänster sida av motorn. Frostskyddsmedel läcker från botten av vattenpumpen eller förekomsten av frostskyddsmedel i motoroljan finns tecken på att vattenpumpen behöver bytas ut omedelbart. Saker du behöver
Bakre svingarm stand
Metric insexnyckel ställa
Flexibel tratt
Drain kastruller
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Shop handdukar
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Etylenglykol frostskyddsvätska
Destillerat vatten
One-liters plastbehållare
3,5 liter SAE 10W-40 mc-grade olja
Visa fler instruktioner

1

Montera motorcykeln på en bakre svingarm monter för att stödja den i upprätt, jämnt läge. Låt motorn svalna i minst två timmar.
2

Ta bort bultarna fästa nedre kåpor till vänster och höger mitten spackling paneler, med hjälp av en insexnyckel. Ta bort de nedre kåpor, som en helhet, från botten av motorcykeln.
3

Ta bort den vänstra och högra mellersta kåpa panel, med hjälp av en insexnyckel, att exponera kylarlocket på högra sidan av motorcykeln och vattenpumpen på vänster sida av motorn.
4

Vrid kylarlocket moturs tills det stannar. Skjut locket nedåt, vrid den moturs tills den kan tas bort från radiatorn påfyllningsröret.
5

Håll en flexibel tratt under motorcylindern kylvätska drain bolt, belägen vid den nedre kanten av den vänstra topplock, precis ovanför den vänstra vevhuslock. Placera tratten utlopp i ett uppsamlingskärl placeras under motorn. Ta bort cylindern avloppet bulten med en spärr och en socket. Låt frostskyddsvätska rinna tills den stannat helt. Torka bort alla rester av frostskyddsmedel med en handduk, och sedan skruva avloppet bulten på plats för hand. Dra avloppet bulten till 87 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

bort vattnet bult pump dränering placerad i botten av vattenpumpen bakom vänster vevhuslock, med en spärr. Låt frostskyddsvätska tomt i dräneringstråget tills flödet reduceras till en ljus dropp. Ställ avloppet bulten åt sidan för senare användning.
7

Unbolt kylvätska reservtank, som ligger bakom den inre kåpan panelen på höger sida av motorcykeln, med en spärr. Pop locket av tanken, vrid tanken upp och ned över tråget tills alla kvarvarande frostskyddsmedel runnit. Installera reserven tanken och dra åt tankmontage bultarna tills de ligger tätt.
8

Placera en andra dräneringskärlet direkt under motorn. Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den högra vevhuslock hand. Avlägsna skruven oljan rinna från botten av vevhuset, med en spärr. Låt avloppet motoroljan till en ljus dropp, torka sedan bort den kvarvarande oljan. Skruva avloppet bulten på plats för hand, skruva sedan in skruven till 22 foot-pounds.
9

Lossa klämmorna som fäster kylvätskeslangarna till toppen och botten av vattenpumpen locket, med en platt skruvmejsel. Dra slangarna bort locket vattenpump tappar. Ta bort de två återstående skruvarna som håller locket vattenpump till vevhuset, med en spärr. Dra vattenpumpen täcka upp vevhuset. Ta vattenpumpen O-ring, som fortfarande bör fästas vid vevhuset, och släng det.
10

Håll impellern vattenpumpen med ena handen och skruva loss pumphjulet bulten med en spärr. Ta pumphjulsbrickan och pumphjulet från vattnet pumpaxeln för hand. Inspektera pumphjulet för skador, såsom sprickor eller saknade fenor. Byt ut pumphjulet om den är skadad på något sätt.
11

Skruva pumphjulet bult halvvägs in i slutet av vattnet pumpaxeln. Ta tag i skruvhuvudet och dra kroppen vattenpumpen ur vevhuset. Ta bort O-ringen som tätar kroppens vattenpump från oljepumpen och inspektera den för slitage eller skador som kan ge olja och kylarvätska för att passera mellan olje-och vattenpumpar. Byt ut O-ringen om den är skadad. Skruva loss pumphjulet bulten.
12

Dra den inre rotorn oljepump och oljepumpens lock, som ligger på baksidan av vattenpumpen kroppen, bort vattnet pumpaxeln. Dra ut axeln vattenpumpen ur vattnet pumphuset. Inspektera kroppen vattenpump och oljepump täckning för försämring runt sina ytterkanter, liksom för hål eller sprickor som kan tillåta frostskyddsmedel och olja för att passera genom den. Inspektera den inre rotorn oljepumpen för skadade fenor. Inspektera axeln vattenpump för poängsättning eller spår som skulle kunna skapa en läcka. Byt kroppen vattenpump, vattenpump axel, oljepump lock och inre rotorn om de är skadade på något sätt.
13

Dra den yttre rotorn oljepumpen ur vevhuset och inspektera den för slitage eller skador. Byt ut rotorn om den är skadad.
14

Skjut axeln vattenpump genom vattnet pumphuset. Skjut oljepump över den bakre änden av axeln, följt av inre olja pumprotorn. Skjut den yttre rotorn oljepumpen i vevhuset, följt av vattenpumpen kroppen och den bifogade inre oljepump rotor och oljepump lock.
15

Sprid ett tunt lager av etylenglykol frostskyddsmedel runt gummitätningen på baksidan av pumphjulet, skjut pumphjulet över vattnet pumpaxeln. Montera brickan och pumphjul bult för hand. Håll pumphjulet på plats, dra åt pumphjulet bulten till 87 tum-pounds. Sätt tillbaka locket vattenpump O-ringen och vattenpumpens lock. Dra åt bultarna, inklusive avloppet bulten, till 104 tum-pounds. Skjut kylvätskeslangarna på locket vattenpump tappar, dra sedan åt slangklämmorna.
16

Blanda två liter etylenglykol frostskyddsmedel och två liter destillerat vatten i en gallon plastbehållare. Fyll kylaren med frostskyddsmedel blandningen tills frostskyddsmedel nivån är på botten av radiatorn påfyllningshalsen. Sätt inte tillbaka kylarlocket vid denna tidpunkt.
17

Fyll kylvätska reservtank till "FULL"-märket tryckt på sidan av tanken, med blandade frostskyddsmedel.

18

Fyll motorn med 3,5-liter SAE 10W-40 mc-motorolja genom påfyllningsröret på toppen av den högra vevhuslock. Skruva fast tanklocket på plats för hand.
19

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Titta på nacken radiator filler för bubblor stiger upp genom frostskyddsmedel. Peka på kylarslangar att frigöra eventuell luft. Stanna motorn när bubblorna inte längre visas i frostskyddsmedel. Refill kylaren till botten av påfyllningsröret, sedan tillbaka kylarlocket.
20

Starta motorn igen och låt den gå på tomgång. Stanna motorn så snart kylfläkten aktiveras, låt motorn svalna en timme.
21

Kontrollera frostskyddet nivån i kylvätskans reservtank. Lägg frostskyddsmedel för att höja vätskenivån till "FULL"-markeringen om det behövs.
22

Installera rätt mellersta spackling och nedre kåpor. Sänk motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111784.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.