Hur Justera Idle för en 2003 Honda CR125

Hondas 2003 CR125R motocross cykel drevs av en 125 cc encylindrig, tvåtaktsmotor och en Mikuni-byggd 38 mm TMX förgasare. Förgasaren använde två skruvar som tillät CR: s ryttare att göra mindre justeringar för att kompensera för små förändringar i temperatur eller höjd. Den första skruven bestäms hur mycket luft infördes i förgasaren pilot system, som matas motorn från tomgång till fjärdedel gasspjäll. Den andra skruven skall gasspjällets stoppskruven, bestäms hur mycket luft kan passera genom ett mellanrum mellan förgasaren och strypventilen när gasspjället var stängd, vilket gör att motorn gå på tomgång snabbare eller långsammare. Inställning av tomgång korrekt är avgörande för att hålla CR125R igång medan stationära, och de flesta CR ägare kan utföra denna uppgift. Saker du behöver
Sidostöd
platt skruvmejsel
8 mm box-end skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Montera din CR125R på sin triangulär sidostödet. Starta motorn och låt den värmas upp till sin arbetstemperatur i tre till fyra minuter. Sluta inte motorn.
2

Lyssna till ljudet av motorn när den går på tomgång. Motorn ska gå på tomgång smidigt och jämnt utan att stappla eller avbrott. Likaså bör motorn inte vara racing, liknar hålla gashandtaget i ett öppet läge.
3

Leta gasreglaget stoppskruven sitter på vänster sida av förgasaren, nära vänster ramlist. Gasreglaget stoppskruven identifieras genom frånvaron av ett skruvhuvud, utan är en enda slits skuren i slutet på den gängade skruvaxeln. En sexkantig låsmutter hindrar skruven från att vibrera ur position.
4

Håll skruven throttle stop stadigt med en platt skruvmejsel och lossa gasspjället muttern stop lås med en 8 mm box-nyckel . Vrid skruven moturs för att sänka tomgången tills motorn kommer knappt hålla en inaktiv, vrid skruven medurs ett åttondels varv tills tomgång är stadig.
5

Öppna gasreglaget 02:58 gånger med användning en tupplur rulla på gashandtaget, för att snabbt höja motorvarvtal. Lyssna på motorn som sin återkomst till en ledig. Omjustera tomgång efter behov.
6

Håll gasreglaget stoppskruven stadigt med skruvmejseln och dra åt låsmuttern mot förgasaren. Stoppa motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111782.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.