Hur du justerar förgasaren på en 2000 Yamaha Big Bear

Yamaha Big Bear debuterade 1996 som en 400 cc utility-typ terränggående fordon som snabbt blev populär bland spel jägare. Detta faktum föranledde Yamaha att producera sitt första kamouflerade ATV 2000 med Buckmaster Edition Big Bear. The Big Bear motor matades en av en enda förgasare. Förgasaren kan justeras för att ändra motorns tomgångsvarvtal, samt den mängd luft blandas in i förgasaren pilot bränslesystemet som matas motorn från tomgång till en kvarts-gas. Medan förgasaren kan justeras med en enda skruvmejsel, säkerställer en induktiv varvräknare motorn går på tomgång precis där den behöver vara. Saker du behöver
Induktiv varvräknare
Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park ATV i ett väl ventilerat utrymme och dra åt parkeringsbromsen . Crouch till vänster om ATV, nära vänster framskärm. Nå runt fender till motorns topplock att lokalisera kabeln tändstiftet. Kläm en induktiv varvräknare över tändstiftkabeln.
2

Crouch till vänster om ATV, nära den vänstra brädan, och titta in i motorrummet för att lokalisera förgasaren. Vrid skruven pilotluft - sitter på undersidan av förgasaren och direkt under motorns luftintag fläns - medurs med en platt skruvmejsel tills den är lätt sittande. Räkna och registrera antalet varv som behövs för att ge plats åt skruven. Helst ska skruven tar 2 1/2 varv som sittplats. Vrid skruven moturs 2 1/2 varv för att återställa blandningen pilot luft.
3

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre till fem minuter för att värma upp motorn till driftstemperatur . Sluta inte motorn.
4

Slå på induktiva varvräknare. Helst ska varvräknare ange ett tomgångsvarvtal mellan 1.450 och 1.550 rpm.
5

Leta efter den svarta tomgång vredet bifogas en kabel på vänstra sidan av förgasaren. Vrid vredet medurs för att öka tomgångsvarvtalet, eller moturs för att minska tomgång, som behövs för att tomgångsvarvtalet till mellan 1.450 och 1.550 rpm.
6

Vrid pilotluften skruven moturs ett halvt varv åt gången, medan du tittar på varvräknaren. Stanna när tomgångsvarvtalet börjar öka, vrid skruven medurs ett kvarts varv. Om tomgångsvarvtalet inte ökar efter mer än två hela varv, återställer skruven till dess 2 1/2 varv position;. Upprepa detta steg och vrid skruven medurs istället för moturs
7

Ta bort induktiva varvräknare och släpp parkeringsbromsen. Montera ATV och accelerera till en moderat hastighet från stillastående. ATV bör påskynda smidigt utan att tveka. Stanna och vrid pilotluften medurs ett kvarts varv, sedan upprepa provtur. Vrid skruven ett kvarts varv om tveka inte förbättras.
8

Park ATV och stoppa motorn när ATV smidigt accelererar från en helt stilla.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111780.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.