Hur man gör en XR350R ventiljustering

Den XR350R tillverkades av Honda mellan 1983 och 1985 som en mellanvikt off-road racing motorcykel. XR s 339 cc encylindrig motor som används en ovanlig design som anställd en dubbel Inlopps och avgassystem, allt styrs av en fyra-ventil setup. De insugs-och avgasventilerna drevs av fyra justerbara vipparmar som skulle kunna öka eller minska ventilspel - luftgapet mellan ventilerna och vipparmar - att rymma för normalt slitage. Du bör kontrollera och justera din XR350 s ventiler var 1000 km eller var 30 dagar av kontinuerlig användning för att säkerställa att motorn fungerar på topp. Saker du behöver Kundservice stå
Ratchet
10 mm hylsa
Tänger
Tändstiftshylsa
17 mm hylsa eller skiftnyckel
platt skruvmejsel
långskaftad spärr
Blade-typ bladmått som
8 mm box-end skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Montera XR350R på en tjänst står och låt den svalna i minst två timmar. Motorn måste vara helt kall i början för att säkerställa en korrekt mätning av ventilspelet.
2

Demontera bultarna under båda sidorna av den bakre delen av sitsen, med en spärr och en 10 mm uttaget. Lyft baksidan av sätet, dra sedan ryggstödet för att frigöra monteringskrok under framkanten av sitsen från XR350R: s ram.
3

Haka bandet trygga basen av bränslet tanken till XR350R ram. Lossa skruvarna under framsidan av bränsletanken, en på varje sida, med en spärr och en 10 mm hylsa. Ställ bränslekranen under vänstra sidan av bränsletanken till "Av". Dra bränsleslangen från bränslekranen utlopp, med en tång. Lyft tanken utanför XR350R.
4

tag i kabeln tändstiftet, belägen på toppen av ventilkåpan, genom sin känga. Vrid boot ett halvt varv, dra sedan bort tändstiftet. Skruva loss tändstiftet från cylindern, med en spärr och ett tändstift socket.
5

Ta bort alla fyra runda lock ventilkåpan från framsidan och baksidan av ventilkåpan, med hjälp av en 17 mm hylsa eller skiftnyckel. Skruva generatorn locket, den stora runda locket i mitten av den vänstra motorns vevhus lock, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skruva den mindre luckan timing hålet som är ovanför generatorn mössa, med hjälp av en platt skruvmejsel.
6

Placera en långskaftad spärrnyckel med 17 mm hylsa över generatorn muttern genom generatorn cap hålet. Vrid generatorn svänghjul moturs tills en T-formad märket är synligt genom timing hålet, justera sedan märket med skåra skuren i toppen av timing hålet. Vicka någon av vipparmarna vid toppen av cylinderhuvudet; lyftarna bör röra sig något. Vrid svänghjulet ett helt varv moturs om vipparmarna kännas fast och rör sig inte. Upprepa tills inställningsmärkena är inriktade och vipparmarna har ett litet spel.
7

Mät avståndet mellan avgasventilerna och deras vipparmar, som ligger på framsidan av motorn, med en bladtyp bladmått. Skjut spårvidd från den innersta sidan av ventilen till utsidan av motorn för att uppnå bästa resultat. Helst ska båda avgasventilerna har en 0,003-tums klyftan mellan vipparmen och ventilen.
8

Håll justerskruven på toppen av avgasventilen vipparm med en platt skruvmejsel och lossa muttern skaderegleraren låset med en 8 mm box-nyckel, om avgasventilen clearance är inte 0,003 tum. Vrid justerskruven medurs för att minska gapet mellan vipparmen och ventilen, eller moturs för att öka klyftan. Kontrollera igen clearance avgasventilen. När avgasventilen clearance ligger inom specifikationen, håll justerskruven stadigt med din skruvmejsel och dra åt låsmuttern mot vipparmen.
9

Kontrollera spelet mellan insugningsventilerna och vipparmar på bakre delen av cylinderhuvudet. Skjut bladmåttet från den inre kanten till den yttre kanten av ventilerna. Helst ska intagningsventilema har en 0.002-tums klyftan mellan vipparmarna och ventiler. Justera clearance inloppsventilen, om det behövs, det sätt som beskrivs i steg 8.
10

Skruv ventilen täcker på plats för hand, dra åt alla fyra omslag till 11 foot-pounds, med ett vridmoment skiftnyckel. Skruva locket timing hålet på plats och dra till 7 foot-pounds. Avlägsna hylsa och spärrskaft från generatorn muttern, skruva sedan generatorn locket på plats. Dra åt locket till 5.8 fot-pounds.
11

Skruva ut tändstiftet i topplocket för hand, dra sedan åt pluggen till 9 foot-pounds. Tryck gnista boot plug kabel över änden av tändstiftet tills den snäpper på plats.
12

tillbaka bränsletanken på XR350R: s ram. Skruva den främre bultar på plats och dra åt med 10 foot-pounds. Skjut bränsleslangen över bränslet utlopp. Dra montera bandet tight och häng den över skåran skuren i XR350R: s ram. Sätt tillbaka sätet och dra åt bultarna till 10 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111778.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.