Hur att rengöra en YZ250 luftfilter

Till skillnad från torrt filterpapper Luftkassetter används i de flesta personbilar, Yamaha race motorcyklar - det YZ250 i synnerhet - använder en våt-typ luftfiltret. Denna typ av luftfilter är tillverkad av skum och är mättad i olja. Detta gör att elementet för att plocka upp de minsta smutspartiklar, som är idealisk för de dammiga förhållanden att denna typ av cykel används i. luftfilter på din YZ250 kräver täta rengöringar, vilket innebär att ta bort elementet från cykeln. Saker du behöver
10-mm Ratchet socket
8-mm skiftnyckel
Småcontainer
luftfilter rengöring lösningsmedel
Skum luftfilter olja
litiumfett Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna bulten på plasten nummerplåten nära baksidan av varje sida av sätet med en 10-mm hylsa och spärrskaft. Dra rakt upp på baksidan av sätet, skjut den mot den bakre delen av cykeln. Ta bort sätet från cykeln för att exponera luften rutan nedanför.
2

Ta bort bulten och brickan i änden av luftfilteraggregatet med en 8-mm skiftnyckel. Dra luftfiltret rakt upp och ur luften rutan.
3

Slip skummet filterelement bort plasten filtret guiden. Inspektera skummet element för skador. Byt ut elementet, om den är sliten eller har några hål i den.
4

Sänk ned skumfiltret i en behållare hälften fylld med filterrengöring lösningsmedel. Försiktigt knåda filtret med fingrarna för att ta bort smuts från filtret.
5

bort skummet filterelement från lösningsmedlet. Krama lösningsmedel - inte vrida den - från elementet. Pressa så mycket lösningsmedel ur elementet som du kan, eller att motorn kan vara svårt att starta när elementet är installerat.
6

Spray skum luftfilter olja på elementet. Pressa ut överflödig vätska från filtret. Observera att elementet ska vara helt mättad med olja, men inte till den grad som droppar från elementet.
7

Skjut skumelementet tillbaka över plastfiltret guiden. Skjut hålet i elementet över stiftet som skjuter ut från styrningen. Applicera ett tunt skikt av litium fett till passytan hos elementet där den får kontakt med inloppsporten i luften rutan, eftersom detta gör en lufttät tätning mellan elementet och intaget.
8

Placera filterenheten i luften rutan så att stiftet sticker ut från filtret guiden sätts in i motsvarande hål i luften rutan. Sätt tillbaka brickan och den kvarhållande bulten genom hålet i mitten av elementet och guiden. Dra åt bulten fingrarna, dra åt den med en momentnyckel till 1,4 foot-pounds.
9

Skjut sitsen på plats och dra åt fästbultarna med fingrarna. Dra åt bultarna till 17 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111776.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.