Hur du ändrar hemtagningen av bakaxeln på en Yamaha Banshee

Den YFZ350 Banshee är en av Yamahas mest ökända sport-partisk terränggående fordon som någonsin producerats. Ursprungligen infördes 1986, skulle Banshee fortsätta att säljas i USA med relativt få förändringar till 2006. Den Banshee drevs av en variant av Yamahas tvåtakts RZ350-streetbike motor som var känd för sin häpnadsväckande effekt kontra dess cylindervolym. Den Banshee förlitat sig på en solid axel som hölls i en bärare rör på den bakre svingarmen. Ett par eller lagren säkerställs att axeln kan rotera fritt, men var lätt skadas av tuff terräng. Skadade lager kan tillåta bakaxeln för att flytta runt, minskar stabiliteten och slutligen bortnött på axeln materialet. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Breaker bar
Tänger
Jack
Ratchet
Assistant Review Hook-typ skiftnyckel
skiftnyckel set
Drift
Mallet
Parts-rengöringslösningsmedel
Oljetätningar
ringmuttrar
Momentnyckel
sprintar
Visa fler instruktioner
1 < p> Park ditt Banshee på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lossa de bakre hjulmuttrar klack, med hjälp av en hylsa och en breaker bar. Ta bort sprintarna från navmuttrarna i centrum av båda bakhjulen, med en tång. Lossa navmuttrarna, men ta inte bort dem vid denna tidpunkt.
2

Lossa parkeringsbromsen och lyft bakhjulen från marken, med hjälp av en domkraft placerad under ATV motor och ram. Skruva bort bakhjulet lug nötter, med en spärr, dra då hjulen bort de bakre hjulnaven. Skruva navmuttrarna, dra båda bakre hjulnaven bort av bakaxeln.
3

Låt en medhjälpare trycka ner bromspedalen för att låsa bakaxeln på plats. Skruva paret av ringen muttrar som håller bakre hållaren bromsrotorn och kedjehjulet bärare till den vänstra sidan av den bakre axeln, med en krok-typ skiftnyckel. Släpp bakre bromspedalen.
4

Lossa bultarna utmed toppen och botten av bakaxelbalken, röret som bakaxeln snurrar i på den bakre svingarmen, med hjälp av en spärrhake och en sockel. Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås som sitter under båda sidorna av bakaxelbalken, med hjälp av en skiftnyckel. Vrid justeringsskruvarna motsols med skiftnyckel tills kedjan är lös nog att lyftas helt bort av drevet. Ta inte bort kedjan ännu.
5

Unbolt bakre bromsok från sin svingarm-monterade fästet, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Lyft tjocklek av av den bakre bromsrotorn, sedan avbryta bromsok från Banshee s ram, med hjälp av ett elastiskt snöre.
6

Skjut bakre bromsrotorn och dess hållare av av den vänstra sidan av den bakre axel. Lyft kedjan bort från drevet, skjut sedan drevet bärare av den vänstra sidan av bakaxeln. Dra ut axeln från den högra sidan av svingarmen.
7

Skruva de övre och undre bakaxelbalken bultar, med hjälp av en spärrhake och en sockel. Dra kedjespännarna bort från botten av axeln bäraren, dra sedan bäraren från svingarmen.
8

Bänd ut oljetätningarna från båda sidor av bakaxelbalken, med spetsen på en platt skruvmejsel. Sätt i en lång ort genom lagret på den ena änden av bäraren tills den vilar mot baksidan av lagret på den motsatta änden av bäraren. Tryck lagret ur bäraren, med drift och en hammare. Dra ut den inre spacer, upprepa sedan för att avlägsna kvarvarande lagret.
9

Rengör bärande anliggningsytorna på båda ändarna av bakaxelbalken med en del-rengöringsmedel, torka sedan torrt.

10

Vrid bakaxelbalken på ena sidan, sedan lägga ett nytt lager i slutet av bäraren. Kör lagret på plats, med hjälp av en hylsa med en diameter som matchar lagrets diameter och en klubba. Det bör finnas tillräckligt med utrymme mellan kanten på axeln bäraren och lagret som sittplats oljetätningen. Kör olja sigill på plats över lagret, med samma uttag. Vänd på bakaxelbalken och tryck den inre distans. Kör återstående lagret och olja sigill på plats.
11

Re-installera bakaxelbalken och skadereglerare kedja på den bakre svingarmen. Löst åt de övre och undre bärare bultar. Skjut bakaxeln genom den högra sidan av bäraren tills det stannar. Skjut kedjehjulet bäraren och bakre bromsrotorn hållaren på den vänstra sidan av bakaxeln. Dra kedjan över kedjehjulet.
12

Skruv två nya ringmuttrar på plats på vänster sida av bakaxeln. Dra åt innerringen muttern - muttern närmast centrum av axeln - till 94 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Dra den yttre ringen muttern till 140 foot-pounds, dra åt den inre muttern mot den yttre ringen muttern till 170 foot-pounds.
13

Skjut den bakre bromsok över bromsen rotor och i dess monteringskonsolen. Dra åt bromsok bultar till 17 foot-pounds. Pumpa den bakre bromspedalen tills den känns fast, sedan ha en assistent håller pedalen på plats.
14

Skjut de bakre hjulnaven på båda ändar av axeln och skruva navmuttrarna på plats. Dra navmuttrarna till 85 foot-pounds, sedan lossa muttern något att anpassa mutterns skåror med borrat hål i änden av axeln. Skjut en ny saxpinne genom varje hål, sedan böja tappen benen runt muttrarna med tång. Har din assistent lossa den bakre bromspedalen.
15

Montera de bakre hjulen på naven och skruva muttrarna på plats för hand. Sänk ner de bakre hjulen på marken och dra åt muttrarna till 32 foot-pounds i en stjärna-format mönster.
16

Vrid kedjan justeringsskruvarna medurs en jämn mängd varv tills kedjan har 0,6-tums slack. Dra åt juste låsmuttrarna mot justerare. Dra åt de övre skruvarna axliga bärare till 85 foot-pounds och de nedre bultarna bärare till 43 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111775.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.