Hur man lägger in bokstäver på Vinyl ATV Seat Cover

En gång i tiden, producerade nästan varje bandvagn djärvt annonserade sitt namn eller logotyp på sitt säte. I vissa fall har bokstäver sys på plats på baksidan eller sidorna av vinyl sittunderlag, men för de flesta ATV, var bokstäver helt enkelt målade på vinyl. Men målade bokstäver och vinyllocket tenderar att bära, spricka och blekna med åren, lite mer än en skamfläck. Aftermarket byte säte täcker oftast inte omfattar bokstäver. Även om detta inte kan störa den genomsnittliga ryttare, tappning ATV samlare vill ofta sina maskiner så nära utställningslokalen skick som möjligt. Du kan återskapa den ursprungliga bokstäver, eller vad du vill, med hjälp av endast ett fåtal husgeråd och en färg som gjorts speciellt för vinyl klädsel. Saker du behöver
Ratchet och uttag
vatten
milt tvål
Sponge
Shop dukar kommenterar: Mineral sprit
Luddfri dukar
Kartong Pencil

Craft knife
Craft lim
trasa
Maskeringstejp
Vinyl tyg sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln från ATV, antingen med en spärr eller sätet frigöringsspaken.
2

Tvätta stolens vinyllocket med vatten, ett milt diskmedel och svamp för att avlägsna olja och smuts som samlats på lockets yta. Täck envisa fläckar med en våt handduk, och låt det dra i minst 10 minuter, om det behövs. Skölj sätet ordentligt och låt det lufttorka i minst två timmar.
3

Rita din tilltänkta bokstäver eller design på ett ark av tunn kartong, med hjälp av en penna. Klipp ut bokstäver från kartongarket, med hjälp av en kniv, för att skapa en stencil. Alternativt kan du använda en färdig stencil, om så önskas. Spraya baksidan av schablonen med hantverk lim.
4

Torka det område som du vill måla, liksom det omgivande området, med en lacknafta tillämpas med en luddfri trasa. Håll din stencil nära sätet och centrera den över vinyl yta. Tryck schablonen på plats.
5

täcka resten av sätet med en trasa. Täta fogarna mellan schablonen och trasa med målare tejp.
6

Håll en burk vinyl tyg sprayfärg 10 till 12 inches bort från sätet och stencilen. Spraya en lätt "dimma" päls på sätet, arbeta snabbt från sida till sida och gå från botten till toppen av schablonen. Färgen ska knappt vara synlig på denna punkt, med undantag för vissa mindre fläckmönster. Låt dimman pälsen torr i 10 minuter.
7

Spray sätet med den första tunt lager av vinyl textilfärg. Börja på ena sidan av schablonen underkant och röra sig horisontellt över sätet tills du når andra änden av schablonen. Bär Lackspray förbi bokstäver och på kartongen. Gör en andra passage över schablonen, överlappande den tidigare passera med en fjärdedel av en tum. Upprepa tills hela schablonen har belagts. Låt det första skiktet torka i 10 minuter, sedan använda ytterligare två lager färg, med användning av samma metod.
8

Peel tejpen bort från stencilen. Peel på sidan av schablonen off av sätet, dra sedan hela schablonen horisontellt i en snabb rörelse tills schablonen har avlägsnats helt. Städa upp all färg över-spray från vinyllocket, med hjälp av en liten mängd sprit appliceras med en luddfri trasa.
9

Låt färgen bota i minst 48 timmar, därefter åter -Montera sätet på din ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111770.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.