Hur att bryta i en Harley Shovelhead Motor

Den Shovelhead motorn var en gång Harley-Davidsons föredragna kraftverk och kunde hittas på nästan varje V-twin-motor motorcykel produceras av Harley-Davidson 1966-1984. Även om Shovelhead - uppkallad efter den spade-formade rocker lådor på sidorna av cylinderhuvuden - slutligen avvecklats genom uppkomsten av Harleys Evolution motor, har dess design och kulturarv lockade från hela världen. Idag är det Shovelhead motorn fortfarande tillgänglig som en eftermarknad reproduktion, många av de ursprungliga Harley-byggda motorer, men är fortfarande i bruk. Tyvärr, äldre motorer kräver ofta en total ombyggnad för att kunna användas, vilket i praktiken gör det till en ny motor. Innan någon typ av motor kan placeras i aktiv tjänst, måste den "brytas" för att undvika förtida motorhaveri i framtiden. Saker du behöver
Shop fan
Ratchet
Tändstiftshylsa
Skruvmejslar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sidostödet och placera en butik fan antingen direkt framför eller längs sidan av motorn. Välj den högsta fläkten inställning och rikta luftflödet vid motorns cylindrar.
2

Dra tändkablarna från båda tändstift. Följ tändkablarna till tändspolen, dra ut tändspolen från motorcykelns ledningsnät. Skruva loss tändstiften från topplocken, med en spärr och ett tändstift socket.
3

Ta bort den övre änden plug olja skärm, på höger sida av motorn under den bakre cylindern pushrod lock, med hjälp av en skruvmejsel eller en spärr. Slå på tändningen och växling till neutralläge. Tryck på startknappen och håll den på plats i fem sekunder för att starta motorn, släpp sedan knappen. Upprepa tills olja syns ovanför den övre änden olja skärmen.
4

Skruva den övre pluggen gavelskärm på plats. Tryck och håll in startknappen i fem sekunder för att cirkulera oljan hela motorn, släpp sedan knappen. Upprepa fem gånger, sedan stänga av tändningen. Skruva fast tändstiften på plats och dra fast pluggarna till 18 till 28 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skjut tändkablarna över tändstiften, anslut tändspolen till motorcykelns ledningsnät.
5

Öppna och stäng av gasen helt två gånger för att spruta in bränsle i motorn genom accelerator pump, då tillbaka gasreglaget till helt stängt läge.
6

Stäng choken och starta motorn. Justera motorns tomgång till 1200 rpm, med förgasaren skruv gaspådrag stopp. Öppna och håll farten för att öka motorns varvtal till 2.000 till 2.600 rpm i 15 sekunder, låt motorn gå på tomgång. Stoppa motorn efter två minuter och låt den svalna i 30 minuter. Upprepa detta steg två eller tre gånger.
7

Ta motorcykeln för en kort provtur och upprätthålla ett motorvarvtal mellan 2.400 och 3.500 rpm så mycket som möjligt. Bo i en så låg växel som möjligt för att undvika att släpa motorn under provtur. Undvik överbelastade vägar och tung trafik. Kontrollera om motorn läcker olja efter avslutad provtur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111763.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.