Hur du justerar förgasaren på en 1970 Honda Trail

Hondas 1970 CT-serien, som består av Trail 70 och 90, var små encylindriga motorcyklar som var avsedda att användas både på och utanför av belagda vägar. Båda motorcykel stilar använde en enkel förgasare för att tillhandahålla en brännbar blandning av luft och bränsle till motorn. Förgasaren tillåtet för justering av låghastighetsdrift genom luftskruv längs sidan av förgasaren, samt en justerbar nål i gasspjället för att tillgodose ändringar på mellanliggande hastigheter. Hög hastighet, såsom Full Throttle applikationer, kan endast justeras genom att ersätta den huvudsakliga bränsle jet. Saker du behöver
Induktiv varvräknare
platt skruvmejsel
Spetstång
Gas kan
Funnel
kryssmejsel
nr 60 eller nr 75 main jet
90-graders vinklat platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
lågfart från tomgång till en åttondel Throttle
1

starta motorn och låt det tomgång på plats i fem minuter.
2

Clamp en induktiv varvräknare över tändstiftet kabeln på övre delen av motorn. Varvräknaren bör indikera ett tomgångsvarvtal av 1300 till 1500 rpm. Alternativt, lyssna på motorn för att grovt uppskatta den tomgång. Motorn bör tomgång konsekvent utan att tveka eller racing.
3

Vrid gasreglaget stoppskruven, ligger på höger sida av förgasaren s gasspjället cylinder, för att justera tomgången, efter behov för att justera motorns tomgångsvarvtal. Vrid skruven medurs för att öka tomgångsvarvtalet, eller moturs för att minska tomgång, tills motorn går på tomgång mellan 1.300 och 1.500 rpm.
4

Vrid luftskruven, belägen under gaspådrag stoppskruven , medurs tills det lätt sitter, med en platt skruvmejsel. Räkna antalet varv som behövs för att ge plats åt skruven. Helst ska skruven ta en och tre fjärdedelar sväng innan sittplatser för en CT 70 förgasare, eller en och tre åttondelar av en sväng för en CT 90 förgasare. Vrid skruven moturs lämpligt antal varv tills den har återställts.
5

Vrid luftskruven moturs en åttondel av ett varv i taget tills tomgångsknappen börjar öka. Stanna, slå sedan luften medurs en åttondel av en sväng.
6

Kontrollera motorns tomgång igen, med hjälp av den induktiva varvräknare. Justera tomgångsvarvtalet som behövs för att återföra tomgångsvarvtalet till mellan 1.300 och 1.500 rpm. Avlägsna varvräknare från tändstiftet kabeln.
7

Ta motorcykeln för en provtur, men tillämpar inte mer än en åttondel gaspådrag. Motorcykeln bör påskynda smidigt från en helt stilla och återgå till ett tomgångsvarvtal mellan 1.300 och 1.500 rpm vid stopp. Addera Intermediate hastigheter mellan en åttondel till halvgas
8 < p> Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter tills varm.
9

Vrid gashandtaget öppet mellan en åttondel till halvgas. Titta avgasröret för svart rök, vilket indikerar att luft-till-bränsle blandningen är för rik, vilket innebär att det finns mer bränsle än luft. Stäng av gasen helt.
10

Ta motorcykeln för en provtur. Accelerera från stillastående till en åttondels gaspådrag, sedan accelerera till halvgas. Motorcykeln bör påskynda smidigt och utan att tveka. Någon tvekan är en indikation på en mager luft-till-bränsleblandningen, vilket innebär att det finns mer är än bränsle. Stanna motorn vid slutförandet av provtur och låt den svalna i 10 minuter.
11

Skruva gasspjället cylinderlocket från toppen av förgasaren för hand. Dra gasspjället och hoppa ut från gasspjället. Dra våren ur gasspjället, sedan bända ut munstycksnålen stoppbygeln från insidan av ventilen, med hjälp av en platt skruvmejsel. Tryck munstycksnålen av gasspjället. Hoppa över detta steg om motorcykeln inte tvekade under acceleration eller inte avger svart rök.
12

Dra E-formad klämma ur spåren på toppen av munstycksnålen, med nål-näsa tänger. Skjut klämman i en dunge ett steg närmare toppen av munstycksnålen att minska rökningen, eller ett steg närmare botten av nålen för att berika blandningen och minska tvekan. Sätt tillbaka munstycksnålen, hållarklammer och fjädern i gasspjället, sedan tillbaka gasspjället och locket på förgasaren.
13

Ta motorcykeln för en annan provtur. Flytta klipp till en högre eller lägre spår tills det inte längre tvekar eller avger svart rök från avgasröret mellan en åttondel till halvgas.
Högfart vid fullgas

14

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter tills varm.
15

Vrid gashandtaget till en fullgasläge. Stäng choken, med hjälp av spaken på vänster sida av förgasaren. Lyssna på motorn för en ökning av rpm. Huvudmunstycket är för liten, vilket skapar en mager luft-bränsleblandning, om motorns varvtal ökar med choke stängd. Släpp gasreglaget omedelbart och öppna choken.
16

Stanna motorn och låt den svalna i 10 minuter om motorns varvtal ökas med choken stängd.
17

Turn bränsleventilen under höger sida av gastank till "Av". Lossa float skruven kammaren dränering i botten av förgasaren, med hjälp av en platt skruvmejsel. Töm bensin från flottörkammaren in i en gas kan, med hjälp av en tratt. Ta bort flottörhuset från förgasaren, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel.
18

bort huvudmunstycket, ligger i slutet av mitten tornet på botten av förgasaren, med en 90-graders vinklat platt skruvmejsel. En CT70 kommer att ha en nr 58 huvudmunstycke, medan en CT90 kommer att ha en nr 72 main jet.
19

Skruva en större No 60 eller nr 75 för en CT90 modell, huvud jet i mitten tornet. Installera flottören på förgasaren och vrid bränslekranen på.
20

Starta motorn och låt den varma. Öppna gasreglaget helt och stänga choken. Byt huvudmunstycket med en annan jet ett steg större än nr 60 eller nr 75 jet installerat tidigare om motorns varvtal ökar med choken stängd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111760.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.