Hur man testar en tändspole för en Yamaha YFM 80

Yamahas YFM80 terrängfordon fanns i flera varianter genom åren, härmade varav många Yamahas större Raptor och Badger modeller. Trots deras olika utseende, de var alla byggda ovanpå samma ram och motor. En svår-till-start ATV, eller slumpmässiga misständning, är oftast ett symptom på en sviktande tändspole, vilket förhindrar tändstiftet från att ta emot den elektriska spänningen som behövs för att skapa en god gnista. Medan en kommersiell gnista testare kan användas för att kontrollera att en gnista verkligen tas fram, måste spolens inre lindningar testas med en multimeter för att säkerställa att gnistan är tillräcklig för att driva ATV. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en nivå arbetsområdet. Avlägsna sitsen från ATV, med hjälp av spaken under baksidan av sätet.
2

Ta bort frontpanelen eller grillen från framskärmen, med en spärr. Ta framskärmen bultar, med en spärr. Lyft fender bort av ATV. Skruva tändningslåset låsmuttern från den högra sidan av framskärmen för hand, tryck sedan tändningen ur fender.
3

Vrid bränslekranen, sitter under botten- vänstra hörnet av bränsletanken, till "off" läge. Skruva bränsletanken montering bultar med en spärr. Lyft tanken bort av ATV och dra bränsleslangen bort av bränslet ventilutloppet med en tång.
4

Fatta gnista Hattplugg kabel, som ligger på vänster sida av motorn cylindern, dra sedan tändstiftet kabeln bort från tändstiftet. Följ tändkabeln till tändspolen, ligger längs ATV ramskena. Unbolt tändspolen, med en spärr, dra ut spolen ur ATV ledningsnät.
5

Dra av locket på tändstiftet kabeln. Ställ en multimeter till en 1x motstånd inställning. Placera mätarens röda proben i locket tändstift uttag och den svarta proben i kabel-änden av kapsylen. Mätaren bör ange ett motstånd läsning av 10k Ohm. Byt ut tändhatten om motståndet är större än 10k ohm.
6

Flytta den röda proben till tändspolen s ledningar och den svarta proben till tändspolen kropp. Mätaren bör ange ett motstånd läsning av 1,4 till 1,8 ohm. Byt tändspolen om motståndet är större än 1.8 Ohm.
7

Flytta den röda proben till tändspolen kroppen och den svarta proben till slutet av tändstiftkabeln. Mätaren bör ange ett motstånd läsning av 5.3 till 7.9k ohm. Byt tändspolen om motståndet är större än 7.9k ohm.
8

Tryck gnista Hattplugg kabel på änden av tändstiftet kabeln. Installera tändspolen på ATV ram. Tryck gnista Hattplugg kabeln på tändstiftet.
9

tillbaka bränsletanken på ATV, tryck sedan på bränsleslangen på bränslekranen utlopp. Sätt tillbaka framskärmen, grill och sittplats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111759.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.