Borttagning LTR 450 broms rotorer

LT-R450 var en race-fokuserad, sport terränggående fordon som tillverkas av Suzuki 2006-2009. Ett starkt bromssystem är en viktig del i en ATV förmåga att klara kraven från off-road racing. Som sådan är LT-R450 utrustad med en tre-disc hydrauliskt bromssystem, placera två skivor - eller rotorer - bakom varje framhjul och den tredje längs höger sida av bakaxeln. Broms rotorer är benägna att slå sig eller böjning när den placeras under hög bromseffekt belastningar eller genom påverkan med främmande föremål. Rotorerna kan tas bort och ersättas av de flesta LT-R450 ägare, och de måste ersätta de bromsbelägg samtidigt att undvika för tidig förslitning. Saker du behöver
Tänger
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Jack
Ratchet
brytjärnet
insexnyckel ställa
Bromsbelägg sälja Grease
bungee rep
Rotor bultar
semipermanent gänglåsning självhäftande
momentnyckel
sprintar
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
frambromsen Rotor Borttagning och utbyte

1

Park ATV på en nivå som arbetsplats och dra åt parkeringsbromsen.
2

Dra sprinten ur de krenelerade navmuttrarna i centrum för båda framhjulen, med tång . Lossa navmuttrarna och hjulmuttrarna lug, med en breaker bar och en socket.
3

Lyft ATV framhjulen från marken med hjälp av en domkraft. Lossa muttrarna, med en spärr, dra då båda hjulen utanför de främre hjulnaven.
4

Unbolt främre bromsok från fästet på styrarmen, med en spärr. Slip ett spett mellan bromsbeläggen och skjuta kuddarna mot sidorna av bromsok munnen för att återställa bromsok kolvarna. Lossa bromsbelägg stift, som ligger på toppen av bromsok, med hjälp av en insexnyckel. Dra bromsbelägg och våren klipp ur bromsoket.
5

Coat baksidan av nya bromsbelägg med fett. Skjut fjäderklämman, följt av bromsbeläggen, i bromsoket munnen. Skruva stiften bromsbelägg på plats. Häng bromsoket från ATV ram, med ett bungee rep.
6

Skruva den främre muttrarna nav lås, dra sedan båda naven med bifogade broms rotorer utanför de främre axlarna. Ta bort broms rotorer från baksidan av de främre hjulnaven, med hjälp av en insexnyckel.
7

Coat alla sex nya rotor bultar, tre för varje hjul nav, med en semipermanent gänglåsning lim. Montera rotorerna mot nav och skruva rotorn bultar på plats för hand. Dra åt bultarna till 11 och 18 foot-pounds.
8

Skjut framhjulsnaven på framaxeln och skruva krenelerade navmuttrarna på plats för hand. Dra navmuttrarna till mellan 61,5 och 83 foot-pounds. Skjut en ny saxpinne i hålet på spetsen av den främre axeln, sedan böja stiftet benen runt axeln med en tång.
9

Skjut de främre bromsoken över bromsen rotorer och på plats mot sina fästen. Skruva bromsok bultar på plats och dra dem till 11 och 18 foot-pounds.
10

Lyft framhjulen på hjulnaven, sedan skruva hjul muttrarna på plats. Dra åt muttrarna med 32,5-47 mul-pounds. Sänk framhjulen mot marken.
11

Pump frambromsen spaken tills du känner motstånd, vilket indikerar att bromsbeläggen har satt mot rotorerna frambromsen.
Bakre bromsrotor Borttagning och utbyte
12

Lägg kilar hjulet under framhjulen.
13

Dra saxsprinten ur den krenelerade navmuttern vid centrum av den högra bakhjulet med en tång. Lossa navet mutter, med användning av en breaker bar och en socket. Lossa de bakre skruvarna bromsskivan, som ligger på en separat platta bakom höger bakre hjulnavet nära bakaxeln, med hjälp av en insexnyckel.
14

Lyft de bakre hjulen från marken, med hjälp av en domkraft placerad under svingarmen. Skruva navet muttern från höger bakhjul, sedan dra hjulet och bifogade navet av bakaxeln.
15

Unbolt bakre bromsok från den bakre svingarmen, med en spärr. Slip ett spett mellan bromsbeläggen och skjuta kuddarna mot sidorna av bromsok munnen för att återställa bromsok kolvarna. Lossa bromsbelägg stift, som ligger på toppen av bromsok, med hjälp av en insexnyckel. Dra bromsbelägg och våren klipp ur bromsoket.
16

Coat baksidan av nya bromsbelägg med fett. Skjut fjäderklämman, följt av bromsbeläggen, i bromsoket munnen. Skruva stiften bromsbelägg på plats. Häng bromsoket från ATV ram, med ett bungee rep.
17

Skjut bakbromsen rotorn och dess fästplatta utanför bakaxeln. Skruva den bakre bromsrotorn bultar, med en spärr, dra då rotorn bort från plattan.
18

Coat fyra nya bromsrotorn gängor med en semipermanent gänglåsning lim. Placera den nya bromsrotorn mot monteringsplattan och skruva rotorn bultar på plats för hand. Dra åt bultarna till mellan 11 och 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
19

Skjut bromsrotorn plattan på bakaxeln, som vetter mot rotorn mot mitten av axeln. Placera den bakre bromsok över rotorn och på dess fäste. Dra åt bromsok bultar till mellan 11 och 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
20

Skjut den högra bakre hjulnavet på axeln och skruva sedan castellated navmuttern på plats för hand. Dra åt muttern till mellan 61,5 och 83 foot-pounds. Skjut en ny saxpinne i hålet på toppen av bakaxeln, sedan böja stiftet benen runt axeln med en tång.
21

Sänk bakhjulen till marken. Pumpa den bakre bromspedalen eller spaken tills du känner motstånd, vilket indikerar att de bakre bromsbeläggen har an mot bromsskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111758.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.