Hur du ändrar Hjullager på en 1997 Yamaha Virago

Yamahas 1997 Virago cruiser motorcyklar förlita sig på en uppsättning lager som tillåter fram-och bakhjulen för att snurra smidigt. En skadad hjullagret skulle kunna binda hjulet, vilket leder till en omedelbar sladd och förlust av kontroll. Yamahas underhållsplan kräver en inspektion av både främre och bakre hjullager var 4.000 miles, liksom när som helst antingen hjulet är borttaget för däckbyten. Bearing operation kan testas genom att rotera lagrets inre lagerbanan för hand. Om lagret binder eller känns notchy, byt ut den omedelbart. Saker du behöver Kundservice stand
Jack
Tänger
Hylsnyckel och uttag
Två fyra-tums trä block
Flat skruvmejsel
Metal punch
Mallet
Aerosol delar Cleaner Review Shop handdukar
lagerfett
Bearing förare
Oljetätningar
Momentnyckel
Blocknyckelsats
Sprint
Visa fler instruktioner
Framhjul lagerbyte
1

Montera motorcykeln på en tjänst står att hålla den i upprätt läge. Lyft upp framhjulet från marken, med hjälp av en domkraft.
2

Skruva hastighetsmätaren kabeln från hastighetsmätarkugghjul kör på vänster sida av framhjulet, med en tång. Lossa den främre skruven axeln nypa, belägen på högra nedre gaffeln glider, med hjälp av en hylsnyckel. Skruva den främre axeln från vänster nedre gaffeln slide, dra axeln ur båda gaffelbenen och framhjulet. Sänk hjulet till marken och rulla bort från motorcykeln.
3

Lägg hjulet över ett par fyra-tums trä block, placera bromsrotorn nedåt. Dra av hastighetsmätarkugghjul, bänd oljetätningen ut på vänster sida på hjulnavet, med hjälp av en skruvmejsel. Lyft hastighetsmätaren hållaren kugghjulet kopplingen och hastighetsmätaren kopplingen ur hjulnavet.
4

Vänd hjulet och ta bort olja sigill från höger sida på hjulnavet, med hjälp av en skruvmejsel.

5

Slide en metall punch genom höger hjullagret och den inre spacer tills spetsen på stansen ligger an mot den bakre delen av det vänstra hjulet inre lagerbana. Knacka runt höger hjullagret race med punsch och en klubba tills den vänstra hjullagret poppar ut ur hjulnavet. Vänd hjulet om och dra ut den inre spacer ur hjulnavet, sedan köra ut rätt hjullagret, med din stans och klubba.
6

Rengör hjulnavet, koncentrera runt hjullagret montering punkter, med hjälp av en aerosol delarna renare och en butik handduk. Packa nya hjullager med lagerfett tills utrymmena mellan kullagren på oförseglade sidan av hjullagret är fyllda med fett
7

.
8

Placera den högra hjullagret i hjulnavet, hålla den förseglade sidan av lagret utåt. Kör lagret i hjulnavet, följt av rätt olja sigill, med en bärande drivrutin. Vänd hjulet över, sedan in den inre spacer. Kör vänster hjullagret på plats.
9

Montera kopplingen hastighetsmätarkugghjul och kopplingen hållaren på vänster sida på hjulnavet. Kör vänster oljetätningen på plats över hastighetsmätaren kopplingen hållaren. Skjut enheten hastighetsmätarkugghjul på vänster sida på hjulnavet.
10

tillbaka framhjulet på framgaffeln. Skjut den främre axeln genom gaffelbenen och framhjul, dra åt den till 42 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Dra den främre bulten axeln nypa till 14 foot-pounds. Skruva hastighetsmätaren kabeln på hastighetsmätaren växel.
11

Sänk framhjulet till marken och ta motorcykeln från tjänsten monter. Sänk motorcykeln på sidostödet.
Bakhjul lagerbyte
12

Montera motorcykeln på en tjänst står att hålla den i upprätt läge. Lyft bakhjulet från marken, med hjälp av en domkraft.
13

Skruva justeringen muttern från slutet av bakbromsen rod, som ligger på höger sida av bakhjulet, med hjälp av en kombination skiftnyckel . Dra bromsstången ur bakre bromstrumman spak.
14

Ta bort sprinten från slutet av bakaxeln, med en tång. Ta bakaxeln mutter och bricka, med en hylsnyckel. Lossa bakre skruven axeln nypa, dra sedan ut axeln från höger sida av bakhjulet. Dra bakhjulet åt höger för att skilja den från drivaxeln, sedan rulla bort från motorcykeln.
15

Bänd ut oljetätningarna på båda sidor av bakhjulet, med hjälp av en skruvmejsel . Placera hjulet på fyra tum trä block, som vetter mot högra sidan av hjulet upp. Kör ut den vänstra hjullager, med hjälp av en metall punch in från höger sida på hjulnavet. Vänd hjulet och ta bort den högra hjullagret.
16

Rengör hjulnavet, med hjälp av en aerosol delarna renare och en butik handduk. Packa de nya hjullagren med lagerfett. Kör lagren i hjulnavet, vänd den tätade sidan av lagren ut, med hjälp av ett lager drivrutin. Kör oljetätningarna på plats över hjullagren.
17

Rulla bakhjulet på plats mellan svingarmen och drivaxeln. Lyft hjulet och tryck den på plats över drivaxeln splineshjulet. Skjut den bakre axeln genom den högra sidan av svingarmen och in i bakhjulet och drivaxeln. Dra åt den bakre skruven axeln nypa till 11 foot-pounds. Skruva bakaxeln muttern på plats och dra den till 75-77 fot-pounds. Placera en ny saxpinne i änden av axeln, sedan böja stiftet benen kring axeln, med en tång.
18

Tryck bromsstången i den bakre bromstrumman spak. Skruva justeringen muttern på bromsstången.
19

sänk bakhjulet på marken och ta motorcykeln från tjänsten monter. Sänk motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111752.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.