Felsökning av en ojämn tomgång i en motorcykel

Ett brett spektrum av problem kan orsaka ojämn tomgång i en motorcykel motor. Ett problem med bränsletillförsel, tändstift drift eller mätning av luft-bränsle-laddning kan orsaka problem vid tomgång som kanske inte är självklar vid högre varvtal varierar. Motorcykeltillverkare rekommendationer varierar, men de flesta problem kan isoleras med hjälp av en uppsättning grundläggande allmänna förfaranden och några verktyg. Saker du behöver
tändstiftshylsa ställa
Ratchet
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
Tändstift
1

Inspektera tändkablarna visar tecken på skada. Titta in i stövlarna vid ändarna av trådarna och kontrollera om korrosion eller bränning av terminalerna i stövlarna. Byt vid behov.
2

Ta bort tändstiften med en tändstiftshylsa och Ratchet. Inspektera tändstiften för mekaniska skador och olja eller kol nedsmutsning. Byt vid behov.
3

Sätt ett tändstift bladmått mellan elektroderna på tändstiftet och kontrollera gapet. Se tillverkarens specifikationer för gap information och gap tändstiften därefter.
4

Inspektera tändstiften för blandningen indikatorer. Vita avlagringar indikerar en mager blandning, och kraftig sotbildning eller karboniserande indikerar en rik blandning. Justera förgasaren därefter.
Compression Check
5

Installera en kompressionsmätare in ett tändstift hål med alla andra tändstift bort.
6 < p> Stäng av bränslet vid bränsletanken petcock.
7

Snurra runt motorn med startmotorn omkopplaren tills kompressionsmätare nål stabiliseras.
8

Anteckna läsning och flytta testare till nästa tändstiftshålet.
9

Upprepa steg 4 och 5 tills alla cylindrar har testats. Se tillverkarens specifikationer för att avgöra om komprimering är inom toleransen. Dålig kompression indikerar slitna ringar, kolvar och cylindrar, motorn kräver en ombyggnad för att rätta till detta tillstånd Addera Bränsle och Kontroller Blandning
10

Inspektera bränsle i tanken. tecken på vatten, smuts eller rost flingor i bränsletanken. Rengör tanken och re-coat som behövs.
11

bort och inspektera bränslefiltret. Rengör eller byt ut vid behov.
12

Ta bort luftfiltret. Inspektera den är smutsig eller skadad. Rengör eller byt ut vid behov.
13

Inspektera insugningsröret för sprickor eller kvalitetsförsämring som skulle kunna införa luft i intaget. Reparera eller byt ut vid behov.
14

Kontrollera förgasaren tomgång kretsen för blockering. Kontrollera bränsleinsprutarna för skador eller blockering om tillämpligt.
15

Se förgasarna är synkroniserade om motorcykeln använder flera förgasare.
Andra komponenter
16

Se till att batteriet är fulladdat och alla batterikablar är täta och fria från korrosion och sulfat avlagringar.
17

Kontrollera alla kablar och anslutningar vid tändspolen och elektroniska styrmodulen, om tillämpligt, täthet och korrosion. Kontrollera om avbrott i isoleringen av alla kablar som är anslutna till tändningen komponenterna.
18

Kontrollera avgasrören för skador eller modifieringar. Modifierade avgasrör eller bafflar kan ändra mottrycket i systemet och påverka blandningen. Använd rör lager avgaser, och se till att blandningen är inställd för mottryck levereras av avgassystemet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111749.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.