Vad är skillnaden på en EX250 Spark Plug?

Den EX250, eller Ninja 250 är Kawasakis nybörjar sport cykel och en av företagets mest sålda motorcyklar sedan introduktionen 1986. Den EX250 drivs av en enkel, 248 cc parallell-twin motor som också introducerar många för första gången motorcykelförare till konsten att sköta en motorcykel. För de flesta nykomlingar kan termer som "Tändstiftsgap" vara förvirrande, men att lära sig innebörden och syftet bakom denna viktiga valperiod är avgörande för den fortsatta tillförlitligheten och prestanda EX250. Förstå hur tändstift Work

standard tändstift består av två elektroder, varav en stor del är innesluten i en isolerad porslin skikt. Den inre elektroden kikar ut från toppen av isoleringen och rinner ner till en tjänst vid den yttre änden av tändstiftet. Den yttre elektroden sträcker sig uppåt från den gängade änden av tändstiftet. Gapet mellan de båda elektroderna är där det magiska händer. En gnista bildas mellan elektroderna som en högspänd ström överförs till tändstiftet, antända brännbar blandning av luft och bränsle som hölls i motorn.
Betydelsen av Gap

tändstift Gap specifikation sätts av Kawasakis ingenjörer för att ge den starkaste, konsekvent gnista möjligt medan motorns luft och bränsle blandningen är som högst kompressibel gräns. Storleken av gapet avgör hur starkt en gnista genereras mellan elektroderna. Om gapet är för smalt, kommer gnistan har inte tillräckligt med energi för att antända blandningen. Omvänt kommer alltför stort av en lucka ger en stark gnista, men i all sannolikheten, kommer gnistan inte när det är tänkt att, om alls.
Effekter av ett gap Felaktigt TÄNDSTIFT

Flera förhållanden kan uppstå om din EX250 s tändstift är felaktigt gapped. Ett smalt gap, såsom angivits tidigare, kommer att producera en svag gnista som kommer att reducera motorns prestanda drastiskt genom att låta luften och bränsleblandningen endast delvis antänts, under antagande att gnistan är stark nog att starta motorcykeln alls. En alltför gapped tändstift, medan det kommer att generera en mycket stark gnista, kan också förhindra att motorn startar, eftersom en gnista kan eller inte kan genereras när det är tänkt. Detta tillstånd kallas misständning och kommer att beröva motorn av makt som gnistor sköt på måfå

EX250 använder två uppsättningar gap specifikationer
Gap Specifikationer,. Alla modeller byggdes mellan 1986 och 2006 kräver ett gap på mellan 0,023-0,027 tum, medan 2007 och nyare modeller kräver en 0,027-0,031 tum gap. Gapet mäts genom att skjuta en gauge tråd tjocklek mellan de övre och inre elektroder, som ska föra mellan elektroderna med en lätt dra. Om gapet inte är inom det specificerade området, måste den övre elektroden noggrant böjas antingen mot eller bort från den inre elektroden, med hjälp av en mellanrumsbildande verktyg. Kontrollera igen gapet efter böjning av elektroden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111740.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.