Återställa en Kawasaki KZ Seat

Kawasaki KZ motorcykel serien introducerades 1972 med 900 cc Z1, som representerar den japanska tillverkarens första razzia i den fyrtakts motorcykel marknaden. Den Z1 följdes snart av ett antal maskiner som omfattade en rad olika motorstorlekar, från 200 cc till 1100 cc. Många av dessa maskiner som återställs av vintage motorcykel entusiaster, som till stor del sker med nya versioner av gamla lager delar. Men sätena används på en KZ motorcykel är nästan omöjligt att hitta, vilket tvingar många KZ ägare att renovera motorcykeln ursprungliga plats. Lyckligtvis ersättning klädslar och skum finns tillgängliga för de flesta KZ modeller. Saker du behöver
Tänger
10 mm socket
Hylsnyckel
skruvmejsel eller bända bar
värmepistol
Sandblaster
Luftkompressor
Shop handdukar
lacknafta
metallgrundfärg
Svartlackerad
High-density skum
sågtandad kniv
Aerosol hantverk skum
ersätter sittunderlag
Torktumlare
sprintar

Visa mer instruktioner
1

Lås sätet spärren, normalt återfinns under vänstra sidan av sätet längs ramskenorna, med hjälp av motorcykelns tändningsnyckel. Lyft sitsen till ett fullt upplyft läge. Avlägsna sprintarna som håller fast sitsen på stolen gångjärn, med en tång. Lyft sitsen från motorcykeln.
2

Placera sätet på en plan yta, med botten av sätet uppåt. Ta bort sadeln spärren och stycken gångjärn från botten av sätet pan, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
3

Bänd metallklämmorna utanför kromlist ringen dubbar belägen, på de inre kanterna av metall sätesplattan, med hjälp av en platt skruvmejsel eller en liten pry bar. Ställ klippen avsatts för ominstallation. Dra trimringen isär vid dess säte på baksidan av sätet, dra sedan trimringen bort från sätet.
4

Räta metall hullingar som håller klädseln på sätet Pans innerkanter, med hjälp av en platt skruvmejsel eller spett. Värm de delar av klädseln nära hullingar, med hjälp av en värmepistol inställd på den lägsta inställningen, dra sedan sittunderlag bort hullingar. Värmer locket kommer att göra det mer flexibelt och förhindra hullingar från knäppa bort av sätesplattan.
5

Vänd stolen över, rätt sida upp, och dra försiktigt sittunderlag från sätet skum. Var försiktig för att inte skada sätet skum, som kan ha blivit spröda. Lyft sitsen skum utanför metallsäte pan.
6

Rengör och skala bort all gammal färg och rost från sittplattan, med hjälp av en sandbläster. Blås bort eventuell kvarvarande damm och smuts med tryckluft, torka sedan sittunderredet ner, med en butik handduk och lacknafta. Måla sittunderredet med metall primer och svart färg, eller har sittunderredet pulverlackerad för att förhindra rostbildning på den nyligen avskalade metall.
7

Klipp ut eventuellt skadade delar av sätet skum , med användning av en tandad kniv. Skär en liten del av ersättande högdensitetsskum in i grov form behövs för att fylla den utskurna delen av sätet skum. Detta avsnitt behöver vara liknande den saknade stor bit, men behöver inte vara den exakta formen.
8

Spray den utskurna delen av sätet skum och botten av nytt skum bit med en aerosol craft lim. Låt limmet satt i en minut, tryck sedan båda delarna mot varandra och hålla dem i 30 sekunder. Trimma nytt skum tills det konturer till formen av sätet skum. Placera sätet skum på sittunderredet.
9

Värm nya sittunderlag i en torktumlare inställd på låg värme i 10 minuter. Spraya sittdynan med hantverk lim och låt det stå en minut. Center klädseln över sitsen skum, lägg sedan locket över sätet. Vänd hela sitsen över.
10

tag i främre delen av klädseln, dra den tätt upp och över den främre kanten av sätet pan. Skjut klädseln mot en av sätesdelen hullingar tills den punkterar locket, sedan böja hullingen inåt. Upprepa på motsatt sida av sätet.
11

Arbetet längs sätet, dra sittunderlag tätt över sätesskålen och trycka den mot sätet pan hullingar. Suppleant från sida till sida för att säkerställa att sittunderlag dras åt jämnt över sitsen skum utan att bilda rynkor.
12

Placera krom ring runt sätet, tryck sedan trimringen dubbar genom sätet täcka och i sittunderredet. Tryck metallklämmorna på täckring dubbar för att säkra trimringen till sätet.
13

tillbaka sätet spärren och gångjärn på undersidan av sitsen pan, sedan tillbaka sätet på motorcykeln, använda nya sprintar. Böj sprinten benen runt stolen gångjärn, med en tång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111738.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.