Hur byta olja på Kazuma Falcon 110 ATV

The Falcon 110 är en liten all-terrain fordon som tillverkas av Kazuma, en kinesisk motorsports tillverkaren. The Falcon 110 drivs av en 110 cc luftkyld, encylindrig motor som kan driva ATV till en maximal hastighet på 28 km /h, vilket, tillsammans med sin relativt ringa storlek, gör det till en idealisk ATV för yngre ryttare. Motorn kräver lite underhåll utöver regelbundna oljebyten. Detta sagt, det första oljebytet bör utföras efter ridning ATV för 30 minuter, med efterföljande oljebyten var 10 till 15 timmars kontinuerlig användning. Saker du behöver
17 mm hylsa
Socket Oil skiftnyckel
fånga pan
Shop handdukar
Momentnyckel
En kvart, SAE 10W-40 mc-motorolja

Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en väl ventilerad, nivå arbetsområdet. Starta motorn och varmkör den i tre minuter, sedan stänga av motorn. Låt motoroljan sedimentera i fem minuter.
2

Skruva oljan locket från höger sida av motorn, som ligger precis ovanför höger fot ombord.
3 < p> Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av motorn med en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt tappa ur motoroljan i en olje catch pan i 10 minuter eller tills oljeflödet minskar till en dropp. Torka hålet motorn avloppet med en butik handduk.
4

Rengör avtappningspluggen magnetiska spets och gängor med en butik handduk. Skruva bort avtappningspluggen i motorn för hand, dra sedan åt pluggen till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Placera en tratt i påfyllningsröret på höger sida av motorn. Häll en liter SAE 10W-40 mc-motorolja i motorn, ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en butik handduk. Skruva oljan locket till påfyllningsröret.
6

Starta motorn och låt den färska oljan varm under tre minuter, sedan stanna motorn och låt oljan nöja ytterligare fem minuter.

7

Skruva av oljelocket och torka locket s mätstickan med en butik handduk. Sätt in oljestickan i motorn tills locket trådarna röra toppen av påfyllningsröret. Dra upp mätstickan och ta del av oljenivån i förhållande till de övre och undre markeringarna på oljestickan spets. Helst ska oljenivån vara precis under den övre markeringen. Lägg till en till två uns av olja i motorn för att höja oljenivån vid behov. Rengör oljestickan och skruva oljan locket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111734.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.