Hur att rengöra en förgasare på en Ninja 250

The Ninja 250R är en av Kawasakis bästsäljande motorcyklar och har varit i kontinuerlig produktion sedan 1986. Den Ninja 250R i stort sett oförändrad sedan den infördes tills den fått sin första redesign under 2007. Även om det finns vissa skillnader mellan de båda varianter, de båda använder ett par förgasare för att föda 249 cc parallell-twin motor. Dessa förgasare kan täppa som bensin har en tendens att försämras med tiden, vilket minskar till en tjock, klibbig slam som hindrar luft och bränsle från att passera genom förgasarna 'jets och passager. Förgasarna måste avlägsnas och demonteras för att helt ta bort slam uppbyggd. Saker du behöver
insexnyckel, 5 mm
platt skruvmejsel
Socket, 10 mm
Hylsnyckel
Tänger
kryssmejsel
gaffelnyckel , 10 mm
Gas kan
Container
Förgasare rengöringslösning
Punch
Socket, 12 mm
Box-nyckel, 8 mm
Aerosol förgasare renare
Luftkompressor
Momentnyckel
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står och låt motorn svalna i minst en timme .
2

Ta bort sadeln med nyckelharpa spärren. Dra sidokåpor, som ligger under sätet, utanför motorcykelns ram. Ta bort sidopanelerna spackling med en 5 mm insexnyckel.
3

Vrid bränslekranen sitter under vänstra sidan av bränsletanken till "on" läge, med ventilspaken eller en platt skruvmejsel. Dra bränsle och vakuumslangen från sidan och baksidan av bränslekranen med en tång. Skruva bränsletanken montering bultar med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bränsletanken från motorcykeln, dra ut bränsle kontakterna nivåmätare från botten av tanken.
4

Koppla ur dioderna och strålkastare relä från toppen av batteriluckan, beläget mellan stolskenorna. Ta bort batteriluckan med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Koppla bort den negativa kabeln, följt av den positiva kabeln från batteriet, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Lyft ut batteriet ur batterilådan. Ta bort skruvarna från botten och sidorna av batterilådan, lyft sedan lådan ur motorcykelns ram.
5

Lossa bultarna från toppen av luft box med en 5 mm insexnyckel . Lossa klämmorna fästa luftkanaler rutan till förgasaren och förgasarna till motorn med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Skjut luftkanaler mottagaren av de förgasaren vikar, dra sedan förgasarna av motorn.
6

Lossa choke skruv kabelhållare, ligger på toppen av förgasaren montering, användning av en Phillips-skruvmejsel . Dra chokevajern slutet inredning av choke armen. Lossa gasvajern låsmuttrar, som ligger på höger sida av förgasaraggregat, med hjälp av en 10 mm fast nyckel. Vrid gasvajern justerare medurs för att lossa kablarna och dra kabeländarna ur gasspjället. Unbolt tomgång fästet inställningsratten från den vänstra sidan av motorcykelns ram med hjälp av en 10 mm hylsa.
7

Lossa skruvarna float skål avlopp, belägna på nedre vänstra sidan av båda förgasare, med en platt skruvmejsel. Tappa den kvarvarande bensinen i en gas kan, dra sedan åt dräneringsplugg. Avlägsna flötekammare med en kryssmejsel, placera sedan kamrarna i en behållare fylld med en förgasare rengöringslösning.
8

Ta flottar och flyter stiften från botten av förgasarna med en stans . Dra nålventiler ut från ventilsätena ovanför flyter. Skruva loss flottören sätet med en 12 mm hylsa. Skruva loss huvudmunstycket från nålen jet hållaren i mitten av förgasare, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skruva av hållaren nålen jet med en 8 mm box-end skiftnyckel. Skruva av pilot jet, beläget intill nålen jet innehavaren, med hjälp av en platt skruvmejsel. Placera de viktigaste och pilot jets, liksom nålen jet hållare, in i förgasaren rengöringslösning.
9

bort de bästa locken från båda förgasare med en kryssmejsel. Dra membran, ventil våren och munstycksnålen ut från topparna av förgasarna. Skjut jet nålar ur membranventiler, sedan placera dem i förgasaren rengöringslösning.
10

bort ventilen luft snitt från den vänstra sidan av förgasarna med en kryssmejsel. Dra luftslangarna från toppen och botten av luft cut ventilen.
11

Spraya bränslepassager på undersidan av förgasarna liksom luftpassager skar in i förgasaren inloppen med en aerosol förgasare renare. Rensa eventuellt skräp fastnar i passager med tryckluft. Blås tryckluft genom bränsleslangarna. Upprepa tills luften lätt kan passera genom samtliga förgasaren passager och bränsleslangar.
12

Ta strålarna, jet Nålhållare och nålventilsäte från förgasaren rengöringslösning. Blås tryckluft genom hålen i centrum av jetplan, Nålhållare och ventilsätet för att ta bort hinder. Håll munstyckena upp till ett starkt ljus för att säkerställa jet passager är fria från skräp. Föna flötekammare och kanyler jet med tryckluft.
13

tillbaka sätena nålventil och ventilnålar in båda förgasare, följt av flöten och stift flyta. Skruva innehavare nål jet, stora jets och munstycken pilot på plats. Sätt tillbaka flötekammare.
14

Skjut jet nålar i membranventiler, skjut sedan ventilerna i förgasarna. Skjut membranet fjädrar ner och installera de bästa locken på båda förgasarna. Sätt tillbaka ventilen luft snittet på den vänstra sidan av förgasarna, tryck sedan luftslangarna på luft cut ventilen.
15

tillbaka gasreglaget och chokevajrar, skjut förgasarna in i motorns förgasare innehavare . Skjut luftkanaler rutan över förgasaren vikar, dra sedan åt klämmorna på framsidan och baksidan av förgasarna. Skruva luften rutan montering bultar på plats. Montera tomgång fästet inställningsratt på motorcykelns ram.
16

tillbaka batteriet och batteri på motorcykeln. Anslut den positiva kabeln, följt av den negativa kabeln, till batteriet. Sätt tillbaka batteriluckan och anslut sedan dioderna och strålkastare relä.
17

tillbaka bränsletanken på motorcykeln och anslut bränsle och vakuumslangen på bränslekranen. Dra bränsletanken montering bultar till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka sidopanelerna spackling och sätet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111733.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.