Hur man byta olja i en 2006 Susuki Ozark

2006 års LT-F250 Ozark representerade i halvtid av Suzukis populära verktyg ATV-serien, som tillverkades 2002-2009. Den Ozark förlitat sig på en 246 cc luftkyld, encylindrig motor som kan ge tillräckligt med ström för att passa de flesta uppgifter som en markägare kan kasta på det. Men att hålla på friktion och slitage i motorn krävs en ny leverans av olja varje halvår. Under användning kommer oljan börjar att tunna, vilket minskar dess förmåga att smörja motorns inre komponenter. Proceduren är ganska enkel, så de flesta Ozark ägare att utföra oljebyte sig med grundläggande verktyg. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
10 mm socket
Hylsnyckel
17 mm hylsa
Olja fånga pan
Oljeplugg tätningsbricka
Shop handdukar
Momentnyckel
Oljefilter
3 kannor, SAE 10W-40 Typ SF motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en nivå, väl ventilerad arbetsyta och dra åt parkeringsbromsen. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stanna motorn och låt oljan sedimentera i fem minuter.
2

Ta rätt brädan för att ge tillgång till oljefiltret och rätt motorhuven, med en stjärnskruvmejsel och en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
3

Skruva av oljelocket och oljestickan från toppen av den vänstra motorkåpan. Skruva bort avtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa. Tappa ur motoroljan i en olja fånga stekpanna tills oljeflödet saktar till en ljus dropp.
4

Dra tätningsbricka bort av avtappningspluggen, torka sedan kontaktens trådar och tips med en butik handduk. Slip en ny tätningsbricka på avtappningspluggen. Skruva bort avtappningspluggen på plats och dra den till 15 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

Ta bort den runda oljefilterlocket, placerad under höger motorhuven, med hjälp av en 10 mm hylsa. Inspektera oljefilterlocket O-ring för tårar. Byt ut O-ringen om den är skadad på något sätt. Dra oljefiltret våren och oljefilter ur motorn.
6

Coat det nya oljefiltret O-ring med SAE 10W-40 Typ SF motorolja. Skjut oljefiltret in i motorn, O-ringen först. Placera oljefiltret våren in i lågkonjunkturen i mitten av oljefiltret. Coat oljefiltret lock O-ringen med motorolja, skjut bakstycket på plats. Dra åt oljefiltret bultarna till 7,6 foot-pounds.
7

Fyll motorn med två liter motorolja i oljepåfyllningsöppningen på toppen av den högra motorkåpan. Skruva oljan locket på plats.
8

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma den friska oljan. Stanna motorn och låt oljan sedimentera i fem minuter. Skruva av oljelocket och torka av mätstickan, med en butik handduk. Sätt in oljestickan i påfyllningsröret tills oljan cap trådarna vilar på höger motorkåpan. Dra ut oljestickan och titta på oljenivån jämfört med de övre och undre markeringarna på oljestickan spets. Lägg till en till två uns av olja i motorn om oljenivån är under mätstickan övre markeringen, kontrollera sedan oljenivån. Skruva oljan locket på plats.
9

Installera rätt brädan på ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111732.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.