Hur du ändrar Framdrev på en Kawasaki 300R

Den KLX300R är en 292 cc encylindrig off-road motorcykel producerad av Kawasaki 1997-2007. Den KLX300R var avsedd för enduro-stil off-road racing. som krävs maskiner för att ha terrängegenskaper av en dirtbike med vissa vägar pågående komponenter, inklusive en strålkastare och en mer flexibel upphängning setup. Eftersom motorcykeln skapades som en konkurrenskraftig maskin, många KLX300R ägare ändrar motorns Framdrev till förmån för ett mindre drev för att öka vridmomentet vid låga varvtal. Processen är ganska enkel eftersom det lätt-tillgänglig plats för drevet och Kawasakis användning av snigel-formade kedjespännaren vid bakhjulet. Saker du behöver
Tänger
Socket, 36 mm
Hylsnyckel
Socket, 10 mm
Yttre låsring tång
Aerosol delar rengöringslösning
Shop handduk Molybden smörjfett
Sprocket låsring
Momentnyckel ruler
Visa fler instruktioner
1

Parkera KLX300R på sidostödet och låt motorn svalna minst 30 minuter.
2

Ta bort sprinten från den högra änden av bakaxeln med en tång. Lossa bakaxeln muttern med en 36 mm hylsa och en hylsnyckel. Rotera kedjespännarna på båda sidor av svingarmen fram handen för att lossa kedjan.
3

Avlägsna Framdrev luckan från vänster sida av motorn, nära vänster ramlisten , med hjälp av en 10 mm hylsa. Avlägsna kedjehjulet låsringen från kanalen skuren i änden av transmissionens utgångsaxel, med hjälp av externa låsringstång. Lyft kedjan utanför hjultänderna, dra sedan drevet från den utgående axeln.
4

Rengör växellådan splines utgående axel med en aerosol delarna rengöringslösning, torka sedan torrt med en butik handduk. Coat axeln sändningsutgångsnivån med molybden-baserat fett.
5

Skjut nya drevet på växellådans utgående axel, sedan ligga kedjan över hjultänderna. Snap en ny låsring in i kanalen vid slutet av transmissionens utgångsaxel. Sätt tillbaka drevet locket på motorn, dra sedan åt bultarna till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Rotera kedjespännarna på båda sidor av svingarmens bakåt, sedan löst åt den bakre axelmuttern. Kontrollera att båda justerare är korrekt i linje med motsvarande urtagningar på båda sidor av svingarmen.
7

Lägg en linjal mot den övre delen av baksvingen och den övre strängen av drivkedjan. Lyft den centrala delen av kedjan och mät avståndet kedjan rör sig, med hjälp av linjalen. Helst bör kedjan flytta mellan 2,15-2,55 inches. Jämnt rotera båda kedjespännarna - antingen framåt för att lossa kedjan eller bakåt för att spänna kedjan, om kedjeslack mätningen inte är inom 2,15 till 2,55-tums specifikation
8

Dra den bakre. axelmuttrar till 72 foot-pounds. Skjut en saxsprint i hålet vid spetsen av bakaxeln. Böj sprinten ben upp och runt sprinten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111731.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.