Hur Justera ventiler på en 2005 Kawasaki KFX 400

Kawasakis KFX400 var en sport terränggående fordon som tillverkas mellan 2003 och 2006. Märkligt var KFX400 samarbete som utvecklats av Suzuki, vilket ledde till att produktionen av nästan identiska LT-Z400. Båda modellerna kräver ett strikt underhållsprogram för att säkerställa ATV fungerar på sin högsta nivå på drift. Detta inkluderar en rutinmässig inspektion och justering av luftgapet, eller avslut, mellan intag och kamaxlarna avgasutsläpp och deras motsvarande ventiler varje halvår. Ventilerna drivs av ett par shimsas lyftare som kan tas bort för att hålla ventilspelet inom ett angivet intervall. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Tänger
10 mm socket
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
6 mm insexnyckel
17 mm hylsa
Blade-typ bladmått
12 mm hylsa
5 mm insexnyckel
magnetisk pickup Tool Review Ventil shims
Molybden smörjfett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Park ATV på en nivå arbetsyta och låt motorn svalna i minst fyra timmar.
2

Ta bort sadeln från ATV med frigöringsspaken under bakskärm. Skruva av tanklocket och ta sedan bort de popnitar från basen av den övre bränsletankens lock och båda sidor täcker hjälp av spetsen på en stjärnskruvmejsel. Dra den övre och sidoskydden från ATV. Skruva fast tanklocket på plats.
3

Vrid spaken bränsleventilen under vänstra sidan av bensintanken till läget på. Dra bränsleslangar bort av bränsleventilen, hjälp av en tång. Ta bort skruvarna från botten av gastank med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft basen av tanken uppåt, dra sedan tanken bort från ATV ram.
4

Lossa tändkabeln från toppen av motorn ventilkåpan, skruva av tändstiftet med en Tändstiftshylsa. Dra oljan slang och ventilationsslangen av av den övre delen av ventilkåpan. Ta bort alla tre skruvarna som håller ventilkåpan på cylindern med hjälp av en 6 mm insexnyckel.
5

Ta bort locket generatorn hamnen, som ligger i mitten av den vänstra motorkåpan, och tidpunkten port cap , som ligger strax ovanför generatorn frontplåtsluckan, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Placera en 17 mm hylsa och en hylsnyckel på slutet av vevaxeln, som ligger i generatorn porten.
6

Vrid vevaxeln medurs tills en T-formad märket är i linje med triangeln skrivs in i vänstra motorkåpan nedanför timing porten. Den spetsiga delen av insugs-och avgas kammar, ligger överst, vänster sida av motorn cylindern bör pekar bort från varandra och mot den främre och bakre delen av ATV. Vrid vevaxeln medsols 360 grader och justera T märket med tidpunkten triangel om kammarna pekar inåt, mot varandra.
7

Mät spelet mellan ventil ventillyftare och avgassystemet och intag kammar, belägen vid den främre och bakre delen av motorns cylinder, med användning av en av bladtyp bladmått. Helst kommer det att finnas en 0,0039 till 0,0071 tum gap mellan insugsnocken och ventillyftare och 0,0079 till 0,0118 tum gap mellan avgasnocken och lyftare. Lyftaren shims måste bytas ut om antingen avgas eller intag clearance är inom specifikationen. Kammens kedjespännaren våren hållare bult och fjäder, placerad baktill på motorn cylindern
8

Skruva, med hjälp av en 12 mm uttag. Ta kammen Kedjespännare bultar med en 5 mm insexnyckel.
9

Notera riktningen kammarna pekar, sedan bort kamaxelns innehavare med en 10 mm hylsa. Lyft kamaxlarna bort av motorns topplock att komma till insug och avgas ventillyftare shims. Placera en skruvmejsel under den centrala delen av kammen kedjan, ligger på toppen av motorns topplock, för att hålla kedjan från att falla in i motorn.
10

Ta bort mellanlägget från toppen av den intag eller avgasventil, nock, om ventilspelet inte ligger inom ventilens specificerade området, med användning av en magnetisk pickup verktyg. Ta del av det antal imprinted in i botten av ventil lyftarens shim, vilket indikerar underläggsplattan tjocklek i millimeter. Till exempel: Ett mellanlägg med numret 280 indikerar en tjocklek på 0,11 tum. Välj en tunnare shims om intaget ventilspel är mindre än 0,0039 tum. Välj en tjockare shim om ventilspelet är större än 0,0071 tum. Coat toppen och botten av den nya mellanlägget med en molybden-baserat fett, skjut sedan mellanlägget på toppen av lyftaren.
11

Sätt tillbaka kamaxlarna på motorns topplock, pekar kammarna bort från varandra i samma position till borttagningen. Installera kamaxelns innehavare, dra sedan åt innehavaren bultarna till 7 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Tryck på frigöringsspaken, ligger på den inre spetsen av sträckaren, i cam kedjespännaren kropp . Skjut spännarens tryckstång in kedjespännaren kroppen, sedan montera spännaren på motorn cylindern. Skruva kedjespännaren montering bultar på plats och dra åt skruvarna till 7 foot-pounds. Skjut spännaren fjädern i spännaren kroppen, sedan skruva bulten våren hållaren på plats. Dra åt bulten våren innehavaren till 21,5 foot-pounds.
13

Vrid vevaxeln två hela varv som sittplats underläggsplattan, omgrupperar därefter T märket med triangeln längst ned tidpunkten porten. Kontrollera igen av ventilspel. Byt ut mellanlägget med en tunnare eller tjockare mellanläggsbricka, om det behövs för att bringa clearance insugningsventilen mellan 0,0039-0,0071 tum eller avgasventilen spelrummet mellan 0,0079-0,0118 tum.
14

Sätt tillbaka motorn ventilkåpan . Dra åt alla tre skruvarna till 7 foot-pounds, dra sedan åt skruvarna igen till 10 foot-pounds. Skjut olje-och paus slangar på plats, sedan skruva ut tändstiftet i mitten av motorns topplock. Dra fast tändstiftet till 8 foot-pounds, tryck sedan kabeln tändstiftet på plats.
15

tillbaka bensintanken, tryck sedan bränsleslangen på bränslekranen. Sätt tillbaka de övre och sidoskydden på ATV. Sätt tillbaka sätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111729.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.