Problem orsakade av motorcykel Ignition Timing

Motorcykel motorer är likartade på nästan alla sätt till deras bil motsvarigheter, beroende på kompression och antändning av en mycket brännbar blandning av luft och bränsle för att generera ström. Som i en bilens motor, måste förbränningen ske vid en viss tidpunkt för att maximera motorns effekt och för att förhindra problem som permanent kan skada motorn. Förståelse Tändningsinställning

Motorcyklar använda antingen en mekaniskt manövrerad systemet brytare, kallad "punkter", eller ett elektroniskt styrt tändsystem. Systemets uppgift är att skapa den gnista som antänder brännbara blandning av luft och bränsle som motorn närmar sig övre dödpunkt, den översta punkten av kolvens uppåtgående slag, under kompressionsslaget. Om du märker, avfyrar gnista en bråkdel av en sekund innan du slutför kompressionen stroke. Detta gör att förbrännande blandningen att nå sin maximala kraft vid slutförandet av stroke, där det kommer att generera mest makt. Tändningsinställning ger blixtsnabba fönster för att uppnå detta.
Allmänna tidsproblem

Tändningsinställning spelar en viktig roll i att generera maximal motoreffekt utan även låter motorn köra så säkert som möjligt. Om tändningen är för avancerat, vilket gnistan bränder tidigare än vad som behövs, är luft-bränsleblandningen antänds innan top-dead center, låta blandningen brinner längre. Även om detta kan öka effekten till en viss punkt, genererar det högre interna trycket och orsakar detonation som kan orsaka skada på kolv och dess ringar olja. Likaså fördröja tändningen - skjuta på eller efter top-dead center - minskar effekten av luft-bränsleblandning och genererar höga interna temperaturer. Om de lämnas därhän, kan de ökade temperaturerna orsaka att motorn gripa.
Timing Problem förknippade med Point-Style tändsystem

Points-typ tändningar, gemensamma fram till början av 1980-talet, förlitat sig på en svängande brytaren manövreras av en flikig kam fäst vid motorcykelns vevaxeln eller kamaxlarna. När kammen roterar, skjuter dess lob effektbrytaren isär för att överföra en gnista till tändspolen. Poäng krävs en mätbar luftspalt mellan kontakterna, samt korrekt placering i förhållande till kammen, att hålla rätt tändningsmatris. Över tiden, flyttar kontakt breaker ur justering, kasta av tändningen i allt större mängder tills den är manuellt justeras. Liknande problem kan uppstå om kontakterna blir korroderade eller smutsig, effektivt försvaga eller försena peka-producerade gnista.
Tidsproblem samband med elektroniska tändsystem

Elektroniska tändsystem typiskt förlita sig på en magnetisk Hall-effektsensor och en magnet fäst på vevaxeln. Sensorn utlöser en gnista genom en kondensator-urladdnings tändning låda, varje gång magneten passerar framför den, via vevaxelrotation. Elektroniska tändningar använder väldigt få rörliga delar, vilket gör dem lättare att underhålla. Däremot kan en förändring i luftspalten mellan magneten och sensorn skapa felaktiga avläsningar, vilket gör att kondensatorn ansvarsfrihet tändningen till brand oförutsägbart och störa tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111725.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.