Hur du justerar Lager Styrspindel på en 2006 Honda Shadow 750

En Honda Shadow 750 s framgaffeln är kopplad till motorcykelns styrning hals, en tub-liknande struktur på framsidan av ramen, via ett par klämmor fast med en stål- Styrspindel. De Styrspindel svänger mot en uppsättning lager pressas in i styrningen halsen. Över tiden, kommer lagren lossna i styrningen halsen och låta framgaffeln att flytta från sida till sida, vilket orsakar instabilitet på framhjulet. För att undvika detta farliga situation kräver Honda en inspektion och skärpning av lagren Styrspindel var 8.000 kilometer. Saker du behöver
Jack
5 mm insexnyckel
17 mm insexnyckel
stjärnskruvmejsel
12 mm socket
Hylsnyckel
24 mm hylsa stem
Steering socket (Honda del nej. 07.916-3.710.101) katalog Flat skruvmejsel
Momentnyckel
Styrspindel låsbricka
Visa fler instruktioner
Styrspindel Lagerhus Inspektion
1

Placera en domkraft under motorcykelns ram och lyft upp framhjulet från marken.
2

Ta tag i nedre gaffelbenen på båda sidor om framhjulet, peka ratten på framsidan av motorcykeln. Skaka framhjulet och gaffel från sida till sida. De Styrspindel lagren är lösa och måste justeras om framgaffeln uppvisar någon sida till sida lek.
3

Sänk framhjulet till marken och placera motorcykeln på sidostödet, Om framgaffeln inte har någon sida till sida lek.
Styrspindel Lagerhus Justering
4

Lyft upp framhjulet från marken, med hjälp av en domkraft placerad under motorcykelns motor.
5

Lossa främre skruven axeln nypa, placerad under höger nedre gaffelben, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skruva av framaxeln, med användning av en 17 mm insexnyckel. Dra ut axeln från höger gaffelben, rulla sedan framhjulet åtskild från motorcykeln.
6

Avlägsna vänster och höger omkopplare församlingar från styret, med en stjärnskruvmejsel. Dra vajrarna ur gasreglaget twist grepp på höger handtag, skjut sedan gashandtaget off på styret. Avlägsna kopplingen kabeln från kopplingshandtaget på vänster handtag. Ta bort styret från den övre gaffeln klämman, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
7

Ta bort den övre muttern gaffel klämma, med hjälp av en 24 mm hylsa. Lossa nypa bultar på båda sidor av den övre gaffeln klämman, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft den övre gaffeln klämma bort av styrspindeln och de övre gaffelbenen att avslöja styrningen muttern stammen lås.
8

Böj Styrspindel låsbricka s uppåtvända flikar från Styrspindel låsmutter, med en flat skruvmejsel. Ta styrningen muttern stammen lås och låsbricka, med hjälp av en socket Styrspindel (Honda del nej. 07.916-3.710.101). Dra åt styrningen muttern stammen justerbar till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Vrid framgaffeln från sida till sida fem till sex gånger för hand för att SITTA lagren Styrspindel. Dra åt styrningen muttern stammen justerare igen till 18 foot-pounds.
10

Placera en ny låsbricka över Styrspindel justermuttern, skruva sedan styr muttern spindeln låses. Dra åt låsmuttern tills den ligger an mot toppen av justermuttern, vrid den tills dess spår ligger i linje med flikarna låsbricka. Böj flikarna låsbricka uppåt och in låsbrickan s skåror, med hjälp av en skruvmejsel.
11

Tryck den övre gaffeln klämman över Styrspindel och de övre rören gaffel. Dra gaffel bultar klämma nypa till 20 foot-pounds. Skruva fast muttern Styrspindel på plats och dra den till 76 foot-pounds.
12

tillbaka styret på den övre gaffeln klämman, dra sedan åt styret muttrarna till 40 foot-pounds. Slip slutet kopplingskabeln in kopplingshandtaget. Skjut gasreglaget twist grepp på rätt styret, sedan glida gasvajern slutar i gashandtaget sina fångster. Sätt tillbaka vänster och höger kopplingsenheter på styret.
13

tillbaka framhjulet på framgaffeln. Skruva den främre axeln på plats och dra den till 54 foot-pounds. Dra den främre bulten axeln nypa till 16 foot-pounds. Sänk framhjulet till marken och parkera motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111724.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.